Lekeli kıyafetinizi yere serin ve metil alkole batırdığınız pamuğu lekenin üzerine sürün. Bu şekilde bir gece beklettikten sonra çamaşır makinesinde yıkayabilirsiniz. Yıkarken düşük sıcaklıkları tercih etmeniz gerektiğini de unutmayın.
Pamuk yardımıyla metil alkolü alın ve çamaşır lekesi olan bölgeye pamuğu sürün. Tüm lekeli yüzeye metil alkol sürdükten sonra 1 gece beklemesini sağlayın. Verilen süre geçtiğinde, kıyafetinizi düşük derecede yıkayın. Bu yöntem sayesinde en sevdiğiniz kıyafetlerinizi çamaşır suyu lekesinden kurtarmış olacaksınız.
Sirke içerisinde bulunan asit, bölgede bulunan çamaşır suyunu yok edecektir. Çamaşır suyu lekesi konusunda oldukça etkili bir ürün olan beyaz sirke, kumaş üzerinde herhangi bir etkiye neden olmaz. Ancak bu durum beyaz sirke için geçerlidir.
Siyah giysilerden çamaşır suyunu çıkarmak açık renklere göre daha kolaydır. Bunun nedeni kumaşı daha etkili bir şekilde boyayabilmenizdir. Bu noktada çamaşır suyu lekesini tamamen kapatmak için bir çamaşır kalemi veya kumaş boyası kullanabilirsiniz.
Aseton kimyasal bir ürün olduğu için çamaşır suyunu çıkarır. Bunun için bir pamuk ya da beze aseton dökmek gerekir. Sonrasında bunu çamaşır suyu lekesinin olduğu yere koymak ve bir süre bekledikten sonra yumuşak hareketler ile silmek gerekir.
İlgili 21 soru bulundu
Bir kap içerisine koyduğunuz az miktarda metil alkolü kullanmanız yeterli olacaktır. Lekeli kıyafetinizi yere serin ve metil alkole batırdığınız pamuğu lekenin üzerine sürün. Bu şekilde bir gece beklettikten sonra çamaşır makinesinde yıkayabilirsiniz. Yıkarken düşük sıcaklıkları tercih etmeniz gerektiğini de unutmayın.
Beyaz kıyafetlere bulaştığında ise renklerinin solmasına neden olan çamaşır suyunu çıkarmak için pet shoplarda satılan sodyum tiyosülfat ile lekeye uygulayıp temizlenir ve bol su ile durulanır. Duruladıktan sonra beyaz sirke çamaşır sulu bölgeye sürülür ve yeniden durulanır.
Bu doğal yöntem lekeyi çıkarma konusunda yetersiz kalıyorsa metil alkol kullanabilirsiniz. Pamuk topuna eczaneden satın aldığınız alkolü sürerek çamaşır suyunun döküldüğü alanı temizleyebilirsiniz. Bu yöntemi çamaşır suyundan zarar gören giysileriniz ve halınız üzerinde kullanabilirsiniz.
Kolonya Çamaşır Suyu Lekesini Çıkarır mı? Kolonyaların içeriğinde genellikle etil alkol bulunur. Etil alkol ise çamaşır suyunu çıkarma noktasında etkili değildir. Ancak içeriğinde etil alkol yerine daha ucuz olduğu için metil alkol bulunuyorsa çamaşır suyu lekesini giderme noktasında işe yarayabilir.
Renksiz alkol, daha çok küçük çamaşır suyu lekelerinde ya da koyu renkli kumaşlarda işe yarar çünkü alkol, kumaşlardaki boyayı seyrelterek beyazlayan kısma yeniden dağıtır.
Ancak pantolondan çamaşır suyu lekesi nasıl çıkar sorusuna en sık kullanılan pamuk ve alkol yöntemi önerilmektedir. Böylelikle istenmeyen lekelerin giderilmesine olanak sağlanmakta olduğu bilinmektedir. Aynı zamanda oldukça kolay bir şekilde gerçekleştirilmekte olduğundan dolayı da tercih edilmektedir.
Örneğin sirke, limon suyu, kabartma tozu, tuz, karbonat, gliserin gibi ürünler kıyafetlerdeki lekelerin çıkarılmasında kullanılabilir. Sirke, özellikle suda eriyen lekeleri çıkarmada çok etkilidir. Limon suyu ise lekenin türüne göre farklı şekillerde kullanılabilir.
Çamaşır Suyu İle Karışım Deneyi. Mavi Rengi Bembeyaz Yapıyor - YouTube.
Önce lekeye Persil deterjanı uygulayarak ağartıcının bulunduğu noktaya hafifçe yedirin. Pantolonunuz daha fazla deterjan alamaz olana kadar devam edin. Birkaç dakika bekletin, ardından yıkayın. Leke çıkmadıysa, işlemi tekrarlayın.
Bunun için öncelikle kumaşın lekelenen kısmını hafifçe ıslatmalısınız. Lekelenen bölgeye çamaşır sodası ilave ederek birkaç dakika bekledikten sonra hafifçe ovalayarak söz konusu izi çıkarabilirsiniz. Bu ipuçlarını yalnızca leke çıkarma işleminde değil, çamaşır yıkarken de etkili sonuçlar almak için kullanmanız mümkün.
Özel Çamaşır ve Kumaş Türlerinden Su Lekelerini Çıkarma
İki fincan suyla ½ fincan Persil deterjanı sprey şişesinde karıştırın. Suyu lekeli noktaya püskürtün ve temiz beyaz bir havluyla silin. Kumaş narinse ve elde yıkanması gerekiyorsa, deterjan ve leke çıkarıcı olarak Perwoll kullanın.
Bunun yanında limon kolonyası da kullanılabilir. Kolonyanın içerisindeki alkol, yağ lekelerinin parçalanmasını ve çıkmasını kolaylaştırır.
Yanık durumunda uygulanabilecek en hızlı tedavi yöntemi yanık olan bölgeye soğuk su uygulamaktır. Soğuk suyla birlikte aloe vera jeli, bal, antibiyotik merhemler ve yanık kremi de yanıklara iyi gelen yöntemlerdendir.
Bilindiği üzere çamaşır suyu lekesi tekrar yıkamayla ya da kuru temizleme ile çözebileceğiniz bir leke problemi değil. Çamaşır suyu, bulaştığı yerde kimyasal değişimler yaratarak kumaşın renginde hoş olmayan değişimlere sebep olur.
Ön İşlem. Pantolonun üstündeki katı maddeleri temizleyin ve kuru, temiz bir havluyla lekenin üstündeki sıvıyı kurutun. Doğrudan lekenin üstüne Persil deterjanı uygulayın, hafifçe yedirin ve 5 dakika bekletin. Leke inatçıysa, seçtiğiniz Persil deterjan ve ılık su karışımında birkaç saat bekletin.
Filtre kahve ile ıslattığınız pantolonunuzu akşamdan sabaha kadar bir gece boyunca bu şekilde bekletin. Ertesi gün çamaşır makinenize pantolonu atın ve deterjan kullanmadan kısa programda yıkayın. Ardından oda sıcaklığında kurumaya bırakın. İşte hepsi bu kadar!
Pantolondan ve Kıyafetten Kurumuş Boya Lekesi Nasıl Temizlenir? Pantolon ve kıyafetten kurumuş boya lekesini çıkarmak için ağartıcı içermeyen bir deterjan ile ılık suyu karıştırmak gerekir. Daha sonra kıyafet üzerinden kurumuş boya lekesi çıkana kadar birden fazla kez uygulanabilir.
Çamaşır suyu lekesi gizlemek için bize giysi ile aynı renk toz kumaş boyası ve buz yeterlidir. Ardından kumaş boyama için sabitleyici de kullanacağız. Boyama işleminin uzun ömürlü olmasını sağlamak adına.
Az miktarda suyun içerisine karbonat ekleyin ve diş macunu kıvamına getirin. Çamaşır suyu lekesinin olduğu bölgeye, bu karışımı sürün ve kuruyana kadar bekletin. 15 dakika bekledikten sonra, temiz bir fırça yardımıyla lekeli bölgeyi çitileyin. Metil alkol de, çamaşır suyu lekesini çıkarmak için kullanılır.
Çamaşır suyunun (sulandırılmış olsa da) doğrudan cilt teması ya da ağızdan alımı kimyasal yanıklara yol açmaktadır. İyi havalandırılmamış ortamlarda çamaşır suyunun solunması alerjik bulguları artırabilir, astımı tetikleyebilir, tekrarlayan bronşite sebep olabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri