Bu şekilde rahat 3 4 ayı bulur. Ama kitaptan çalışacağım dersen de yani 1 aydada biter ancak kalıcılık ne kadar olur tartisilir tabi.
Toplamda 3 ayda GY + GK + Eğitim Bilimlerinden tüm konuları bitirebilirsiniz. İlk bir ayda yapacağınız çalışma ile sınavda çıkacak soruların %70 lik kısmını bitirebileceksiniz.
Son 3 ay kala hemen hemen tüm konularınızın bitmesi gerekmektedir. Sürekli farklı yayınların denemesini çözmeniz gerekmektedir. Özellikle Türkiye Geneli Deneme Sınavlarını yayın ayırmadan çözmelisiniz. Türkiye geneli denemeler sınava en yakın denemelerdir.
KPSS Son 3 Ayda Kazanılır. A Grubu, Eğitim, ÖABT, Genel Yetenek ve Genel Kültür. - YouTube.
KPSS Tarih için Uzmanından Tavsiye !
Haftada bir ya da iki haftada bir ilgili o iki haftada bitirilen konular tekrar edilmelidir. Aylık tekrarda ise o zamana kadar bitirilen konular genel olarak tekrar edilmelidir.
İlgili 24 soru bulundu
Günde 10 saat çalışırsan 1 haftada biter. Ben günde 4 - 6 saat arasında çalışarak 14 günde bitirdim. Konu sonlarında çıkmış sorularıda çözüyorlar.
KPSS'ye çalışılması gereken toplam süre adayların seviyesine ve girecekleri sınavın yoğunluğuna göre değişkenlik gösterse de ortalama seviyedeki bir adayın en az 5-6 ay düzenli bir şekilde çalışması şarttır. Bu zaman diliminde önemli olan çalışmaları aksatmamak ve günü gününe çalışmaktır.
Bugünden itibaren başlayarak düzenli çalışan bir kişi için 4 ay yeterli bir süredir. Gerek güzel kaynak seçimi gerekse iyi bir kurs desteğiyle bu sürede KPSS'den güzel puan alınabilir.
Kpss döneminde birçok adaylar maalesef son aylar çalışma tempolarını düşürmektedir. Oysa tam tersi olmalı, sınav yaklaştıkça daha fazla çalışmalısınız. Öncelikle sınava 2 ay kala tüm konularınızın bitmiş olması gerekmektedir. Konularınız bitmemiş ise önceliğiniz bitmeyen konuları sağlam bir şekilde bitirmek olmalıdır.
KPSS'de adaylara Genel Yetenek sınavında 60, Genel Kültür sınavında da 60 olmak üzere toplam 120 soru sorulmaktadır. Sınav süresi ise 130 dakikadır.
Son 1 ayın 6 aya bedel olduğunu unutmayın. Bu ay yapacağınız çalışmalar sizin kazanıp kazanmayacağınızı belirleyecektir. Son dönemlere doğru birçok öğrenci ya çalışmayı bırakmakta ya da çalışma saatlerini azaltmaktadır. Bu yüzden bu dönemde yapacağınız çalışmalar rakiplerinizin önüne geçmek için en iyi fırsattır.
Kısa sürede ilerlemek için sınavlara çözümlü sorular üzerinden çalışılmalıdır. Test üzerinden yapılan konu tekrarları da sınava yakın zamanlarda daha iyi pratik yapmanıza olanak sağlar. Diğer tüm derslerde olduğu gibi, tarih dersinde de konular sırası ile çalışılmalıdır.
Eğer sıfırdan başlayacaksanız en geç Eylül ayında çalışmalara başlamanızı öneririz. Fakat GYGK EB ÖABT gibi çoklu sınavlara girecekseniz Ağustos ayı da başlangıç için doğru bir zamandır. Kendinize özel bir çalışma programınız olmalı.
Genel Kültür Testi
Katılımın zorunlu olduğu testlerden bir tanesi de Genel Kültür Testidir. Toplamda 60 sorudan oluşan bu test kapsamında memur adayları Tarih, Coğrafya, güncel bilgiler ve Vatandaşlık soruları ile karşılaşırlar.
Böylelikle toplamda 3 ay gibi bir süreyi verimsiz geçirmektesiniz. Sınavdan sonra ufak bir aranın ardından derslere yeniden başlamanız ise sizi rakiplerinizin önüne atacak ve kötü, eksik olduğunuz alanlarda bile iyi düzeylere gelmenize fırsat verecektir. Kpss a grubu yolcuğunu en iyi ihtimalle bir buçuk yıl sürecektir.
SINAVA SON 3 GÜN KALA YENİ KONU ÇALIŞMAYIN
Son iki günde çalışmalar bırakılmalı. Son iki gün demlenme zamanıdır ve bilginin oturması için, bedenin ve zihnin dinginleşmesi için son derece önemlidir. Eğer son iki gün çalışmamak çok kaygı yaratacaksa mümkün olduğunca hafif tempoda soru çözülebilir.
Cevaplama işlemini erken tamamlamış olsalar bile, adaylar sınavın ilk 90 dakikası ve son 15 dakikası içinde sınav salonundan dışarı çıkarılmayacaktır.
Kamu Personel Seçme Sınavı KPSS'de 85 puan üstü almak bazı bölümler hariç adayların birçoğuna atanmak için yeterli olmaktadır. KPSS'den 85 ve üzeri puan almak aslında ilk bakışta zor gibi görünse de düzenli bir çalışma programıyla rahatlıkla üstesinden gelinebilir.
KPSS Genel Yetenek ve Genel Kültür oturumu 130 dakika, Eğitim Bilimleri oturumu ise 100 dakika sürecek. Memur olmak isteyen adayların uzun süredir çalışmalarını sürdürdüğü KPSS için sınava giriş belgesi erişime açıldı. KPSS Lisans Alan Bilgisi sınav giriş belgesi ÖSYM AİS üzerinden öğrenilebiliyor.
Sınav saat 14.45'te başlayacak ve sınav süresi ise 100 dakika olacak.
KPSS lisans kaç net kaç puan getirir? KPSS lisans sınavına giren adaylar KPSS puan hesaplamalarını merak ediyor. KPSS lisans sınavında 55 net 70 puan getirirken, 62 net 75 puan getirmekte. KPSS lisans 72 net 80 puan ederken, 84 net ise 85 puan getirecektir.
Hangi alandan KPSS' ye hazırlanırsanız hazırlanan günde en az iki farklı ders, hatta alanı olan adayların en az üç farklı ders çalışması gerekiyor.
KPSS Ortaöğretim sınavından 70 puan almak için 40 -45 net yapmak gerekiyor. Şurada Paylaş! KPSS Ortaöğretim sınavından 80 puan almak için ise 67 – 72 arasında net yapmanız gerekir. 90 puan alabilmek için ise 87-92 arasında net yapılması gerekiyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri