Kredi kartı, normal şartlar altında, ilgili borç tamamen ödendikten sonraki birkaç saat içinde kullanıma açılabilir. Ancak kartın yeniden kullanıma açılıp açılmayacağına ilişkin karar her bankanın kendi kredi politikalarına göre değişebilir.
Yeni Gönderilen Kart Ne Zaman Aktif Olur? Yeni gönderilen kredi kartı il veya ilçenin durumuna göre 3 ile 10 gün arasında teslim edilebilir. Teslim edilen kredi kartı hemen kullanıma uygundur.
Kredi kartınız borcunuzu ödemediğiniz için kapatılmışsa, kullanıma açtırmak ve yasal işlemlerle uğraşmamak için kartın borcunu ödemek gerekir. Eğer uzun bir süre boyunca kredi kartınızın borcunu ödemezseniz banka tarafınıza dava açacak ve borcunu haciz ya da yapılandırma yoluyla alacaktır.
Kullanıma kapatılan kartın borcunun tamamının ödenmesi halinde kart kullanıma tekrar açılır. Borcu ödenmeyen kart kullanıma açılamaz. Borcu yasal takibe düşmüş kartın da yeniden kullanılması mümkün değildir.
Kredi Kartı Aktifleştirme
Kartınız güvenliğiniz nedeniyle kullanıma kapalı gönderilir. Kartınızı teslim aldığınıza dair bilgi kuryeden tarafımıza iletildiğinde kartınız otomatik olarak kullanıma açılır. Kartınızı kullanmaya başlamak için ise kartınız size ulaştığında şifre almanız gerekir.
İlgili 21 soru bulundu
Günümüzde kart bakiyesi ile ödeme işlemleri gibi sayısız husus, online bankacılık uygulamaları sayesinde kolaylıkla takip edilebilmektedir. Yani online bankacılık uygulamasına giriş yapan kişiler, kartının kullanıma açık olup olmadığını ve diğer detaylı bilgileri görüntüleyebilmektedir.
Eğer kredi kartının borç yüzünden kapatıldığı bir durum söz konusu ise, en etkili çözüm borcun tamamını ödemektir. Borç miktarını tespit ederek, bankaya ödeme yapıldığında kartın açılması sağlanabilir. Bu şekilde kart sahibi, borcunu düzenli olarak kapatıp kartını sorunsuzca kullanmaya devam edebilir.
Kredi kartının sadece asgari tutarı ödendiğinde, ödenen tutar kadar limit açılır. Bu nedenle kartın toplam limiti kullanılamaz duruma gelir.
Bir takvim yılı içerisinde üst üste 3 defa, son ödeme tarihine kadar dönem borcunun asgari ödeme tutarından az ödeme yapılan kredi kartları ile dönem borcunun tamamının ödenmesine kadar nakit çekim işlemleri ve mal ve hizmet alımı gerçekleştirilemez. Bu uygulama, 8 Ekim 2013 tarihi itibariyle yürürlüğe girmiştir.
Kredi kartını kullanıcı kendi isteğiyle kapatırsa kapatılan aynı kredi kartı yeniden tekrar açılamaz. Kredi kartı borçlar yüzünden kapatıldıysa borcun tamamen ödenmesi durumunda kredi kartı tekrar açılır.
İkamet edilen il ve ilçeye göre kredi kartının ulaşma süresi değişkenlik göstermekle birlikte yaklaşık 3 ila 10 gün arasında kredi kartı sahibine ulaşır. Ayrıca şube üzerinden teslim veya online kullanıma açma gibi alternatiflerle bazı bankalar aynı gün içerisinde kredi kartını kullanıma açıp teslim edebiliyor.
Kartınızın kurye ile size gelmesini beklemeden Karekod ile Ödeme ve Mobil Temassız Ödeme sayesinde cep telefonunuzla POS cihazlarında hızlı ve temassız alışveriş yapabilirsiniz.
1500 / 100 = 15. 15 x 20 = 300. Asgari ödeme tutarı = 300 TL.
Yani kredi kartınızı hiç kullanmamışsanız sizden ücret alınamaz. Ayrıca, kesintisiz olarak, en az 180 gün süreyle hareket görmeyen kredi kartlarınız hareketsiz kart kabul edilir ve bu kartlara hareketsiz kaldığı müddetçeyıllık üyelik ücreti yansıtılamaz.
Kart Başvurusu
Onay SMS'inden sonra Bankamız ATM'sinde öncelikle banka kartınız ile şifreli bir işlem gerçekleştirmeniz, sonra kartınızı ATM'ye tekrar takarak görüntülenen menüden kredi kartınızı seçmeniz gerekmektedir. Böylece kartınızın kredi kartı özelliği açılacaktır.
Kredi çekebilmek için en az 3 aydır sigortalı bir işte çalışıyor olma şartı bulunur. 3 ay şartı sebebiyle 4 ay sigortalı çalışan birisinin de kredi başvurusunun onaylanması mümkündür. 4 aydır sigortalı olarak çalışan ve sigorta primleri düzenli ödenen birisi taşıt, konut ve ihtiyaç kredisi çekebilir.
Kredi kartınızın her ay asgari tutarını ödemenize ilişkin yasal bir engel yoktur. Ancak asgari ödeme yaptığınızda kalan borcunuz bir sonraki aya devreder. Devir esnasında ise akdi faiz uygulanır. Sürekli asgari tutar ödediğinizde katlanarak büyüyen bir borç oluşur ve bu borcu kapatmanız çok uzun sürebilir.
Kredi kartı borcunun tamamı ya da asgari ödeme tutarı ödenmezse borç bakiyesine kredi kartı gecikme faizi işlemeye başlar. Banka borcu tahsil edemediği takdirde kredi kartının kullanıma kapatılması, yasal takip sürecinin ve haciz işlemlerinin başlatılması gibi durumlarla karşı karşıya kalınabilir.
Mevcut borcun belirli bir oranını temsil eden asgari ödeme tutarı, en az üç kez ödenmediği takdirde kredi kartının kapatılmasına neden olmaktadır. İşte, asgari ödeme tutarı hakkında merak edilen tüm detaylar.
Kart limiti 20.000 TL ve dönem borcu 4.600 TL olan bir kredi kartının aylık asgari ödeme tutarı ekstrenin %20'sidir. Buna bu kart ekstresinin 4600 x 0,20 = 920TL'si asgari ödeme tutarıdır. Tam tutarlarla hesaplama yapmak için yukarıdaki hesaplama modülü kullanılmalıdır.
Yani sadece asgari ödeme tutarı ödenirse, faiz işler. Ayrıca asgari dönem tutarının yatırılmaması durumunda da hesap kesim tarihinden itibaren gecikme faizi uygulanır. 90 gün süre ile yani 3 ay boyunca borcun ödenmemesi durumunda ise kredi kartı sahibi hakkında yasal takip uygulaması başlatılır.
1000 TL kredi kartı borcunun asgari tutarı eğer dönem borcu 1000 TL ise %20'si alınır. Yani 1.000 TL dönem borcu olan kredi kartı minimum tutarı 200 TL olur.
Bu doğrultuda nakit ve/veya kullanıma kapatılan kredi kartlarının açılabilmesi için dönem borcunun tamamının ödenmesi gerekmektedir.
Kredi kartınızın borcunun son ödeme tarihi geçtiği takdirde, ödemediğiniz her gün için gecikme ve akdi faiz ödersiniz. Söz konusu faiz günlük olarak hesaplandığından dolayı 1 günlük gecikmeler için de geçerlidir. Bu nedenle bir gün geç ödediğinizde, bir günlük gecikme ve akdi faiz ödemiş olursunuz.
Kartı aktifleştirmek için, bankanın en yakın şubesine gidebilirsin. Bankaya giderken yeni kart ve ehliyet gibi bir kimlik kartı yanında olsun. Banka memuruna yeni kartı ve kimlik kartını göster ve kartı aktifleştirmesini iste.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri