Türk Patent ve Marka Kurumu'nca tescillenen Afyonkarahisar'ın patatesli köy ekmeği, uzun süre bayatlamadan kalma özelliği ve lezzetiyle dikkati çekiyor.
Afyonkarahisar Patatesli Ekmeği; Afyonkarahisar'a özgü geleneksel tat olan, yapımının her aşamasında özel usuller gerektiren, bayatlama süresi uzun, doyurucu ve besleyici, katkı maddesi kullanılmayan sadece patates ile çeşnilendirilmiş, ekşi mayalı, büyük yuvarlak somun şeklinde ve kendine has kızarmış renginde bir ...
Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescillenen Afyonkarahisar'ın patatesli köy ekmeği" uzun süre bayatlamadan kalma özelliği ile talep görüyor.
haşlanmış patates ve kepekli unun, tuz ve su ile yoğrulmasıyla hamur halinde getirilip, tuğla veya topraktan yapılmış fırında odun ateşinde pişirilen, bolu yöresine özgü bir çeşit ekmek. hazmı kolay ve lezzetlidir. bayatlamadığı için tüketim süresi uzundur.
Ekmeksiz sofraya oturmayan Türk halkının en sevdiği aktivitelerden biri de evde keyifle köy ekmeği yapmak. Beyaz unla, buğday unuyla veya mısır unuyla evlerinizde birbirinden lezzetli köy ekmeklerinden siz de yapabilirsiniz.
İlgili 25 soru bulundu
1 kg un ile yapılan malzemelerde 250 gramlık ortalama olarak 5 veya 6 ekmek üretilmektedir.
Sorusunun cevabı aslında ne tarz bir ekmekten bahsettiğimize göre değişkenlik gösterebilir. Beyaz un ile yapılan fırın ekmeği veya evde yapılan ekmekler kısa sürede küflenebilirken marketlerden aldığımız paketlenmiş ekmekler uzun süre bayatlamadan saklanabiliyor.
Yarı yarıya Tam Buğday Unu karışımından meydana gelen Trabzon Ekmeği, kolay yapılışı ve Tavada pişirilebilmesi ile günlük olarak yapılabilecek ekmeklerdendir.
Trabzon ekmeği veya Vakfıkebir ekmeği. Buğday ekmeği veya Vakfıkebir ekmeği adı verilen ekşi mayalı hamurdan yapılan kiloluk buğday unu ekmeği Karadenizli fırıncılar sayesinde günümüzde ülke çapında ünlenmiştir. Bu ekmeğin lezzetini de ekşi mayalı hamur kullanılmasının yanısıra özel yapım taş fırınların da payı vardır.
Mis gibi kokusuyla sofraların baş tacı olacak köy ekmeğini; ekşi maya, su, tuz ve buğday unu ile kolayca hazırlayabilirsiniz. Dışı çıtır çıtır içi ise yumuşacık olan köy ekmeğini hazırlamak 20, pişirmek ise yaklaşık 50 dakika sürüyor.
14 bin yıl öncesine ait ekmek tarifi Ürdün'deki "Siyah Çöl"de ortaya çıktı. BBC'nin haberine göre, buğday ve arpa ununu, toz haline getirilmiş bitki kökleriyle karıştırıp su ilave ederek pişirilen ekmeğin tarifi 14 bin yıl öncesine dayanıyor.
Kutoğlu, içeriğindeki ekşi maya sayesinde ekmeğin uzun süre bayatlamadığına dikkati çekerek, "Ekmeğimiz sadece un, su, ekşi maya ve tuzdan ibarettir.
Bu enfes cevizli ekmek Kütahya Simav'ın meşhur ekmeklerinden biridir.
Geçmişi yüzyıllar öncesine dayanan bu ekmek bugün ülkemizin her yanında üretilmesine ve Trabzon Ekmeği olarak bilinmesine rağmen aslına uygun üretimin yapıldığı tek yer Vakfıkebir'dir.
Elazığ Nohut Ekmeği
Elazığ'da sadece Ramazan ayına özel olarak üretilen ve her yıl sokaklarda tezgahlarda satılan nohut ekmeğidir.
Taş Ekmeği (Elazığ)
Pita veya pitta ayrıca Arap ekmeği, Lübnan ekmeği veya Suriye ekmeği olarak da bilinir. Aynı zamanda ''Hindu'' yemek kültürünün vazgeçilmez besinlerinden biridir.
Çeşitli baharat ve unların kullanılmasıyla yapılan ekmeğe “Osmanlı Ekmeği” deniyor. Tekirdağ Çorlu'da üretilen ekmek, 7 çeşit tahıl ununun yoğrulmasıyla ortaya çıkıyor. Yulaf, çavdar, kepek, tam buğday gibi unlar kullanılıyor. Kullanılan baharatlar ise haşhaş, çörek otu, kepek, susam.
Balep, birkaç çeşitte hazırlanan ünlü bir Tibet ekmeğidir, sade, derin yağda kızartılmış, tavada pişirilmiş veya çeşitli malzemelerle doldurulmuş ve kızartılmış olabilir. Sade çeşit sadece un ve su ile ara sıra kabartma tozu ilavesiyle yapılabilir.
Isparta Ekmeği Unu, içerisinde buğday ununun yanı sıra fermente edilmiş ekşi buğday unu bulunduran ve Akdeniz mutfağının, Anadolu'ya yansıması olarak kabul edilen Isparta ekmeğinin yapımını kolaylaştıran hazır undur. Kullanım alanı: Isparta ekmeği ve uzun fermantasyonlu ekmekler.
Şerbetli bir tatlı olan taş ekmeğinde incecik pişmiş hamurların aralarına şerbet ve dövülmüş ceviz dökülüyor, istenirse kaymak ile servis ediliyor. İftar sofralarınıza farklı bir şerbetli tatlı tarifi yapmak isterseniz bu tarif tam aradığınız lezzet!
Yediğimiz ekmek Tanrı, oğul ve kutsal ruhu hatırlatsın diye ekmeklerin üzerine 3 çizgi çekeriz' der. Orhan Gazi bu durumdan çok etkilenir ve bir ferman yayınlayarak 'Bundan sonra bütün Müslüman fırıncılar, Allah'tan başka ilah olmadığına işaret etmek için ekmeğin üzerine bir çizgi çeke' buyurur."
Ekmek hamuru çok sert ise eksik su kullanımı ve aşırı güç kullanımı gibi nedenleri göz önünde bulundurmalısınız. Ekmek hamuru çok yumuşak ise çok fazla güç uygulanmaması veya fazla su kullanımı gibi nedenlere odaklanmalısınız.
Şekil verilen ekmek pişirilmeden önce, daha güzel kabarması için, tepsi mayası yapılmalıdır. Ekmeğin üzerine sürülen yoğurt, üzerinin güzel bir şekilde renk alıp kızarmasını sağlayacaktır. Ekmek fırına verildikten sonra, içi ve üzeri iyi bir şekilde pişene kadar kontrollü olarak takip edilmelidir.
üflenmenin sebebi mantarların üremesidir. Havadan düşen mantar sporları nemli ortamlarda çabuk üremekte, üreme sırasında ekmekteki besinleri kullanmaktadır. Besinlerin yüzeyinde bulunan mantarlar çoğaldıkça içe doğru da yerleşir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri