Yeni Girişimci Desteği kapsamında KOSGEB hangi destekleri sağlıyor? KOSGEB Değerlendirme ve karar Kurulunun uygun bulduğu aşağıdaki giderler için destek sağlanır: (1) İşletme kuruluş giderleri için geri ödemesiz olarak 2.000 (iki bin) TL destek sağlanır.
Destek geri ödemeli veya geri ödemeli ve geri ödemesiz olarak verilir.
KOBİ Hibe Desteği Nedir? Bir devlet iştiraki olan Küçük ve Orta Ölçekli Sanayi Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) tarafından KOBİ'lere çeşitli maddi destekler sağlanıyor. KOSGEB hibe kredileri geri ödemesiz olarak veriliyor. Yani hibe desteği alan işletmeler geri ödeme yapmıyor.
DESTEK GERİ ÖDEME SÜRECİ:
MKİ tarafından yapılacak geri ödemeler, ilgili başvuru dönemine ilişkin başvuru ve uygulama işlemleri takviminde belirtilen son ödeme talep tarihinin içinde bulunduğu aydan (2022 Eylül) itibaren 24 ayı ödemesiz olmak üzere, dörder aylık dönemler halinde 6 eşit taksitte yapılır.
Covid 19 salgını nedeniyle gelir kaybına uğramış ya da nakit akışı bozulmuş ama istihdamını koruyan imalat sektörlerinde faaliyet gösteren mikro ve küçük ölçekli işletmelere KOSGEB tarafından tamamı faizsiz ve 3 yıl geri ödemesiz kredi verilecek.
İlgili 37 soru bulundu
300 Bin Liraya Kadar Geri Ödemesiz Destek - KOSGEB T.C.
KOSGEB Değerlendirme ve karar Kurulunun uygun bulduğu aşağıdaki giderler için destek sağlanır: (1) İşletme kuruluş giderleri için geri ödemesiz olarak 2.000 (iki bin) TL destek sağlanır.
Yeni bir iş kurmanız gerekiyor. KOSGEB eğitimini aldıktan sonra alacağınız sertifika ile ömür boyu şirket kurabilirsiniz. Ancak şirket kurduktan sonra destek alabilmeniz için, kuruluştan sonraki 2 yıl içerisinde başvurmanız gerekmektedir.
KOBİ beyannamesi onaylanan işletme proje başvurusunu yapabilir. Kayıt işlemi tamamlandıktan sonra https://edevlet.kosgeb.gov.tr/EHizmetler/TumHizmetler adresinden ilgili destek programına başvur linkine tıklanarak başvuru formu ekranına geçiş yapılır ve başvuru formu doldurulur.
Destek programından faydalanmak için yaş sınırı var mıdır? Hayır. Başvuru şartları arasında yaş sınırı bulunmamaktadır.
Kredi, belirlenen şartlara uygun şekilde geri ödenir. Hibe ise ön koşullar sağlandığı takdirde geri ödemesiz bir destektir.
Hibe kredisi, devlet tarafından fonlanan kuruluşların, kendi faaliyet alanlarında bulunan kişi veya kurumlara verdiği bir finansal destektir. Bu kredi ürünlerine hibe denmesinin nedeni ise geri ödemesiz olmasıdır. Hibe kredileri bir çeşit bağıştır ve karşılıksız verilir.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki'nin yaptığı açıklamaya göre, Yerinde Dönüşüm Projesi kapsamında, kendi yapısını yerinde inşa edecek depremzedelere, konutlar için 500 bin TL, iş yerleri için de 250 bin TL hibe verilecek.
KOSGEB üzerinden verilen hibe destekleri kadınlara ayrıcalıklı olarak verilmektedir. Kadın girişimcilere, KOSGEB kapsamında; Halkbank tarafından yeni iş kuran ve işletme yaşı 6 ayı geçmeyen kadın girişimciler için 200.000 TL, işini kuranlara ise 300.000 TL kredi verilir.
"FAİZSİZ 2 YIL GERİ ÖDEMESİZ KREDİ UYGULAMASI BAŞLATILDI"
Bu model çerçevesinde büyüklüğüne göre konut için 500 bin TL hibe ve 500 ile 800 bin TL arasında faizsiz kredi iki yıl ödemesiz, on yıl vadeli, iş yerleri için de 250 bin TL hibe ve 250-500 bin TL yine faizsiz kredi uygulaması başlatıldı.
Not: İşletme sahibi, ortakları ve bunların eşi, annesi, babası, kardeşi, çocuğu destek kapsamında istihdam edilemez. Destekten yararlanmak için işletmenin ya da işletme ortaklarının ortağı olduğu işletmelerden personel kaydırılması şeklindeki muvazaalı işlemlerin tespiti halinde destek ödenmez.
Komite kararları salt çoğunluk ile alınır. İşletme, proje süresince en fazla 2 defa revizyon talebinde bulunabilir. İşletme, revizyon talebini en erken program başlangıç tarihinden itibaren 4 ay sonra, en geç ise yatırım proje süresi tamamlanmadan 2 ay öncesine kadar yapabilir.
Bunun için www.kosgeb.gov.tr adresinden KOBİ Giriş bölümündeki "KOSGEB'e İlk Başvuru" linkine tıklamalısınız. Yeni Girişimci Desteğine başvuracaksanız "Yeni Girişimci İlk Başvuru" alanından, diğer tüm destek programları için "İşletme İlk Başvuru" alanından "Başvur" butonunu tıklayarak işleminize başlayabilirsiniz.
KOSGEB girişimcilik belgesine sahip olabilmek için her bölümden en az 50 puan almak gerekir. Ayrıca tüm bölüm sınavlarından alınan notların ortalaması 70 puan ve üzeri olmalıdır. Eğitim kapsamında katıldığı sınavların genel ortalaması 70 puanın altında olan kişiler sertifika almaya hak kazanamazlar.
Belge almadan şirket kuruluşu gerçekleşirse destek alınamaz.
Faaliyet konusuna göre Ticaret ve Sanayi Odası, Ticaret Odası, Sanayi Odası ya da Esnaf Odası kaydı girişimcinin tercihindedir. Oda kaydı olmadan KOSGEB KBS sistemine kayıt olunamamaktadır.
Yeni Girişimci Desteği ile girişimcilere 50 bin TL'ye kadar hibe 100 bin TL'ye kadar geri ödemeli olmak üzere toplamda 150 bin TL'ye kadar destek sağlanmaktadır. Kılavuz'da Yeni Girişimci Desteği başvurusu ve başvurunun kabul edilmesi sonrası süreç hakkında bilgilere yer vermektedir.
1- KOSGEB sadece kendi adamlarına destek verir!
Sadece üye kuruluşlar vardır. KOSGEB'e üye olmak için gerekli asgari şartlar yerine getirildiğinde KOSGEB'in kapısı herkese açıktır.
300 BİN TL BARINMA DESTEĞİ
Barınma desteğine dair başvuruların e-Devlet sistemi üzerinden yapıldığı bildirildi. e-devlet üzerinden yapılan destek başvuruları ayriyeten Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına müracaat ederek de yapılabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri