Her gün 6 diş közlenmiş sarımsak yemenin sağlığa faydaları: - Kan dolaşımını hızlandırarak yüksek kolesterolü düşürür. - Yüksek tansiyonu düşürür.
Doğal bir antibiyotik olarak bilinen sarımsak tansiyonu düşürmektedir. Tansiyon hastaları tarafından yoğun olarak kullanılan sarımsak kan basıncını da düşürmektedir. Yapılan araştırmalara göre kan basıncı yüksek olduğunda sarımsak tedavisinin ardından kan basıncında azalma olur.
Her yemeğe kattığı lezzet sayesinde birçok hastalığa da şifa oluyor. Yapılan bir araştırmaya göre közlenmiş sarımsak kilo kontrolü sağlıyor. İçeriğinde bulunan yararlı bileşikler vücut yağını azaltarak daha zinde görünmenize neden oluyor. 24 SAAT İÇİNDE ETKİSİNİ GÖSTERİYOR!
İşte 6 adet ızgarada pişmiş sarımsak yediğinizde 24 saat içinde olacaklar: KOLESTEROL SEVİYESİNİ DÜZENLER Kolesterol seviyesini düzenler, damarların temizlenmesini sağlayarak kalp hastalıklarından korur. DOĞAL ANTİBİYOTİK KAYNAĞI Doğal antibiyotik kaynağıdır. Bağışıklık sistemini güçlendirir ve gribi önler.
GÜNDE 6 DİŞ KÖZLENMİŞ SARIMSAK YERSENİZ...
6 ve 10 saatleri arasında da içerdiği vitaminler vücudun savunmasını kıran serbest radikallerin seviyesini düşürür. Kandaki trombosit hücreleri de dengeleyerek eklemlerde oluşma ihtimali olan ödemleri engeller.
İlgili 22 soru bulundu
Pıhtılaştırıcı fibrini parçalayarak kanı doğal olarak inceltir. Tüm bu farklı maddelerin yardımıyla sarımsak, kan sulandırıcı ilaçların aksine tamamen doğal bir şekilde ve yan etkileri olmaksızın kan pıhtılarını etkisiz hale getirebilir ve tromboz ile felçleri önleyebilir.
Kişiler sağlıklı olduğu için sarımsağı fazla tüketmek isteyebilirler ama fazla tüketim başta mide olmak üzere sağlık üzerinde olumsuz etkiler gösterir. Çok fazla sarımsak tüketildiğinde mide hastalıkları tetiklenebilir. Gastrit ve reflü problemleri yaşanabilir. Bunun yanı sıra midede yanma ve ağrı meydana gelir.
SARIMSAK VE LİMONUN TANSİYONA ETKİSİ
Ancak sarımsak içerisinde bulunan allicin maddesi ısı ile ortaya çıkar ve bu maddenin için faydalı olduğu ifade ediliyor. Bu nedenle de sarımsağın kıyılmış ve kavrulmuş olarak tüketilmesi öneriliyor.
Sarımsak; damarların genişlemesini sağlar, kanın akıcılığını artırır, dolaşımı hızlandırır, damar içi pıhtılaşmaları engeller ve kalp krizi ya da felç geçirmeye neden olacak damar tıkanıklıklarını önler. Ayrıca, kalbi besleyen koroner damarları genişletir, kalp kasını güçlendirir.
Allinaz enzimi ısı ile görevini kaybedeceğinden sarımsağın sağlığa yararlı etkilerinin korunması için ezilip çiğ yenilmesi önerilir. Pişirmek kaçınılmaz olduğunda ise kaybı biraz olsun önlemek için ezilmiş sarımsağı en az 10 dakika kadar bekletip daha sonra pişirilmek üzere yemeğe eklenmesi önerilir.
Sarımsak kalp sağlığını koruyor
Kan basıncını düşürerek kolesterolü dengeleyen sarımsak, damarların sertleşmesini önlüyor, iltihaplanmalara karşı kan değerlerini güçlendiriyor. Yapılan araştırmalara göre sarımsak kalp damar kireçlenmesini yavaşlatarak kalp krizi riskini azaltıyor.
Eğer halsizlik ve yorgunluk gibi sıkıntıları çok yaşıyorsanız sarımsak sizin için faydalı olabilir. Kabızlık problemi yaşıyorsanız her gece yatmadan önce bir diş sarımsak yutmak size iyi gelebilir. Sarımsak bağırsaklarda bulunan parazitlerin yok olmasını sağlar. Sarımsağı yutarak tüketmek hazmı kolaylaştırır.
Başınızı soğuk su ile yıkamanız yüksek tansiyonunuzu düşürmek için doğru bir adım olacaktır. Çünkü soğuk su sinirlerinizi uyardığı için tansiyonunuzun düşmesine ön ayak olacaktır. Kekik tüketimi ya da kekik suyu kaynatılması, düşürmekte yararlı olacaktır. Yoğurt veya ayran tüketebilirsiniz.
Uzmanlar tarafından yapılmış olan araştırmalar sonucunda sarımsakta bulunan allicin maddesinden kaynaklı olarak kan basıncını etkiler ve tansiyonu düşürür. Bu yüzden birçok uzman günde en az 2 en fazla 4 diş sarımsak yenmesini tavsiye etmektedir.
Birçok faydası bulunan sarımsağın çok sık tüketildiğinde zararları da bulunuyor. Fazla sarımsak tüketmek kişide mide sıkıntılarına yol açabilir. Özellikle gastrit ve reflü problemi olanların çok fazla tüketmemesi önerilir. Fazla tüketilmesi halinde midede tahrişe , yanmaya ve acı hissine sebep olabilir.
Kalp dostu olan sarımsak, kan dolaşımını hızlandırarak kalp krizi ve felç geçirmeye neden olabilecek damar tıkanıklıklarının önüne geçer. Kansere yakalanma riskini azaltır.
Damar tıkanıklığının en önemli nedeni genetik yatkınlıktır. Özellikle anne ya da babada damar tıkanıklığı varsa çocukta da olma riski yükselir. Diğer önemli etkenler ise yüksek kolesterol, şeker hastalığı,yüksek tansiyon, obezite, hareketsiz yaşam ve sigara kullanımıdır.
Geçtiğimiz yıllarda yapılan araştırmalar doğrultusunda sarımsağın içerisinde bulunan allicin maddesinin vücuttaki kan basıncını etkilediği ve düşürücü etkisi olduğu ortaya çıkmıştır. Uzmanlar bu noktada sarımsağı günde en az 2 diş en fazla 4 iş olmak üzere kullanılması gerektiğini şiddetle belirtiyor.
Uzmanlar kimon ve sarımsağın kan basıncı üzerinde ciddi bir etkisinin olmadığını söylüyor. Kan basıncı yükseldiği sırada gerginsek bu gerginliği giderecek, bizi rahatlatacak herhangi bir yaklaşım kan basıncımızı düşürür.
Dr. Öğr. Üyesi Sibel Bölek, "Tansiyonu yükselten besinlerden uzak durmak, hareketli bir yaşam biçimi tercih etmek, egzersizlerle desteklemek ve bol su içmek tansiyon seviyesini dengede tutmaya yardımcı olur." dedi.
Kalori değeri 140 olan sarımsağın 100 gramında 63.8 gr su, 28.2 gr karbonhidrat, 5.3 gr protein, 0.2 g yağ, l.l gr selüloz vardır. Hipertansiyon üzerinde (yüksek tansiyon) etkili olduğu kadar hipotansiyon (düşük tansiyon) üzerinde de etkili olan sarımsak tansiyon regülasyonunda (düzenlenmesinde) önemlidir.
Mehmet Öz'ün cevabı: (Evet, sarımsak gaz yapar. Sarımsağın gaz yapmasının nedeni karbonhidratlı bir yiyecek olmasından kaynaklanır.)
Sağlıklı bir birey günde 2 diş çiğ sarımsak yiyebilir. Sarımsak çok fazla tüketildiğinde mide ve bağırsak rahatsızlığına neden olabilmektedir. Halihazırda kanın pıhtılaşmasını önleyen antikoagülan ilaç kullanan kişiler ile tansiyonu düşük olan kişiler düzenli olarak fazla olmamak şartıyla sarımsak tüketebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri