KPSS'ye hazırlanırken günde kaç ders çalışılması gerektiği, bireysel öğrenme stilinize ve çalışma alışkanlıklarınıza göre değişebilir. Ancak, genel olarak, günde en az 3-4 ders çalışılması önerilir. Eğer yeni başlıyorsanız, günde 2-3 saatlik çalışma ile başlayabilir ve zamanla bu süreyi artırabilirsiniz.
Günlük Soru Çözümü
Soruların cevaplanamama nedenleri üzerinde durmalısınız. Eğer neden konu eksiği ise daha çok konu anlatımına, konu eksiği az olduğu halde soru çözme pratiği gerekliliği var ise daha çok test çözümüne vakit ayırmalısınız. Başlangıç için performansa göre 50-100 soru sayısı yeterli olabilir.
Günlük, haftalık ya da aylık programlarla istikrarlı olmalı ve otokontrolü sağlamalıyız. Kendimize uygun programı bulup plan yaparsak, 6 ayın bizim için yeterli olduğunu görebiliriz.
Saatlerce ders çalışarak mı daha başarılı olunur yoksa verimli çalışma ile mi? Psikologlar tarafından yapılan araştırmalara göre verimli ders çalışmanın daha etkili olduğu görülmüştür. 5-6 saat aralıksız ders çalışmakla, 2 saat verimli ders çalışmak aynı etkiye sahip olabilir.
Sınava hazırlanırken, düzenli molalar verin. Yoğun bir çalışmanın ardından dinlenmek, bilgilerinizin kalıcı olmasına yardımcı olacaktır. Sınava hazırlanırken, motivasyonunuzu yüksek tutun. Motivasyonunuz yüksek olursa, sınava daha iyi hazırlanır ve daha başarılı olursunuz.
İlgili 28 soru bulundu
Sınav senen 4-5 saat çalışırsın.
İlk önce iktisat ve Maliye grubundaki derslerle hazırlanmaya başlayınız. KPSS A sınavına ideal hazırlanma süresi olarak 8 ayı öneriyoruz. İlk iki ayda alan dersleri içinde Mikro İktisat, Makro İktisat ve Maliye dersini; Genel Yetenek-Genel Kültür grubunda ise; Tarih ve Matematik derslerine çalışmanızı öneriyoruz.
19.00-22.00 Arası Üçüncü Periyot Verimli Ders Çalışma Saatleri. Saat 19.00'da başlayan bu periyot yaklaşık 3 saat kadar sürer. Bu zaman diliminde gün içinde öğrendiklerinizi tekrar edebilirsiniz. Bu sayede öğrendiklerinizin pek çoğu kalıcı belleğe atılabilir.
Fazla çalışma süresinin haftalık 45 saat olarak hesaplanmasının istisnalarından biri günlük azami çalışma süreleridir. Günlük çalışma süresi her ne şekilde olursa olsun 11 saati aşamaz.
Günlük ders çalışma saatinizi minumum 5-6 saat olmalıdır. KPSS B sınavı dersleri yıl sonuna kadar en az 3 kere tekrar etmiş olmanız ve tüm çıkmış soruları çözmeniz gerekmektedir.
Toplamda 3 ayda GY + GK + Eğitim Bilimlerinden tüm konuları bitirebilirsiniz. İlk bir ayda yapacağınız çalışma ile sınavda çıkacak soruların %70 lik kısmını bitirebileceksiniz. Aşağıdaki linklerden KPSS 2021 Çalışma Programı PDF dosyalarınızı indirebilirsiniz.
2023-KPSS sonuçları, açıklanmasından itibaren iki yıl süreyle geçerli olacak ancak öğretmen adayları için 2023-KPSS'de elde edilecek puanların geçerlilik süresi bir yılla sınırlı kalacak.
Öncelikle ister evde ister dershaneye giderek olsun sistemli bir çalışma yapılması şarttır. KPSS için dershaneye gitmeden evden hazırlananlar ve hazırlanmayı düşünenler de oldukça fazla sayıdadır. Bunun için çeşitli önerilere ihtiyaç duyanlar olacaktır. Ancak başarı için en temel şart sistematik ve düzenli çalışmadır.
Düzenli olarak günde yaklaşık 20 paragraf çözmek sizin sınav anındaki pratiğinizi öyle arttıracak ki kaygı ve endişeniz neredeyse kalmayacak.
Günlük çözülmesi gereken soru sayısı kişiden kişiye ve sınava kalan süreye göre değişse de bu sayı en az 50-60 civarında olmalıdır. Soru çözmek, çocuğunuzun öğrendiklerini pekiştirmesini ve hız kazanmasını sağlar.
Kişiden kişiye göre değişir ancak günlük en kötü 3-4 saat ayırılmalı.
Sabah erken saatler, zihinsel tazeliğin en yüksek olduğu zamandır. Bu nedenle sabah ders çalışma saatleri, daha iyi konsantre olmanızı ve odaklanmanızı sağlar. Enerji seviyeniz yüksekken çalışmak, bilgiyi daha hızlı ve etkili bir şekilde öğrenmenize yardımcı olacaktır.
Ders çalışma seanslarınız en fazla 45 dakika sürmelidir. 45 dakika sonunda mutlaka 10 ya da 15 dakika mola vermelisiniz. Ders çalışma süresi 45 dakikayı geçtiğinde yaptığınız tüm çalışmalarda verimliliğiniz düşecektir. Ayrıca mola süresi de 15 dakikayı geçmemelidir.
7:30-11:00 = Hormonların en çok salgılandığı (kortizon) zamandır. Düşünme açısından yorucu olan matematik ve fen çalışılması önerilir. 16:00-18:00 = Zihin canlılığının geri döndüğü saatlerdir. Bilgilerin kısa süreli hafızadan uzun süreli hafızaya almak istediğiniz kouları çalışmak için idealdir.
Beyninizin en aktif olduğu saatler sabah 09.00 ile 11.30 arasıdır. Yüksek kortizol hormonu nedeniyle sabahki dikkat seviyeniz ve stresle baş etme beceriniz daha yüksektir. Önemli toplantılarınızı, sınavlarınızı ve buluşmalarınızı sabah saatlerine ayarlayın.
Bu durumu önlemek adına ilk olarak Türkçe ile başlamak ve ardından iyi olduğunuz dersleri sırayla çözmenizde fayda vardır. Yukarıda bahsetmiş olduğumuz deneme çözme taktikleri için profesyonel olan ve özellikle alanında uzman kişiler tarafından destek almanızda büyük yarar olacaktır.
Sıfırdan başlayacaksanız Kolay Ekonomi sonra Mikro sonra Makro.
*KPSS-B GRUBU KADROLAR
Müfettiş, uzman, denetmen ve kontrolör yardımcılığı kadroları dışındaki her kadro KPSS-B kadrosudur. Bu çerçevede, düz memurluk, kurum avukatlığı, mühendis, tekniker, teknisyen, memur, psikolog, mimar, veteriner vb. tüm kadrolar KPSS-B kadrolardır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri