Dönemin Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 12 Mayıs günü katıldığı NTV canlı yayınında mülakatların kaldırılmasının ardından alımların hangi kriterlere göre yapılacağına dair soruya, "Mülakat olmayacak artık. KPSS puanına göre çok hızlı bir şekilde atamasını gerçekleştireceğiz.
Dönemin Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, öğretmen atamalarında mülakatın kaldırılacağını ve yalnızca KPSS puanıyla alım yapılacağını duyurdu. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 11 Eylül 2023'te katıldığı bir programda MEB'in mülakatla personel alımına devam edeceğini açıkladı.
KPSS yüzde 50, mülakat yüzde 50. 30 büyükşehirde mülakat yapılacak. Mülakatta öğretmen adayına 'bize ders anlatın' diyeceğiz. İletişim becerisi ve sorun çözme becerisini ölçeceğiz.
Öğretmenler KPSS sonrasında mülakat notuna göre atanıyorlar. Biz ise şöyle bir mekanizma geliştirmek istiyoruz, KPSS skoru, onun yüzdelik dilimini alacağız yüzde 50. Yüzde 50 de mülakat performansını alacağız arkadaşımızın. Yüzde 50-50 planlıyoruz.
Yeni eğitim öğretim dönemi başlarken Bakan Tekin öğretmen mülakatları ile ilgili değerlendirmelerde bulunarak “Mevcut düzende öğretmenler KPSS sonrasında mülakat notuna göre atanıyorlar.
İlgili 40 soru bulundu
"(Öğretmenlik Kariyer Basamakları Sınavı) 18 Mayıs tarihi itibarıyla süreç başlıyor, 30 Mayıs-9 Haziran tarihleri arasında başvuruları alacağız. 19 Kasım'da sınavı yapacağız, 24 Kasım'da açıklayacağız"- "(Öğretmen ataması) Mülakat olmayacak artık KPSS puanına göre çok hızlı şekilde atamasını gerçekleştireceğiz"
Sözleşmeli öğretmenliğe atama için yapılacak sözlü sınava katılmaya hak kazanan adaylar, sözlü sınav komisyonunca yüz tam puan üzerinden değerlendirilir. Sözlü sınavda 60 ve üzerinde puan alanlar başarılı sayılır ve sözleşmeli öğretmenliğe atanmak üzere tercih yapma hakkına sahip olur.
Dönemin Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 12 Mayıs günü katıldığı NTV canlı yayınında mülakatların kaldırılmasının ardından alımların hangi kriterlere göre yapılacağına dair soruya, "Mülakat olmayacak artık. KPSS puanına göre çok hızlı bir şekilde atamasını gerçekleştireceğiz.
Kamu kurum ve kuruluşlarındaki müfettiş, uzman, denetmen, kontrolör yardımcılıkları kadrolarına A grubu kadroları denir.
Sınav sonucuna göre, öğretmen adaylarına atanacakları alanda öğretmenlik yapma yetkisi veriliyordu. ÖSYM Başkanı Eli Demir geçtiğimiz yıl yaptığı açıklamada Öğretmenlik Alan Sınavı'nın kaldırılacağı müjdesini vermişti. Şimdi ise ÖSYM'nin 2024 yılından itibaren bu sınavı uygulamayacağı belirtiliyor.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, kamu personeli seçme sınavı ( KPSS) sonrasında gerçekleştirilen memur atamalarında uygulanan mülakat sürecinin de kaldırılacağını belirtti.
Ancak KPSS puanı ne olursa olsun atama için mülakattan 60 almak gerekiyor. Bu noktada da atanamayan öğretmenlerin iddiası devreye giriyor. Öğretmen adayları açtıkları “Mülakat mağduru atanamayan öğretmen” hesabından sınav ve mülakat sonuçlarını paylaşarak bu duruma bir son verilmesini istiyor.
7 Nisan tarihinde başlayan sözlü sınavlar 16 Nisan'da sona erecek. Sonuçlar ise 18 Nisan'da ilan edilecek. Adayların atama tercihleri, 2-6 Mayıs'ta alınacak, atama sonuçları ise 8 Mayıs'ta duyurulacak.
KPSS A grubu atamaları iki şekilde yapılmaktadır. Birincisinde atama esnasında KPSS puanı yeterli olur ya da KPSS sınavından belirli düzeydeki sınav notunu almış öğrenciler mülakata katılır. Mülakatı olumlu geçen adayların ilgili kurumlar tarafından ataması yapılmaktadır.
Mülakatların nasıl olacağına dair sorulan soruya ise Bakan Tekin; “Mevcut düzenlemede KPSS puanı ve mülakatla atanıyor. Şu an yüzde 100 mülakat skoruyla atanıyor öğretmen. Biz yüzde 50-50 yapmak istiyoruz. 30 büyükşehirde mülakat yapılacak. Mülakatta öğretmen adayına 'bize ders anlatın' diyeceğiz.
2. 2019-KPSS A Grubu ve Öğretmenlik Sınavı hangi oturumlarda yapılacaktır? 3. Her oturuma katılmak zorunlu mudur? 2019-KPSS A Grubu ve Öğretmenlik Sınavının Genel Yetenek-Genel Kültür Oturumu tüm adaylar için zorunludur.
A grubu meslekleri; kamu kurum ve kuruluşlarına ait Müfettiş Yardımcılığı, Uzman Yardımcılığı, Denetmen Yardımcılığı gibi kadrolardır. KPSS, doğrudan atama yapacak kamu kurum ve kuruluşları için bir seçme sınavı, giriş sınavı yapacak kamu kurum ve kuruluşları için ise bir eleme sınavıdır.
A Grubu Kadrolar; kamu kurum ve kuruluşlarına ait Müfettiş Yardımcılığı, Uzman Yardımcılığı, Denetmen Yardımcılığı gibi kadrolardır.
Devlet memuru olmak isteyen alan mezunları da bu sınava girebilirler. KPSS A grubu bu kişiler için ayrılmış olan kısımdır. Kendi alanında açılan uzmanlık ve uzman yardımcılığı ilanlarına başvurmak isteyenler KPSS A grubu sınavına girmektedir.
MADDE 13 - (1) Sözlü sınav/mülakat, Yönetmeliğin 7 nci maddesi uyarınca kamu kurum ve kuruluşunun atamaya yetkili amirin görevlendireceği bir başkan ve dört üyeden oluşan sınav kurulunca yapılır. Müfettiş, kontrolör, denetmen, denetici, aktüer, uzman gibi kariyer mesleklerde, yazılı ve/veya sözlü sınav yapılır.
Öğretmen atamaları için mülakat sistemi ise 2016'da devreye sokuldu.
İş görüşmesi soruları ve cevapları ,alan doğrultusunda değişkenlik gösterir. Mülakat genellikle 15-45 dakika sürer. Bu süre mülakat yapan kişi, işin niteliği ve başvuran adayların özel durumları olup olmasına göre değişebilir.
Dönemin Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 12 Mayıs günü katıldığı NTV canlı yayınında mülakatların kaldırılmasının ardından alımların hangi kriterlere göre yapılacağına dair soruya, "Mülakat olmayacak artık. KPSS puanına göre çok hızlı bir şekilde atamasını gerçekleştireceğiz.
Sınavdan atanmaya yetecek puanı alan ancak formasyonu olmayan adayların atanması yapılır ve bir yıl içinde formasyon almalarına izin verilirdi.
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, öğretmenlik mülakatlarına ilişkin, atamalarda KPSS puanı ve mülakatın yarı yarıya etkili olacağını söyledi.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri