KPSS P10 puan türü, öğretmen olmak isteyen adayların atama için yeterli puanı alması halinde öğretmen olarak devlet okullarında görev almalarını sağlayabilecek bir KPSS öğretmenlik puan türüdür.
KPSS P10 PUAN TÜRÜ: Eğitim fakültelerinden mezun olan lisans mezunu adayların öğretmenlik tercihlerinde kullandıkları puan türüdür. GK + GY + Eğitim bilimleri bileşenleri ile hesaplanmaktadır.
Üniversitelerin eğitim fakültelerinden mezun olan kişilerin öğretmenlik atamasında kullandıkları puan türü P10 puan türüdür. P10 puan türü Genel Kültür, Genel Yetenek ve Eğitim Bilimleri bölümlerinden oluşur.
P10 puanı; kılavuzda belirtilen 17 branş haricindeki öğretmenlikler için tercihlerde kullanılan puandır. Bu puan; Genel Kültür-Genel Yetenek+Eğitim Bilimleri bileşenlerinden oluşmaktadır.
KPSS ÖĞRETMENLİK PUAN TÜRÜ NEDİR? Öğretmen olarak atanmak isteyen KPSS adaylarının ÖABT sınavına katılmayan branşları P10 puan türünde, ÖABT sınavına katılan branşları P121 puan türünde branşlarına yönelik olarak istenen puanı aldıktan sonra öğretmen atamalarına başvurması gerekmektedir.
İlgili 25 soru bulundu
KPSS P10 puan türü, öğretmen olmak isteyen adayların atama için yeterli puanı alması halinde öğretmen olarak devlet okullarında görev almalarını sağlayabilecek bir KPSS öğretmenlik puan türüdür.
KPSS P10 puan türü ile Müzik Öğretmenliği, Resim Öğretmenliği, Özel Eğitim Öğretmenliği, Felsefe Grubu Öğretmenliği, Bilişim Öğretmenliği gibi branşları atanmaktadır. Diğer öğretmenlik branşları ÖABT sınavına girip P121 puan türü ile atanmaktadır.
KPSS P3 Puanı B grubu kadrolara atama için kullanılmaktadır. Lisans mezunlarının kamu kurumlarına ÖSYM tarafından yapılan atamalarında kullanılır. ÖSYM tarafından yapılan atamalarda mülakat yoktur. KPSS P10 ve P121 ise MEB tarafından yapılan öğretmen atamalarında kullanılmaktadır.
KPSS P10 puan türü nasıl değerlendirilir? KPSS P10, Genel Yetenek Testinin %30, Genel Kültür Testinin %30 ve Eğitim Bilimleri Testinin %40 ağırlığı kullanılarak ağırlıklı standart puan olarak hesaplanmaktadır.
Öğretmen atamaları için P10 ve P121 puan türü kullanılmaktadır. Her branşın taban puanı, atama döneminde bakanlıkça ilan edilmektedir. Bu taban puanlar genel olarak ataması yapılacak öğretmen sayısına ve branşa bağlı olarak değişmektedir.
KPSS P3 PUAN TÜRÜ İLE İLGİLİ ALIM YAPAN KURUMLAR
B Grubuna; memur, koruma ve güvenlik görevlisi, hemşire, mühendis, psikolog, sosyolog, mimar, ebe gibi kadrolar örnek verilebilir. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı.
KPSS sınavına girip öğretmen olmak isteyen vatandaşlar KPSS P3 puan türü hesaplaması yapmalıdır. P21 puan türü ile Öğretmenlik alımları yapılmaktadır. KPSS ÖABT sınavına katılmayanlar P10 türünden değerlendirilirken, ÖABT sınavına katılan adaylar P121 puan türüyle başvuru yapacak.
Lise öğrencileri KPSS'ye girebilir ve puanları geçerlidir. Yani Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM profillerine girdiklerin de hangi yılda KPSS'ye girdikleri, kaç puan aldıklarını istedikleri anda takip edebilirler.
KPSS 3.10 maddesi, ÖSYM'nin belirlediği değerlendirme kriterleridir. KPSS 3.10 maddesi ile her testte, örneğin Genel Yetenekte, doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılarak ham puanlar bulunacak, bu puanların ortalama ve standart sapmaları kullanılarak standart puanlar hesaplanacaktır.
KPSS 1 lisans mezunu olarak girilen sınav, KPSS 2 ise lise ve önlisans olarak girilen sınav olarak adlandırılıyor. Yani lisans mezunu olarak yapılacak bölümlerin tercih kodları KPSS 1A ya da 1B olarak adlandırılır.
KPSS Ortaöğretim sınavından 80 puan almak için ise 67 – 72 arasında net yapmanız gerekir. 90 puan alabilmek için ise 87-92 arasında net yapılması gerekiyor. Genel Yetenek sınavında yapılan netler avantaj olarak sayılır.
KPSS lisans kaç net kaç puan getirir? KPSS lisans sınavına giren adaylar KPSS puan hesaplamalarını merak ediyor. KPSS lisans sınavında 55 net 70 puan getirirken, 62 net 75 puan getirmekte. KPSS lisans 72 net 80 puan ederken, 84 net ise 85 puan getirecektir.
45 NET Genel Yetenek- 25 Net Genel Kültür 80-82 arası puan getirecekken, 25 Net Genel Yetenek - 45 Net genel kültür neti yapan aday 78-80 puan arası puan alacaktır.
KPSS P3 puan türü Genel Kültür ve Genel Yetenek testlerinin eşit oranda ağırlığa sahip olduğu, Lisans B Grubu kadroların atamasında kullanılan puan türüdür. Adaylar KPSS B Grubu Lisans atamaları için 'çift' Yıllarda KPSS lisans sınavına girerek bu puanı almak zorundadırlar.
KPSS P1 puan türüyle Rekabet Kurumu Uzman Yardımcısı, Merkez Bankası Uzman Yardımcısı ve Denetçi Yardımcısı, BİST Uzman Yardımcısıİller Bankası Uzman Yardımcısı, Sermaye Piyasası Kurulu Bilişim Personeli, Bakanlıkların mühendislik kadroları, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı AB Uzman Yardımcısı kadrolarına alım ...
KPSS P1; Genel Yetenek-Genel Kültür testi baz alınarak hesaplanır. KPSS P1 puanının hesaplanmasında Genel Yetenek testi yüzde 70, Genel Kültür testi ise yüzde 30 etkilidir. KPSS P2 puan türü hesaplanmasında yüzde 60 Genel Yetenek, yüzde 40 Genel Kültür testi etkili olmaktadır. P2 puan türü KPSS'den sonra hesaplanır.
KPSS-Öğretmenlik, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı olan eğitim kurumlarında kadrolu olarak öğretmenlik yapmak isteyen tüm adayların girmesi gereken sınavdır. Eğitim Fakülteleri ve Fen Edebiyat Fakültelerinden mezun olan adaylar bu sınava girebilir.
Polis alımı başvurularında kullanılacak puan türü P3 olacak. KPSS P3 PUAN TÜRÜ NEDİR? KPSS P3 puan türü Genel Kültür ve Genel Yetenek testlerinin eşit oranda ağırlığa sahip olduğu, Lisans B Grubu kadroların atamasında kullanılan puan türüdür.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri