Rendelenmiş soğan, dövülmüş sarımsak ve sıvıyağı ekleyip çırpmaya devam edin. Tuz, karabiber, kekik ve tarçın serpip limon suyu ya da sirkeyi de ekledikten sonra karışımı iyice çırpın. Hazırladığınız sosu kuzu budunun her tarafına sürün. Üzerini kapatıp buzdolabında en az 4-5 saat bekletin.
Marine sosunda temel amaç eti yumuşatmaktır bu nedenle süt, kefir, yoğurt, zeytinyağı, soğan suyu ya da rendesi gibi sıvı malzemeler gereklidir. Limon, sirke, sarımsak, soğan gibi asit malzemeler et marinasyonu için gereklidir.
Nasıl Pişirilir ? Etlerin daha da yumuşak ve lezzetli olması için zeytinyağı, kekik, karabiber ve biberiye karışımıyla 3-4 saat marine edebilirsiniz. Marine edilmiş etlerinizi suyunu kaybetmemesi için tencerede biraz zeytinyağı kızdırdıktan sonra mühürleyin. 5-10 dakika kadar tüm yüzlerini çevirin.
4 adet kemikli etlerin üzerine 1 çay bardağı zeytinyağ ve 1 yemek kaşığı salça ekleyin. Elinizle, etlere zeytinyağlı karışımı güzelce yedirin. Daha sonra üzerine kimyon, tuz, kırmızı biber ve kekik serpiştirin.
Önceden 160 derecede ısıtılmış fırına hazırladığınız kabı koyun, 2,5-3 saat pişirin. Süre sonunda eğer kızarmamışsa butun üzerine az bir tereyağı sürüp 15-20 dakika fırında kızartma işlemine devam edin. Kuzu butunuz hazır olacaktır. Afiyet olsun.
İlgili 34 soru bulundu
Kuzu budu; karkasta kuzu kafesin bitiminden itibaren sırttan başlayarak aşağıda kalan arka bacakların üst kısmıdır. But eti yağsız ve yumuşak olur. Aynı zamanda kuzunun en lezzetli bölümlerinden biri de burasıdır.
Rendelenmiş soğan, dövülmüş sarımsak ve sıvıyağı ekleyip çırpmaya devam edin. Tuz, karabiber, kekik ve tarçın serpip limon suyu ya da sirkeyi de ekledikten sonra karışımı iyice çırpın. Hazırladığınız sosu kuzu budunun her tarafına sürün. Üzerini kapatıp buzdolabında en az 4-5 saat bekletin.
Marine etmek de kokuyu giderir. Bunun için eti bıçak yardımıyla kemiksiz parçalara ayırın. Bir kabın içine yarım çay bardağı zeytinyağı, yarım su bardağı süt, 2 diş sarımsak, 2 dal kekik ve biberiye ekleyin. Malzemeleri karıştırdıktan sonra eti bu sosa batırın ve bir gün boyunca bekletin.
Limon suyu, sirke ve yoğurt gibi asidik malzemeler etin proteinlerini kırarak yumuşamasını sağlar. Vaktin çoksa, etini bir gece soğan ve elma dilimleri ile beklet ve sonucu gör.
Kırmızı et terbiyesi için yayvan bir kaba zeytinyağı, süt, rendelenen soğanın suyu, havanda ezdiğimiz sarımsak, kekik, pul biber, kimyon, karabiber ve tuz ekledikten sonra etlerimizi içine yerleştirelim. Belirli bir süre boyunca ( en az 2 saat ) ağzı kapalı şekilde buzdolabında bekletelim.
Hazırladığınız tavuk kapamayı önceden ısıtılmış 200 derece fırına verin. Pirinçler tamamen suyunu çekene kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirin. Tavuk kapama piştikten sonra fırından çıkartın. Üste kalan pirinçlerin kıtırlığının gitmesi için üzerine bir tepsi kapatın.
Eti marine etmek için süt, zeytinyağı ya da soğan suyu kullanabilirisiniz. Baharatları ekledikten sonra etlere masaj yaparak sosu iyice yedirmelisiniz. Etlerinizi streç film ile sarıp en az 2 saat dolapta bekletmelisiniz.
Marine etmek için süt, soğan, yoğurt kullanılmalıdır. Bu malzemeler asitli olduğu için etin içindeki sinirleri çürütür ve ete lezzet katmaktadır.
Etiniz de oda sıcaklığında olsun. Ayrıca etleri çok sık çevirmeyin, bu şekilde kurumasını önlersiniz. Etinizin yumuşacık olması için, eti pişirmeye başlamadan önce limon suyuna bulayıp bir süre bekletin. az bir miktar limon suyu etin daha yumuşak ve lezzetli olmasını sağlar.
Tuz eti sertleştirir. Ete baharatı da tuzu da pişmesine yakın katılmalıdır.
Pişirirken doğru bir şekilde mühürlemeli ve böylece eti yumuşacık yapacak olan suyunun içinde kalmasını sağlamalısın. Etler pişerken birkaç damla sirke damlatmak, etin daha da yumuşak olması sağlar. Tuzu et piştikten sonra ilave edin, tuz etin sertleşmesine neden olur. Eti yavaş yavaş pişirmek en sağlıklı yöntemdir.
Tencereyi ocağa alıp iyice ısınmasını sağlayın. Daha sonra tereyağını alıp eritin. Yağ eriyince etleri de tencereye ekleyerek kavurma işlemine başlayın. Etler suyunu salıp çekince baharatları ekleyerek, kısık ateşte 10 dakika kadar kapağını kapatıp pişirin.
Gerekli malzemeler şöyle: 1,5 yemek kaşığı kaya tuz, çeyrek yemek kaşığı sarımsak, 50 ml. su, 50 ml. zeytinyağı, 2 yemek kaşığı sirke, 2 yemek kaşığı taze çekilmiş karabiber. Hepsini karıştırın ve etinizi afiyetle marine edin. Yaklaşık 4-8 saat marine süresi yeterlidir.
Derince bir kaba kuşbaşı doğranmış etlerimizi koyalım. İçine süt, salça, sarımsak rendesi, yoğurt ve baharatlarını atıp elimiz ile iyice harmanlayalım. Ağzı sıkı kapalı saklama kabında veya üzerine streç çekip en az 2 saat buzdolabında bekletelim. Süre sonunda etlerimizi şişlere saplayıp mangalda pişirelim.
Kurban eti, kesilip parçalandıktan sonra 1 gece dinlendirilmeden hemen poşetlenirse yeşillenir. Kesilen kurban etinin en az 4-5 saat en iyi koşulda 1 gece kapalı, serin ve güneş almayan bir yerde dinlendirilmesi yeşillenme ve çabuk bozulma risklerinin önüne geçecektir.
Kuzu budu yıkanır bıçakla delikler açılır ve bir su bardağı su ile ocağa alınır. Yaklaşık bir saat suyunu çekene kadar kısık ateşse pişirilir. Sıvıyağ dökülüp arkalı önlü kızartılır. Yarım su bardağı su daha eklenerek suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirmeye devam edilir.
Fırına vermeden önce marine ederek üzerine derin çizikler attığınız kuzu butu iki saat folyoya sarılı şekilde pişirmeniz gerekecek. Folyosundan sıyırdığınız etler yarım saat kadar da patates, domates, biber gibi sebzelerle piştiğinde servise hazır!
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri