Söz konusu maddenin temas ettiği yüzeyi parçama ve eritme özelliği, pimaş ve diğer borulara zarar verir.
Lavabo tıkanıklığı açmak için, 2 yemek kaşığı kadar kostik kullanılması yeterlidir. Tuvalet ve klozet tıkanıklığı açmak için ise; daha fazla kostik kullanılmalıdır. Kostiği tıkalı olan alana döktükten sonra ardından bir litreye yakın sıcak su dökmelisiniz. Sıcak suyu döktüğünüz anda kimyasal reaksiyon başlayacaktır.
Lavabo aç kimyasallar reaksiyona girdiği zaman ısınır ve borulara zarar verir, daha sonrasında boruları deler. Lavabo tıkanıklığı açma için önermiyoruz. 3. Sürekli kullanılan lavabo tıkanıklığı açıcı ürünler boruları delince kötü kokular gelir.
Gider açıcı asit uygulaması ile tıkanıklık sorunu kısa sürede ortadan kalkar. Fakat söz konusu uygulama, küçük tıkanıklık sorunlarında etkilidir. Küçük tıkanıklık sorunlarının giderilmesinde de gider hattındaki borulara zarar verdiği için tercih edilen bir uygulama değildir.
Güçlü bir dezenfektan olarak bilinen, kanalizasyonların temizlenmesinde ve tıkanmış kanalizasyonların temizlenmesinde önemli bir rol oynar. Kostik alkali, sabunların ve antibakteriyel sabunların ana bileşenidir. Madencilik ve rafinerilerde asit ünitelerini temizlemek için kullanılır.
İlgili 39 soru bulundu
Asit plastik boruya zarar verir mi? sorusunu çok sık duyduğumuz için özellikle asit içeriği yoğun olan kimyasal gider açıcı ürünler pimaş borularını eritebilir. Pimaşlarda bulunan contaların erimesine neden olur ve su sızıntıları meydana gelir.
Kostik sodanın (sodyum hidroksitin) tehlikeli özelliği, %0.5 üstündeki konsantrasyonlarda oluşan korozyon / iritasyonlardır. Kostik soda, sıçraması ya da dökülmesi halinde gözlerde, deride ve solunum sisteminde yanıklara neden olur.
Yukarıda da bahsettiğimiz gibi kostik, kimyasal bir bileşimdir. Kimyasal bileşimi sayesinde sorunun kısa sürede ortadan kalkmasını sağladığı gibi gider hattındaki borulara da zarar verir. Söz konusu maddenin temas ettiği yüzeyi parçama ve eritme özelliği, pimaş ve diğer borulara zarar verir.
Sirke, karbonat, kabartma tozu ve tuz gibi her evde bulunan malzemeler ile kırmadan tıkalı boru açma işlemi uygulanabilir.
Sirke Ve Karbonat İle Tıkalı Mutfak Gideri Açma
Önce yarın su bardağı karbonat tıkalı mutfak lavabo gideri içine dökülür. Sonra 1 su bardağı sirke dökülür. Birkaç dakika sonra 1 litre kadar kaynar su dökülür ve beklenir. En sonda soğuk su açılır ve gider borularının durulanması sağlanır.
Tuz ruhu, lavabo açma yöntemi olarak bilinir. Ancak tuz ruhunun içindeki ağır kimyasallar, boruların doğrudan delinmesine yol açar. Ayrıca tuz ruhunun solunması, ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir.
PORÇÖZ. Plastik, PVC ve diğer farklı tür malzemelerden üretilmiş sıhhi tesisat ve tahliye borularında Porçöz Lavabo Açıcı Granül'ü sorunsuz kullanabilirsiniz.
Kullanım Alanları: - Lavabo açma işlemlerinde ve büyük yemekhanelerde kullanılan kazan, tencere gibi ürünlerin kalın yağ tabakalarının temizliğinde kullanılmaktadır. - Tekstil baskı ve boyama sanayi ovma ajanı ve merserize ajan olarak kullanılır.
Pimaş açma için kullanılan ürünümüz giderlere yapışmış olan taşlaşmış yağı ve kireci sıvı norma getirerek gider açma dolayısı ile tuvalet açma işlemi yapılmış olur.
Asit bazlı lavabo açıcılar arasında en çok bilineni kostiktir. Kostik içindeki asit su ile reaksiyona girerek ısınır ve bu ısı ile tıkanıklığa sebep olan cisimleri eritir.
Sirke ve Tuz ile mutfak lavabosu tıkanıklığı açma
Tıkanan mutfak lavabosuna 1 ya da 1 buçuk bardak karbonatı lavaboya dökün. Döktüğünüz karbonat miktarının yarısı kadar iyotlu tuz dökün. 1-2 saat kadar bekleyin ve kaynar suyu boşaltın.
Bir su bardağı karbonat ve bir bardak sirke karıştırılarak gider alanına dökülür. Ardından eldiven takılmış bir elinizle ya da tıpa ile gider kapatıp 30 dakika kadar bekleyebilirsiniz. Tıpa çıkarıldıktan sonra yaklaşık bir litre kadar kaynar su dökülerek boru açılır.
Karbonat ve sirke karışımı ciddi anlamda etkilidir. Bir gün kadar bekletildikten sonra karışım lavaboya dökülebilir. Sonrasında ise üstüne kaynar su döküldüğü takdirde lavabo tıkanıklığı hızlı bir şekilde giderilecektir.
Lavabo açıcı ürünlerin son derece tehlikeli ve zararlı olduğunu bilmeniz gerekir. Cildinize, gözünüze ve solum yolunda tahribata sebep olacağı gibi atık su borularını da büzüştürerek tesisat sorunları meydana getirmektedir. Ancak tüm bunlara rağmen kullanmak isterseniz, lavabo açıcıyı banyo giderinden içeri dökünüz.
Boyayı çıkarmak için kullanılan en popüler müstahzar , %10 sulu sodyum hidroksit çözeltisidir. Hazırlamak için uygun miktarda kostik soda ölçülür ve önceden hazırlanmış suya yavaş yavaş ve dikkatli bir şekilde eklenir, kabın içindekiler eriyene kadar karıştırılır.
Sudan ağır özel formülü sayesinde tıkanan noktaya kolayca ve hızlı bir şekilde ulaşır. Kaynar suya gerek duymadan da kullanabilirsiniz. Plastik ve PVC de dahil olmak üzere her türlü maddeden üretilmiş sıhhi tesisat ve tahliye borularında güvenle kullanabilirsiniz.
Kolay tutuşan madde değildir. Asit ve su ile çok şiddettli bir şekilde reaksiyona girer. Asit ve sudan uzak tutulmalıdır.
-195 °C'de buharlaşır.
Günümüzde kullandığımız bir çok günlük ürünün üretiminde kostik (sodyum hidroksit) kullanılır. Mesela kağıt, alüminyum, temizlik ürünleri, ticari drenaj ve fırın temizleyicileri, sabun ve deterjanlar.. Sodyum hidroksit, evlerde ve ticari uygulamalarda kullanılan sabun ve çeşitli deterjanları üretmek için kullanılır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri