Kpss'ye 1 ay kala da en önemli nokta son haftadır. Son hafta dönem içinde tuttuğunuz defteri tekrar etmelisiniz. Özellikle son günler tarih tekrarı yapmak sınavda tarih netlerinizi +5 net oranında arttırmaktadır.
Fakat konuları yetiştirmek isteyen ortalama seviyedeki bir adayın günde en az 6 saat kadar çalışarak başlaması, sınava 2-3 ay kala 8-9 saate kadar çıkması konuları yetiştirmesi ve gerektiği kadar tekrar edip soru çözebilmesi için yeterli olacaktır.
Bazı öğrenciler, son dakika çalışmayı tercih edebilirler ve bu onların performansını olumlu yönde etkileyebilir. Ancak, genel olarak, sınava birkaç saat kala ders çalışmak yerine, daha önce hazırlık yapmak ve sınav öncesinde gevşeme teknikleri kullanmak daha faydalı olabilir.
Rahatlamak ve stres seviyeni azaltmak için arkadaşlarınla konuşmak veya yürüyüşe çıkmak gibi boş zaman etkinliklerine zaman ayırabilirsin. “Hazırım ve yapacağım” gibi olumlu hatırlatmalarla sınav korkusunu ve heyecanını atmaya çalışabilirsin. Gerginsen derin bir nefes alarak duygularını kontrol edebilirsin.
İlgili 18 soru bulundu
Sınavdan önceki akşam ılık bir duş alınız. Aynı zamanda uyumanızı kolaylaştıracaktır. Sınava giderken rahat ve hava koşullarına uygun kıyafetler giymeye özen gösteriniz. Geçmişteki başarısızlıklarınızı asla aklınıza getirmeyin, olumsuz düşünmeyiniz.
SINAVA SON 3 GÜN KALA YENİ KONU ÇALIŞMAYIN
Eğer son iki gün çalışmamak çok kaygı yaratacaksa mümkün olduğunca hafif tempoda soru çözülebilir.
Bir Gün Önceden Çalışmayı Bırak
Aksine, sınavdan bir gün öncesinde ders çalışmayı bırakmış olman gerekir. Son ana kadar sürekli ders çalışmak bildiklerini tamamıyla unutmana sebep olabilir.
"Dikkatini toparlamayan sınav stresi ve kaygısıyla baş edemez" Dr. Öğretim Üyesi Ahmet Alkayış, sınavdan birgün öncesinde ders çalışmanın stres ve kaygıyı artıracağını ifade ederek, "Sınava bir gün kala çalışma bırakılmalı. Aksi takdirde sınav gününe kadar çalışmak, soru çözmek stres ve kaygıyı artırabilir." dedi.
KPSS lisans kaç net kaç puan getirir? KPSS lisans sınavına giren adaylar KPSS puan hesaplamalarını merak ediyor. KPSS lisans sınavında 55 net 70 puan getirirken, 62 net 75 puan getirmekte. KPSS lisans 72 net 80 puan ederken, 84 net ise 85 puan getirecektir.
KPSS Ortaöğretim sınavından 70 puan almak için 40 -45 net yapmak gerekiyor. Şurada Paylaş! KPSS Ortaöğretim sınavından 80 puan almak için ise 67 – 72 arasında net yapmanız gerekir. 90 puan alabilmek için ise 87-92 arasında net yapılması gerekiyor.
Kamu Personel Seçme Sınavı KPSS'de 85 puan üstü almak bazı bölümler hariç adayların birçoğuna atanmak için yeterli olmaktadır. KPSS'den 85 ve üzeri puan almak aslında ilk bakışta zor gibi görünse de düzenli bir çalışma programıyla rahatlıkla üstesinden gelinebilir.
Cevaplama işlemini erken tamamlamış olsalar bile, adaylar sınavın ilk 90 dakikası ve son 15 dakikası içinde sınav salonundan dışarı çıkarılmayacaktır. Ayrıca sınav süresince adayların tuvalet vb. ihtiyaçlarını gidermek için sınav salonundan çıkmaları kesinlikle yasaktır.
Sınava nasıl çalışılır sorusunun en önemli cevabı belki de konu tekrarı yaparak çalışmaktır. Okuldan sonra gün içinde işlenen konuları tekrar etmen sınav gününe kadar konuların birikmesini engeller. Tek seferde uzun süre çalışmak yerine konuları günlere bölüp kısa tekrarlar yapmak bilgilerin kalıcılığını artırır.
Bu nedenle ilk olarak tarih ve matematik derslerinden başlanabilir ve yanında paragraf soruları ile matematik problemleri çözülerek ilerlenebilir. Mutlaka bir ders programı oluşturup, hangi gün hangi derse çalışmanız gerektiğini ve hangi tarihe kadar o dersi bitirmeniz gerektiğini planlamalısınız.
Sınava girmeden önce zihin açıcı yiyecekler fırınlanmış veya ızgara balık tüketebilirsiniz. Balık ve balık yağı dikkati ve konsantrasyonu artırır. Bol su tüketmeyi ihmal etmeyin. Uzun süre su içmemek, beynin hacminde daralma ve konsantrasyon yeteneğinde körelmeye sebep olmaktadır.
Sınavdan önceki gece uyumadan önce ılık bir duş alınmalıdır. Duş, rahatlamanıza yardımcı olacaktır. Sağlıklı bir uyku için uygun saat ve doğru bir yer seçilmelidir.
Şeker ve çikolata, enerji veren karbonhidratlar içerir. Sınav öncesi hızlı bir enerji kaynağı olarak kullanılabilir. şeker ve çikolata tüketimi, kan şekerini geçici olarak yükselterek, beyin için gerekli enerjiyi sağlar. Bu, düşünme ve problem çözme becerilerine yardımcı olabilir.
Hangi alandan KPSS' ye hazırlanırsanız hazırlanan günde en az iki farklı ders, hatta alanı olan adayların en az üç farklı ders çalışması gerekiyor.
Deneme sınavı uygulamalarında zamana özen gösterin. - Son haftaya kadar yeni konu öğrenilmeye devam edilebilir. Ancak son hafta sadece tekrar yapılmalı, deneme sınavı çözülmeli.
Ders çalışma seanslarınız en fazla 45 dakika sürmelidir. 45 dakika sonunda mutlaka 10 ya da 15 dakika mola vermelisiniz. Ders çalışma süresi 45 dakikayı geçtiğinde yaptığınız tüm çalışmalarda verimliliğiniz düşecektir. Ayrıca mola süresi de 15 dakikayı geçmemelidir.
Sınavdan Önceki Gün Uykunuzu Tam Alın
Bu sebeple C vitaminden zengin meyve ve sebzeler sıkça tüketilmelidir. Örneğin portakal, kivi, patates, biber, havuç, brokoli gibi sebze ve meyveler C vitaminince zengindir.
Gençlerin günlük 6-8 saat uyuması gerektiğine değinen Fırat, şu tavsiyelerde bulundu: "Sınav günü öğrenci stres yaptığı için uykusu kaçabiliyor. Kesinlikle stres için ilaç kullanılmasını önermiyoruz çünkü ertesi güne daha kötü halde kalkmasına neden olabilir. Doğal yollardan uykusunu alması gerekiyor.
Çay, kahve ve asitli içecekler tüketilmemeli. Kafein içerdikleri için uykusuzluğa neden olabilirler. Onların yerine c vitamini içeriği yüksek kuşburnu, papatya ve adaçayı gibi bitki çayları tüketilmelidir. Stres azaltmak için c vitaminden zengin meyve ve sebze sıkça tüketilmelidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri