Ayrıca, https://www.turkiye.gov.tr/tkgm-tapu-kayit-belgesi linkini takip ederek de tapu bilgileri sorgulama bölümünden tescile konu olan taşınmazların detaylarını görüntüleyip sicil sorgulamasında bulunabilirsin. Gerekli belgeleri PDF olarak kolaylıkla indirebilirsin.
Tapu kayıt örneği için tapu müdürlüklerine gitmenize gerek yok! Taşınmaza ait detaylı bilgilerin yer aldığı resmi işlemlerinizde kullanabileceğiniz tapu kayıt örneğini e-Devlet Kapısı üzerinden web tapu sistemine giriş yaparak alabilirsiniz.
kimlik numaranız ve e-devlet şifrenizle sayfaya giriş yapabilirsiniz. Daha sonra e devlet hizmetler bölümünden "Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü"nü bulmalısınız. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nün sunduğu hizmetler arasından "Tapu Bilgileri Sorgulama" başlığını seçmelisiniz.
Son revizyonla, 46 işlem, tapu il müdürlüklerine gidilmeden e-devlet üzerinden yapılabiliyor. Vatandaşlar, "https://webtapu.tkgm.gov.tr/" adresine e-devlet şifresiyle girerek burada tapu işlemlerini başlatıp belgelerini alabilecek.
Tapu senedi, ipotek belgesi, taşınmazın tapu kaydı ve hisseli taşınmaz tapu kayıtları, yeni yılın ilk yarısından itibaren tapu müdürlüklerine gitmeden "e-devlet" üzerinden alınabilecek.
İlgili 37 soru bulundu
Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü Muris Adına Tapu Bilgileri Sorgulama hizmeti e-Devlet Kapısı'nda açıldı. Söz konusu hizmet ile vatandaşlarımız miras bırakan kişinin tapu bilgilerini listeleyebilecekler.
Web Tapu sistemine giriş yaptıktan sonra webtapu.tkgm.gov.tr adresindeki “Başvuru İşlemleri” bölümü tıklanır. Web Tapu randevu sorgulama işlemi de bu sayfada gerçekleştirilir. Tapu Müdürlüğü seçilir. Tapuda yapmak istenilen işlem seçimi yapılır.
E-Devlet üzerinden tapu nasıl sorgulanır? E-Devlet şifrenizle www.turkiye.gov.tr adresine girdiğinizde arama butonuna tapu yazdığınızda sayfa sizi tapu sorgulama ekranına yönlendiriyor. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü adresine giriyorsunuz, orada kimlik numaranıza ait kayıtlı tapu bilgileri geliyor.
Tapu sorgulama işlemi, tapu dairelerine gidilerek yapılabileceği gibi tapuya gitmeden de online olarak da yapılabilir. Tapu bilgileri ise, Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü ile internet üzerinden kolayca şekilde öğrenilebiliyor.
MADDE 16-(1) Kimliksizleştirilen taşınmazı tanımlayıcı bilgiler, yer kontrol noktaları ve detay koordinatlar TAKPAS üzerinden protokol düzenlenen alıcı ile paylaşılabilir. MADDE 17- (1) Tapu tahrir defterlerine ait kayıtlar elektronik ortamda TAKPAS üzerinden protokol düzenlenen alıcı ile paylaşılabilir.
Öncelikle e-devlet üzerinden https://www.turkiye.gov.tr/tapu-bilgileri-sorgulama linkine girmeniz gerekmektedir. Site açıldıktan sonra T.C. kimlik no ve e-Devlet şifresi ile giriş yapın. Birinci adımı tamamladıktan sonra ikinci adımdan 'Tapu bilgileri sorgulama' butonuna tıklayarak sorgulama işlemini başlatınız.
Takyidat belgesini alma işlemi kolaydır ve iki farklı şekilde de alınabilir. İlki Tapu müdürlüğüne giderek takyidat belgesini almak mümkündür. Aynı zamanda teknolojinin imkanından yararlanarak e-devletten takyidat belgesi almak mümkündür.
Tapu kaydı örneği bir mülkün adli sicil kaydı gibidir. İbraz edildiği tarihte ibraz edilen kişi veya kurumlara deyim yerindeyse mülkün şeceresini sayıp dökmektedir. Bu yönüyle de tapu kaydı örneği tapu belgesinden her zaman daha önemlidir. Bu belge bize sahibi olunan mülkün üçüncü kişilere ispatında yardımcı olur.
Tapu işlemleri sırasında alınan döner sermaye bedeli resmi bir ücrettir ve 2022 yılı için 157 TL olarak belirlenmiştir. Buna ek olarak 21,50 TL ilave hizmet bedeli alınmaktadır. Toplamda döner sermaye bedeli olarak 178,50 TL ödenmesi gerekmektedir.
“NVİ Bilgilerimle Sorgula” bölümü seçildiğinde sadece bir üst soyunuz olan; anne ve babanızın ya da vefat etmiş eşiniz adına kayıtlı taşınmazları görebileceksiniz. NVİ Bilgileriniz ise Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü Bilgilerinizdir.
Web tapu; vatandaşların ve şirketlerin taşınmazlarını internetten takip edebilmelerine ve yönetebilmelerine yarayan sistemdir.
Son dönemlerde en merak edilen ve İnternetten araştırılan konulardan biri, başkasına ait tapu sorgulama işlemlerini yapılmasıdır. Ancak başkasına ait olan tapu işlemlerinin yapılması mümkün değildir. Bu işlem sadece kişinin kendi üzerine olan ve kayıtlı bulunan tapular üzerinden gerçekleşebilir.
Tapu sicilinin amacı, taşınmazlar üzerindeki ayni hakların durumunu göstermek suretiyle aleniyeti sağlamaktır. Bu amacın gerçekleştirilmesi için tapu sicilinin herkese açık olması gerekir. TMK m. 1020/I'deki “ Tapu sicili herkese açıktır.” ifadesiyle tapu sicilinin açıklığı ilkesi kabul edilmiştir.
Türk Medeni Kanunu'nun 120.maddesi gereğince; Tapu sicili herkese açıktır. İlgisini inanılır kılan herkes, tapu kütüğündeki ilgili sayfanın ve belgelerin tapu memuru önünde kendisine gösterilmesini veya bunların örneklerinin verilmesini isteyebilir.
kimlik numarası e devlet sistemi üzerinde kayıtlı değil ise ya da tapu bir Osmanlı tapusu ise sistem üzerinden tapu sorgulaması yapılamaz. Sistemde tapu bilgisi yer almayan kişilerin e devlet sayfasında yer alan “Beyanda Bulunun” kısmından ilgili Tapu Müdürlüğü'ne beyanda bulunulması gereklidir.
Parsel sorgulama işlemini Tapu ve Kadastro Bilgi Sistemi (TAKBİS) üzerinden de yapabilirsiniz. Parsel Sorgulama alanı üzerinden ulaşacağınız “https://parselsorgu.tkgm.gov.tr/” adresinde yer alan ilgili alanları doldurduktan sonra talep ettiğiniz bilgilere ulaşabilirsiniz.
Parsel ve pafta sorgulaması işlemini e-Devlet uygulaması veya Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü (TKGM) web sitesi tkgm.gov.tr üzerinden 7 gün 24 saat yapabilirsiniz. e-Devlet üzerinden turkiye.gov.tr/tapu-bilgileri-sorgulama adresini kullanarak, TAKBİS sorgulaması yaparak parsel bilgilerine ulaşabilirsiniz.
Bu sistemden tapu başvurunuzu iki farklı platform üzerinden gerçekleştirebilirsiniz: Sisteme webtapu.tkgm.gov.tr adresinden veya e-Devlet üzerinden giriş sağlayabilirsiniz. İlk kayıt işleminizde e-Devlet doğrulaması yapmanız gerekecektir.
Bireysel Giriş butonuna tıklıyoruz. Karşımıza çıkan sayfada “WebTapu şifrenizle giriş yapın” ve e-Devlet şifrenizle giriş yapabileceğiniz “turkiye.gov.tr şifrenizle giriş yapın” alanlarını görüyoruz. Eğer daha önce giriş yapmış ve WebTapu sistemine kayıt olmuşsanız WebTapu şifrenizle giriş yapabilirsiniz.
Web tapu ile başvuruyu online olarak gerçekleştirerek tapuya gitmeden başlatmak mümkün olmaktadır. Bu süreçte tapu belgeleri inceliyor, onay verilmesi durumunda mesaj gönderimi yapılıyor ve sonrasında ise evrak asılları ile randevu gününde imzaya gidilme durumu söz konusu oluyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri