İtfaiyecilik ön lisans bölümünü bitirenler Kamu Personeli Seçme Sınavına girerek yeterli bir puan almalıdır. KPSS'den itfaiyeci olmak için minimum 70 puan almak gerekir. Sonrasında atamalar ile bir belediyede itfaiyeci olarak çalışabilirler.
İlan edilen İtfaiye Eri kadro unvanı için en son mezun olunan okul itibariyle öğrenim şartlarını taşımak ve bu öğrenimle ilgili olarak 2020 yılı Kamu Personeli Seçme Sınavından (KPSS) alım yapılacak kadroların karşısındaki puan türlerinden, asgari KPSS puanı almış olmak.
Sınavda başarılı sayılmak için 100 tam puan üzerinden en az 60 puan alınması şarttır.
Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Bölümü Mezunu Ne İş Yapar? Sivil Savunma ve İtfaiyecilik bölümü mezunları sivil savunma uzmanı veya itfaiyeci olarak çalışabilir.
Türkiye'de 4 yıllık üniversite eğitimi veren İtfaiyecilik bölümü; Karabük Üniversitesi, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi ve Adıyaman Üniversitesi'nde yer almaktadır. Bu bölümler sivil savunma ve itfaiyecilik programı kapsamında eğitim ve uygulamalı faaliyetler sunmaktadır.
İlgili 44 soru bulundu
BAŞVURU ÖZEL ŞARTLARI: ● İlan edilen İtfaiye Eri kadroları için, mezun olunan okul itibarıyla öğrenim şartını taşımak ve bu öğrenimle ilgili olarak 2022 yılı Kamu Personel Seçme Sınavından (KPSS) alım yapılacak kadroların karsısındaki puan türünden, belirtilen asgari KPSS puanını almış olmak, ● 657 sayılı Kanunun 48 ...
Türkiye'de itfaiye erleri, genellikle belediye veya özel şirketlerde çalışırlar. İtfaiye erlerinin maaşları, çalıştıkları kurumun büyüklüğüne, konumuna, deneyimlerine ve eğitim düzeylerine göre değişebilir. Yeni mezun bir itfaiye eri, ortalama olarak 13.000 TL ile 17.500 TL arasında bir maaş alabilir.
Başvuru yapacak adaylar 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'na tabi olarak istihdam edilecek olup en az 70 KPSS puanına sahip olmaları gerekmektedir. Belediyeye lise ve önlisans mezunu itfaiye eri alınacak!
Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Bölümü 2023 taban puanları en düşük 217,24769, en yüksek 288,65395'tir.
Yargı süreci sonuçlanıp Belediye İtfaiye Yönetmeliğinde yeni bir düzenleme yapılıncaya kadar itfaiye eri kadrolarına yapılacak alımlarla ilgili sınav ilanlarında, "30 yaşını doldurmamış olmak" şartının esas alınması hususunda, Bilgilerinizi ve iliniz dahilindeki belediyelere duyurulmasını önemle rica ederim.
Zabıta alımları KPSS P94 puan türü ile yapılmaktadır. Dolayısıyla zabıta atamalarında, KPSS ortaöğretim sonucuna göre P94 puanına bakılmaktadır.
Birçok açıktan alım yapan kamu kurumu genellikle minimum 70 puan şartı arıyor. KPSS Ortaöğretim sınavından 70 puan almak için 40 -45 net yapmak gerekiyor. Şurada Paylaş! KPSS Ortaöğretim sınavından 80 puan almak için ise 67 – 72 arasında net yapmanız gerekir.
KPSS 50, 55, 60 puan alanların arasında yer alanlar daha çok belediyelerin memur alımlarını ve jandarma alımlarını tercih ediyor. Bununla birlikte bu puan aralığında yer alan adaylar öğretmenevi, polis evi ve misafirhanelerde de memur alımına başvuruda bulunabiliyor.
Adaylar uygulamaları parkurun ardından oluşturulan heyet önüne mülakata alınıyor.
Bu programı tamamlayan mezunlar, itfaiye teşkilatlarında veya sivil savunma birimlerinde görev alabilirler. Yangın güvenliği tedbirlerini uygulayabilir, yangın söndürme operasyonlarına katılabilir, kurtarma operasyonlarında yer alabilir ve acil durum müdahale ekiplerinde çalışabilirler.
Buna göre müracaat edecek adayların askerlikle ilişiği olmaması gerekirken, İtfaiye eri kadro unvanı için mezun olunan okul itibariyle öğrenim şartlarını taşımak ve KPSS'den en düşük 60 puan almak gerekmektedir. Başvuru yapan adaylar yazılı ve uygulamalı olarak sınava katılacaktır.
İtfaiye personelinin çalışma süresi ve saatleri 14/7/1965 tarihli ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanununda belirtilen çalışma süre ve saatlerine bağlı olmaksızın, hizmetin aksatılmadan yürütülmesini sağlayacak şekilde 24 saat iş 48 saat istirahat şeklindedir.
Ateşler arasından geçip 30 metrelik itfaiye merdivenine tırmanan, 50 kilo ağırlığa karşılık gelen ve beş bar basınçla su sıkan yangın hortumlarını rahatlıkla kullanabilen kadın itfaiyecileri, tıpkı erkek meslektaşları gibi zorlu eğitimlerden geçiyor.
İtfaiye Elemanı Yetiştirme Eğitimi Süresi
40 saatlik eğitim yaklaşık olarak 1 ay sürmektedir. Milli Eğitim Bakanlığı'nın bu alanda farklı saatlerdeki eğitimleri de bulunmaktadır.
En düşük rütbe itfaiye eri iken, en yüksek rütbe daire başkanıdır. İtfaiye Rütbeleri Nelerdir? Memurunun önce çavuş sonra amir olabilmesi için en az 3 yıl boyunca itfaiye eri olarak çalışması gerekiyor. İtfaiye amirinin terfi atlaması içinse 2 yıl amirlik yapması ve yükselme sınavından başarılı olması gerekmektedir.
İtfaiyecilik ön lisans bölümünü bitirenler Kamu Personeli Seçme Sınavına girerek yeterli bir puan almalıdır. KPSS'den itfaiyeci olmak için minimum 70 puan almak gerekir. Sonrasında atamalar ile bir belediyede itfaiyeci olarak çalışabilirler.
Gönüllü İtfaiyeciliğin Bölgeye ve İtfaiyecilere Faydaları
Gönüllü itfaiyecilere maaş ödenmemekle birlikte tüm masrafları bağlı bulundukları belediyelerce veya ilgili devlet idareleri tarafından sağlanmaktadır.
2023 yılı itibari ile 76 kişinin paylaştığı veriler ışığında aylık ortalama Zabıta maaşları 26720 TL'dir. En düşük Zabıta maaşı 21380 TL iken, en yüksek Zabıta maaşı 43230 TL'dir. Güncel Zabıta maaşları çalışanların paylaştığı maaş bilgilerinden yola çıkarak hesaplanmıştır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri