Destek tutarı: Yeni istihdam edilecek her bir personel için 125.000 TL geri ödemeli destek verilecektir. İşletme sahibi kadın ise veya işletmenin %51 ve üstü hissesi tek başına bir kadın ortağa ait ise ya da işe alınan personel kadın ise geri ödemeli destek tutarı her bir personel için 135.000 TL olacaktır.
KOSGEB üzerinden verilen hibe destekleri kadınlara ayrıcalıklı olarak verilmektedir. Kadın girişimcilere, KOSGEB kapsamında; Halkbank tarafından yeni iş kuran ve işletme yaşı 6 ayı geçmeyen kadın girişimciler için 200.000 TL, işini kuranlara ise 300.000 TL kredi verilir.
Her bir kadın girişimciye kullandırılabilecek kredi tutarı azami 100.000 TL ve 500.000 EUR/USD'dir. •TL ve YP kredilerin azami vadesi 360 gündür.
KOSGEB, deprem bölgesinde imalat sektöründe faaliyet gösteren KOBİ'lerin bakım, tadilat, onarım, personel, ham madde, malzeme, teçhizat, donanım gibi giderlerinin karşılanmasına katkı sağlamak amacıyla 75 bin liraya kadar geri ödemeli destek verecek.
KOSGEB tarafından sadece kadınlara özel bir girişimcilik desteği verilmiyor. Fakat verilen desteklerin tümünde, kadınlara özel ayrıcalıklar tanınıyor. Girişimcinin kadın olması durumunda verilen destekler 5.000 TL veya 20.000 TL gibi tutarlarda artıyor.
İlgili 38 soru bulundu
KOSGEB, afetzedelerin geçici barınma ihtiyaçlarını karşılamak üzere yeni bir program başlattı. Afet Dönemi Yaşam Alanı Desteği ile deprem bölgelerindeki KOBİ ve sanayici esnafa 300 bin liraya kadar geri ödemesiz konteyner desteği verilecek.
KOSGEB'in kendi web sitesine giderek, öncelikle bir üyelik oluşturmalısınız. Sonrasında destek programı bölümüne geçerek, kendinize ve iş planınıza ait bilgileri girebilirsiniz. Bu noktadan sonra başvuru tamamlanmış olur ve sonucu beklemeniz gerekir.
Covid 19 salgını nedeniyle gelir kaybına uğramış ya da nakit akışı bozulmuş ama istihdamını koruyan imalat sektörlerinde faaliyet gösteren mikro ve küçük ölçekli işletmelere KOSGEB tarafından tamamı faizsiz ve 3 yıl geri ödemesiz kredi verilecek.
KOSGEB hibe şartları arasında genellikle yaş sınırı bulunmamaktadır.
Bununla ilgili KOSGEB'den destek alabilir miyim? Hayır. İşletme, sahip ve ortakları ile bunların eşinden, annesinden, babasından, kardeşinden, çocuğundan ve bunların sahibi/ortağı olduğu işletmelerden destek kapsamında mal/hizmet satın alamaz, böyle bir durumun tespit edilmesi durumunda destek ödemesi yapılmaz.
İlk 12 Ay Ödemesiz
İllerdeki 2022 yılı net satış hasılatı 300 bin lira ve üstünde olan KOBİ'ler, 300 bin lira kredi kullanabilecek. KOBİ'ler, ilk 12 ayı ödemesiz olmak üzere toplamda 36 ay taksitli, sıfır faizli kredi kullanabilecek.
DESTEK GERİ ÖDEME SÜRECİ:
MKİ tarafından yapılacak geri ödemeler, ilgili başvuru dönemine ilişkin başvuru ve uygulama işlemleri takviminde belirtilen son ödeme talep tarihinin içinde bulunduğu aydan (2022 Eylül) itibaren 24 ayı ödemesiz olmak üzere, dörder aylık dönemler halinde 6 eşit taksitte yapılır.
Cumhurbaşkanı Erdoğan kredi destek paketine ilişkin son yaptığı açıklamada, "Küçük ve orta ölçekli işletmelere yönelik pakette 50 kişinin altında çalışanı olan firmalara istihdama kattıkları her bir kişi için 100 bin TL'ye kadar krediye erişim imkanı sağlıyoruz.
Azami kredi limiti, işini kurmuş kadın girişimciler için 300.000 TL, yeni iş kuran ve işletme yaşı 6 ayı geçmeyen kadın girişimciler için 200 bin TL'dir. Kredi vadesi, azami 6 ay anapara ödemesiz dönem olmak üzere azami 36 aydır. Kredi, taksitli işletme kredisi olarak kullandırılacaktır.
KOSGEB üzerinden verilen hibe destekleri kadınlara özel olarak verilmektedir. Genç kadın girişimcilere KOSGEB kapsamında; işletmelerini kurmadan önce 50.000 TL, kuranlara ise 100.000 TL kredi verilir. Öte yandan, yine genç kadın girişimcilere özel KOSGEB tarafından 100.000 TL de faizsiz kredi sağlanır.
İnternet üzerinden veya KOSGEB'e kendiniz giderek destek için başvuruda bulunmanız gerekmektedir. Belirtilen bu şartlara uyan kadın girişimciler, KOSGEB'den 50 bin TL'lik hibe desteği almaya hak kazanır.
KOSGEB kadın girişimci desteğinden faydalanmak için öncelikle kısa süreli ve zorunlu olan bir eğitim almak gereklidir. Bunun için ise KOSGEB'e başvuru yapmak gerekmektedir. Aktif olarak çalışan kadınlar başvurularını İŞKUR üzerinden, aktif olarak çalışmayan kadınlar ise KOBİ Bilgi Sistemi üzerinden yapabilirler.
KOSGEB destekleri, kadın girişimciler için de özel olarak imkanlar sağlamaktadır. Bunun yanında ev hanımları, kadın girişimciler, çalışmayan kadınlar iş yeri açabilmek için KOSGEB başvuru işlemleri ile devlet desteği alabilirler.
Yeni evlenen çiftlere faizsiz, 24 ay geri ödemesiz ve 48 ay (4 yıl) vadeli 150 bin TL devlet destekli evlilik kredisi sağlanacak. Aile Koruma Kalkanı Programı olarak açıklanan projenin finansmanı, uluslararası standartlarda dijital Aile ve Gençlik Bankası kanalıyla sağlanacak.
Depremlerden etkilenen 11 ildeki 22 yerde Yapım ve Dönüşüm Ofisleri açılmıştı. Yerinde Dönüşüm projesine e-Devlet üzerinden başvurabiliyor, projeyle ilgili ALO 181'den bilgi alınabiliyor.
Bu tür krediler genellikle sosyal yardım kuruluşları, kâr amacı gütmeyen organizasyonlar veya bazı devlet programları tarafından sunulur. Faizsiz kredi imkanları, genellikle gelir düzeyi düşük olan veya finansal zorluklar yaşayan bireyler veya toplum kesimleri için tasarlanmıştır.
b) Proje Odaklı İşletme için kredi üst limiti azami 200.000 (ikiyüzbin) TL'dir. c) Teknoloji Tabanlı İşletme için kredi üst limiti azami 300.000 (üçyüzbin) TL'dir. (ç) Stratejik ve Öncelikli Sektörlerdeki İşletme için kredi üst limiti azami 500.000 (beşyüzbin) TL'dir.
Destek geri ödemeli veya geri ödemeli ve geri ödemesiz olarak verilir.
FAİZSİZ KREDİ İMKANI
KOSGEB girişimcilik eğitimini tamamlayan yaşı 35'i geçmemiş olanlara 300 bin TL'ye kadar, sıfır faizli, 5 yıl vadeli genç girişimci kredisi verilecek. Bu üç grup dışında kalan tüm işletme kredileri ise 5 yıl vadeli, yıllık yüzde 7.5 faizli ve üst limiti 500 bin lira olarak kullandırılacak.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri