Performansımızın etkilenmemesi için de sınava son 1 ay kala yapacaklarımızı çok iyi belirlemeliyiz. Sınav Son 1 Ayda Kazanılır! LGS' ye son 1 ay kala altın değerinde bir zamandır.
Sınava hazırlanmaya 5. sınıfta başlanması ve dört yıllık bir program yapılması öneriliyor.
LGS çalışmaya geç kaldıysak zamanı geri alamayız. Dolayısıyla vakit kaybetmeden ders çalışmaya başlamalıyız. Bugün ya da yarın başlamamız gerekiyorsa zamanın geri gelmeyeceğini düşünerek hareket etmeliyiz. Kalan 3 ay çok çabuk geçeceği için hemen başlayıp sıkı çalışırsak kazanırız.
Uzmanlar, LGS'ye bir iki gün kala ders çalışma işinin bitirilmesi gerektiğini belirtiyor. Hatta son hafta konu tekrarı yere önceki yıllarda çıkan soruların gözden geçirilmesini öneriyor.
Bununla ilgili bir ortalama verecek olursak, öğrencilerimizin günde 180 ile 240 arası soru çözmesinde fayda var. Ama öğrencimizin burada dikkat etmesi gereken asıl önemli nokta, çok fazla soru çözmek değil kaliteli soru çözmek.
İlgili 43 soru bulundu
Performansımızın etkilenmemesi için de sınava son 1 ay kala yapacaklarımızı çok iyi belirlemeliyiz. Sınav Son 1 Ayda Kazanılır!
LGS'ye hazırlanma evresinde sona yaklaştıkça çalışma tempomuzda da artışa gitmeliyiz. Bu nedenle her dönem için kendinize hedefler belirleyebilirsiniz. Mesela sınava hazırlık sürecine yeni giren bir öğrenci gün içerisinde 50 soru çözerek başlayabilir. Ancak sınava yaklaştıkça bu günlük 200 hatta 300 soruya çıkmalıdır.
“Yapılmamıştır?” sorusunu yapılmıştır diye okumamak için altı çizili soru cümlelere dikkat etmelisiniz. Sınava 1-2 gün kaldığında artık ders çalışmayı bırakmalı ve zihinsel olarak sınava hazırlanmalısınız. Sınavdan önce sakatlanmalar olabileceğini düşünerek sportif faaliyetlerden uzak durmalısınız.
"LGS'ye girecek öğrenciler sınavdan 1-2 gün önce cep telefonu, tablet ve bilgisayarını internete kapatmalı. Çünkü sosyal medyada stres, gerginlik, yorumlar, çarpıtmalar olabilir. Bu durum adayları olumsuz etkileyebilir.
4 Haziran'da yapılacak LGS'de 2. dönem konularının olmayacağını, özellikle bölgede zor günler geçiren çocuklar düşünülerek bu kararın alındığını söyleyen Bakan ÖZer, LGS'de soruların zor olmayacağını söyledi.
Günlük çözeceğimiz soru sayılarının olduğu ve konu çalışması yapmamız gereken derslerin olduğu bir program hazırlamalıyız. Son 6 ay bizim için çok değerli bir dönem olduğundan yaptığımız programa uymamız da önemlidir. Düzenli çalışmak için bir program hazırlayıp bu programa uyabilirsek LGS' de başarılı oluruz.
LGS sınavı zorluk düzeyi yüksek bir sınav olduğu için LGS'ye hazırlanan ve yüksek hedefi olan öğrenciler 8.sınıftan önce de çalışmaya başlamalıdır.
7.sınıf hem akademik müfredat açısından hem de LGS' ye hazırlık açısından çok önemli. Eğer çok iyi bir lise hayatı kuruyorsak, hedefimizde iyi puanlar almak varsa; evet 7.sınıftan LGS' ye yavaş yavaş hazırlanabiliriz.
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk: Liselere yeni eğitim modelinin ilk sınavı 2024 yılında yapılacak.
İki oturum arasında da 45 dakikalık bir zaman dilimi yer almaktadır. 2024 LGS değişimi ile birlikte oturumlardaki soru dağılımı ve oturum süresi daha farklı olabilir. Derslerin kat sayıları değiştirilebilir. Şu an; Fen Bilimleri, Matematik ve Türkçe derslerinin kat sayısı 4 olarak belirlenmiş durumdadır.
LGS'DE TUVALET İZNİ VAR MI? Devlet kanunlarınca sınav esnasında tuvalet ihtiyacı gidermek yasal bir haktır. Madde şu şekildedir; “6.madde 2 e) 15 yaşından küçük adaylar hariç, sınav sırasında adayın sağlık sebebi dışında sınav salonundan çıkmasına izin verilmez, ancak zorunlu durumlarda adaya yedek gözetmen eşlik eder.
LGS'de devletin 100 puan vermesi gibi bir durum kesinlikle bulunmuyor. Katsayıları farklı olan soruları cevaplayan adayların puanları kendi verdikleri yanıtlara göre hesaplanıyor.
+Sınav günü rahat edebilecekleri, temiz kıyafetler giymelidirler. Vücutlarını sıkan, terleten, kaşındıran kıyafetler giyilmemeli. Ayakkabılar da rahat olmalıdır, ayaklarını sıkan ayakkabılar giyilmemeli. Giyinmede ha- va durumuna dikkat edilmelidir.
Öğrenciler, okul, sınıf ve şubelerde tek tip kıyafet giymeye zorlanamayacak. Okullarda, serbest kıyafet giyilecek, ancak vücut hatlarını belli eden şort, tayt, diz üstü etek, derin yırtmaçlı etek, kısa pantolon, kolsuz tişört ve kolsuz gömlek giyilmeyecek.
LGS sınavında uçlu kalem yasağı bulunmuyor fakat sınav anında mağduriyet yaşanmaması adına kurşun kalem isteniyor.
Bu nedenle öğrencinin yatması gereken saatten en az 2 saat öncesinde bu tür ışıklara maruz kalmaması önerilir. Ekran karşısında geçirilen süre de önemli.
Günde 700-800 soru çözüyordum. Neredeyse hiç konu çalışmadım sadece soru çözdüm. Bilim insanı olmak istiyorum” dedi. Milli Eğitim Bakanlığı, Liselere Geçiş Sınavı'nın (LGS) sonuçlarını açıkladı.
Tıp fakültesi için düzenli çalışmak ve günde belirli bir miktar soru çözmek büyük önem taşımaktadır. Tıp fakültesini kazanmak isteyen öğrencilerin günde 1500 soru çözmesi gerekmektedir. Tabi bu sayı bazı günler öğrencilerin kendi durumlarına göre azalıp artabilmektedir.
Açıklama: Böyle bir öğrencinin günde 180 ile 240 civarında soru çözmesi gerekir. Durumunuza göre bu sayıyı arttırabilir veya az da olsa düşürebilirsiniz. Ancak Fen Lisesini gerçekten de çok istiyorsanız kesinlikle 120 sorunun altına düşmemelisiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri