Türkiye'nin moda ve perakende öncüsü Koton, 1988 yılında İstanbul'da kurulan ilk mağazasıyla hazır giyim perakendesine başlamış ve 1996 yılında ilk yurtdışı satış noktasını Almanya Münih'te açmıştır.
Hazır giyim sektöründe faaliyet gösteren Koton, 1988 yılında İstanbul'da Yılmaz Yılmaz ve Gülden Yılmaz çifti tarafından kuruldu. Asıl meslekleri subay ve öğretmen olan Yılmaz çifti ihraç fazlası ürünleri satmak amacıyla ufak bir dükkân ile ticarete atıldı.
1966 Adapazarı doğumlu olan Gülden Yılmaz ilk, orta ve lise eğitimini Adapazarı'nda tamamladı. 1987 yılında Marmara Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümünü bitirdikten sonra İstanbul 'da Özel Dost Lisesi'nde Eğitim Uzmanı olarak görev yaptı.
Koton'un yüzde 50'si Turkven'in sahibi olduğu Hollanda merkezli Nemo Apparel BV'ye satıldı.Satış bedelinin yaklaşık 500 milyon dolar olduğu tahmin ediliyor.
Koton, 213'ü yurtdışında, 303'ü yurtiçinde toplam 516 mağazası ve dünya genelinde binden fazla satış noktasında yer alan ürünlerinin yüzde 85'ini Türkiye'de üretiyor.
İlgili 45 soru bulundu
Hazır giyim sektörü için oldukça önemli bir konumumuz ve verimli kaynaklarımız var. Bunları ne kadar iyi kullanıyoruz kısmında da sıkıntı yaşadığımız bir gerçek. Koton ürünlerinin yüzde 85'i Türkiye'de üretiliyor.
Koton olarak, 1988'de İstanbul Kuzguncuk'ta açılan 25 metrekarelik bir mağaza ile başlayan hikayemizi, bugün uluslararası bir moda perakende markası olarak devam ettiriyoruz.
ALİ YILMAZ
Türkiye'nin en büyük perakende giyim markalarından biri olan Koton'dan bazı bankalara gönderilen yazıda, corona virüsü nedeniyle yaşanan zorluklara işaret edildi. Yazıda, Türkiye'deki 310 mağazanın 19 Mart sabahı geçici olarak kapatıldığı kaydedildi.
Hızlı moda alanında faaliyet gösteren Koton'un yüzde 50'si Turkven'in oldu. Özel sermaye fonu Turkven'in şirketin yüzde 50 hissesi için 500 milyon dolara yakın bir bedel ödediği konuşuluyor.
Koton'un ilk profesyonel CEO'su Dr. A. Bülent Sabuncu, 2022'de 3 haneli büyümeye ulaştıklarını söyledi. Pandeminin başında mağaza kapanmaları nedeniyle zor günler yaşayan Koton, finansal anlamda yaralarını sardı.
Türkiye'nin büyüme rekortmeni hazır giyim markası Koton, yüzde 50'sini özel girişim sermayesi Turkven'in sahibi olduğu Hollanda merkezli Nemo Apparel BV'ye yaklaşık 500 milyon dolara sattı.
KOTON, 1988'de Kuzguncuk'ta açılan 25 metrekarelik bir mağaza ile başlayan hikayesini, bugün 28 ülkede 500'e yakın mağazası ve yaklaşık 10.000 çalışanı ile sürdürüyor. 220 kişiden oluşan kreatif kadrosuyla modaya yön veren KOTON, yılda 250 milyon ziyaretçisini 60.000'in üzerindeki ürün çeşidi ile buluşturuyor.
Flo Mağazacılık Yönetim Kurulu Başkanı, 5 milyon TL bağışladı. Koton CEO'su Bülent Sabuncu, 5 milyon TL bağış yaptı. Can Holding Yönetim Kurulu Başkanı da 5 milyon TL bağış yaptıklarını duyurdu. Lc Waikiki Yönetim Kurulu Başkanı Vahap Küçük 200 milyon TL bağışladıklarını açıkladı.
“Gençlik, dinamizm, rahatlık ve özgürlüğü bir arada yaşatan tasarımlarıyla Colin's, Türkiye'nin dünyada tanınan markalarından biri. Eroğlu Holding'in ilk markası olma sorumluluğunu taşıyan Colin's, 38 ülkede farklı kültürlerden insanların büyük beğenisini topluyor.”
Almanya'da ilk mağazasını açan Koton, Batı Avrupa'da büyüme hedefi koyarken, yerli üretime odaklanacak. Koton Başkanı Yılmaz, “Dövizden Türkiye'de üretim yaptırdığımız için etkilenmedik. Oyunu iyi oynamalıyız” dedi. Koton, Almanya pazarına Hamburg'ta açtığı mağazayla girerken, Batı Avrupa için de hedef büyüttü.
Koton, yaklaşık 10 binden fazla çalışanı ve 284'ü Türkiye'de 188'İ yurt dışında olmak üzere toplam 472 mağaza ile yaklaşık 30 ülkede bulunan ve merkezi İstanbul olan en büyük mağazalar zincirlerinden biri.
Önceleri ben mağazada direk satış ile ilgileniyordum, eşim de hafta sonları satın almada yardımcı oluyordu. Onun ordudan ayrılması ve beraber çalışmaya başlamamızdan sonra işimiz hızla büyüdü. 1995 yılında tasarım bölümünü kurduk. 1996 yılında, Münih'te ilk yurtdışı toptan satış mağazamızı faaliyete geçirdik.
Hangi kargo firması ile çalışıyorsunuz? Sitemiz üzerinden oluşturacağınız siparişleriniz bulunduğunuz bölgeye göre MNG Kargo, HepsiJET, Sendeo ve Kargoist güvencesiyle size ulaştırılmaktadır.
Yani fulltime çalışan bir elemanın ortalama net maaşı 800-900 civarlarında. Çalışma saatine göre de ortalama 350-400 lira sodexo alıyoruz.
Yurtiçi ve yurtdışında toplam 510 mağazası bulunan giyim devi Koton'da yönetim değişikliği yaşandı. Yılmaz Yılmaz ve Gülden Yılmaz çifti yönetimden ayrılırken, şirket çalışanı Lütfü Döşkaya müştereken yeni yönetim kurulu başkanı oldu.
Koton, Türkiye'nin en büyük hazır giyim perakendecilerinden biri.
2003 yılında kurulan ve 2005 yılında ilk mağazasını açan DeFacto, dünyada 50'den fazla ülkede, 500'den fazla mağaza ve 14.000'den fazla çalışan ile faaliyet göstermektedir. Türkiye'deki mağaza sayısı 300'dür.
- Koton ismiyle ilk mağazayı 1996 yılında Bakırköy'de, sonra aynı yıl Kadıköy'de bir mağaza açtık. Neden Koton? - Herkese hitap edecek, Türkiye'de kabul görürken, dünyada da anlaşılabilecek bir isim ararken, Gülden'in tavsiyesiyle Koton ismini bulduk.
KOTON'DA İŞE ALIM SÜRECİ
Kariyer portalları üzerinden başvuru yapılır, pozisyonun niteliğine uygun bulunan adaylar mülakata davet edilir. İlk görüşme İnsan Kaynakları tarafından Yetkinlik Bazlı Mülakat tekniği kullanılarak gerçekleştirilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri