Adaylar “tercih yapmaya hak kazandınız” ibaresiyle karşılaştı. Bu ibare tercih başvuru sürecine hak kazandığınız anlamına gelmektedir. e-Devlet üzerinde başvurunuzu yapabilirsiniz.
(4) Aday öğretmenliğe/öğretmenliğe atanma isteğinde bulunan adaylar en fazla 40 tercihte bulunabilir. Adaylar başvurularında, tercihleri dışına atanmayı kabul edip etmediklerini de belirtir. Tercihleri dışında atanmayı kabul etmediğini beyan eden adayların tercihlerine yerleştirilemedikleri takdirde ataması yapılmaz.
KPSS sınavında 60 sınırını aşan memur adayları, uygun olması durumunda sözleşmeli öğretmenlik alanlarını tercih edebilirler. Sözleşmeli öğretmenlikte sınır 60 puan ve üzeri olarak belirlenmiştir.65 puan ve üzerinde yapanlar ise Bakanlık kadrolarında yapılacak alımlarda şansını deneyebilir.
2-6 Mayıs tarihleri arasında MEB üzerinden atama tercihlerini yapan öğretmen adayları, 45 bin sözleşmeli öğretmen atama sonuçlarını e-Devlet üzerinden görüntüleyebilecek.
Meb ücretli öğretmenlik başvurularında 1. öncelik eğitim fakültesi mezunları, 2. öncelik fen-edebiyat mezunları (formasyonu olanlar), 3. öncelik fen- edebiyat mezunları (formasyonu olmayanlar), 4. öncelik yan alan olarak sıralamaktadır.
İlgili 34 soru bulundu
(Genelde 2 hafta süre veriyorlar.)
Bu Yönetmelik kapsamında eğitim ve öğretim hizmetleri sınıfına dahil öğretmen kadrolarına, KPSS sonucuna göre alınan puanın %50'si ile Milli Eğitim Bakanlığınca yapılan alan seçme sınavı sonucunda alınan puanın %50'si esas alınarak atama yapılır.
Tercih işlemleri, Ek'te yer alan KPSS-2022/2 Tercih Kılavuzu kurallarına göre ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C. kimlik numarası ve aday şifresi kullanılarak bireysel olarak yapılacaktır. Adayların tercih işlemleri için kılavuzu dikkatlice incelemeleri gerekmektedir.
Buna göre; Adayların atama tercihleri 2-6 Mayıs'ta alınacak ve atama sonuçları 8 Mayıs'ta duyurulacak. Öğretmenler, 1 Eylül'den itibaren okullarında görevlerine başlayacak.
2023 Genel Atama Tercih İşlemleri 15 Mayıs - 21 Mayıs tarihleri arasında PBS.Ben portalı üzerinden yapılacaktır.
eleman.net verilerine göre, Sözleşmeli Öğretmen 2023 yılında ortalama 12.700 TL maaş alıyor. Geçmişe baktığımızda Sözleşmeli Öğretmen , Ocak 2023 yılında ortalama 9.500 TL maaş alırken, Temmuz 2022'de ise ortalama 5.900 TL maaş alıyordu.
- 2023'te 50 bin öğretmen alınacak
Şuan için beklentinin en az 50 bin civarı bir sayı olduğunu belirten Yayla, EYT sözleşmeliye kadro, memur ve emekli zamlarının ardından gerekli birimlerin yönünü öğretmen atamalarına çevirdiğini belirtti.
Sözleşmeli öğretmenliğe atama için yapılacak sözlü sınava katılmaya hak kazanan adaylar, sözlü sınav komisyonunca yüz tam puan üzerinden değerlendirilir. Sözlü sınavda 60 ve üzerinde puan alanlar başarılı sayılır ve sözleşmeli öğretmenliğe atanmak üzere tercih yapma hakkına sahip olur.
Adaylar “tercih yapmaya hak kazandınız” ibaresiyle karşılaştı. Bu ibare tercih başvuru sürecine hak kazandığınız anlamına gelmektedir. e-Devlet üzerinde başvurunuzu yapabilirsiniz.
(Madde 13'de düzenlenmiştir.) 1-Bakanlığa bağlı eğitim kurumlarındaki öğretmen kadrolarına ilk defa atanacaklar. 2-Özel öğretim kurumlarında görev yapanlardan Bakanlığa bağlı resmi eğitim kurumlarına ilk defa öğretmen olarak atanacaklar.
Tercihden itibaren sırasıyla okullara yerleştirmeye çalışır . Yüksek puan almış öğretmen adayın tercihlerini bitirmeden daha az puan almış öğretmen adayının tercihlerine geçmez sistem dolayısıyla da aynı tercihi yapmış olandan daha yüksek puan almış kişinin önceliği vardır.
Öğretmenlik ataması ön başvurusu https://ilkatama.meb.gov.tr adreslerinden alınacak. Adaylar yayımlanan duyuruda belirtilen sözlü sınav merkezleri listesinde, sınav merkezlerinden tercih yapabilecek.
SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLİK TERCİH BAŞVURUSU NASIL YAPILIR? Sözlü sınavdan 60 ve üstü puan alan adaylar, tercih başvuruları kişisel e-devlet kullanıcı adı ve şifre kullanmak suretiyle e-devlet sistemi üzerinden yapabilecek. Adaylar en fazla 40 tane eğitim kurumunu tercih edebilecek.
Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) lisans, ön lisans ve ortaöğretim tercihleri başladı. ÖSYM tarafından yayımlanan KPSS-2022/2 tercih kılavuzu sonrasında, KPSS lisans, ön lisans ve ortaöğretim sınavlarına giren adaylar aldıkları puanlara göre tercihlerini yapabilecek.
Tercih sıralamasında tek kriter; en çok gitmek istediğiniz kontenjanı daha üste almanızdır. Sıralamada dikkat edilecek başka bir husus yoktur. Bazı kurumlara yerleşirseniz eş durumu veya başka sebeplerle görev yerinizi değiştiremezsiniz. İlgili haberimizi okumak için tıklayınız.
(3) Sözlü sınav sonrasında atanmak üzere tercih hakkı kazananların atama başvuruları, sözlü sınav sonuçlarının kesinleştiği tarihten itibaren ilan edilen süre içinde elektronik ortamda alınır. (4) Atanma isteğinde bulunanlara en fazla 20 tercih hakkı verilir.
b) Başka yerdeki görevlere atananlar, atama emirlerinin kendilerine tebliğ tarihinden itibaren 15 gün içerisinde o yere hareket ederek belli yol süresini, İzleyen iş günü içinde işe başlamak zorundadırlar. Savaş ve olağanüstü hallerde bu süre Bakanlar Kurulu Kararı ile kısaltılabilir.
ÖSYM tarafından yerleştirilen adaylar, başka bir sınav veya mülakat yapılmaksızın, ilan edilmiş kadrolara doğrudan atanmaktadır. Ancak, atama için öngörülen koşullara uymayan veya gerekli belgeleri süresi içinde getiremeyen adayların atamaları yapılmamaktadır.
Öğretmen Atamaları İçin Taban Puan Var mıdır? Hangi Puan Türü Kullanılmaktadır? Öğretmen atamaları için P10 ve P121 puan türü kullanılmaktadır. Her branşın taban puanı, atama döneminde bakanlıkça ilan edilmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri