Sanal kredi kartı, gerçek bir kredi kartı gibi olan fakat numaralarının gerçek kartınızdan farklı olduğu, günlük kullanım için tasarlanmış dijital bir kredi kartıdır. Sanal kart kullandığınızda, satıcı yalnızca geçici kartın bilgilerine erişebilir ve bunları saklayabilir.
İnternette güvenli alışveriş yapabilmek için tercih edilen sanal kartlar, müşteriye ait banka kartına veya kredi kartına bağlı olarak çalışır.
Sanal kart, adından da anlaşılabileceği üzere sanal bir ürün olup fiziken basılmaz. Kart plastiği olarak var olmadığı, sadece İnternet Şubesi / Mobil Şube veya Çağrı Merkezi'nde görüntülenebildiği için kayıp / çalıntı riski taşımaz. Sanal kart oluşturduğun için herhangi bir ücret ödemezsin.
Sanal Kart Nasıl Kullanılır? Sanal veya sanallaştırılmış kartlar, sanal POS'lar ile gerçekleştirilen tüm işlemlerde kullanılabilir. Tüketiciler, fiziksel kartlarıyla yaptıkları internet alışverişlerinde olduğu gibi kart bilgilerini girerek alışveriş yapabilir.
Kredi kartınıza hesabınızı bağlayarak; Vadesiz hesabınızdan kredi kartınıza ödeme yapabilir. Hesabınızdan para çekip, hesabınıza para yatırabilir. Havale ve eft gibi daha birçok bankacılık işleminizi kolayca gerçekleştirebilirsiniz.
İlgili 28 soru bulundu
Kredi, Bankamatik ve MaxiPara kartlar ile Bankamıza ait diğer kartlara ve sisteme dahil yurtiçi diğer bankaların kartlarına para gönderilebilmektedir.
Kredi kartının aksine banka kartınız için hesap kesim tarihi ve son ödeme vadesi bulunmaz. Kredi kartı ve banka kartı arasındaki farklardan bir diğeri de taksit imkânıdır. Kredi kartları, alışverişlerde taksit kolaylığı sağlar. Bu da size herhangi bir ürün ya da hizmetin bedelini taksitle ödeme olanağı sunar.
Sanal kredi kartı, gerçek bir kredi kartı gibi olan fakat numaralarının gerçek kartınızdan farklı olduğu, günlük kullanım için tasarlanmış dijital bir kredi kartıdır. Sanal kart kullandığınızda, satıcı yalnızca geçici kartın bilgilerine erişebilir ve bunları saklayabilir.
Sanal Kart, İnternet Şubemiz ve Katılım Mobil aracılığı ile oluşturulabileceği için Bankamıza ait kredi kartına sahip olmanız ve İnternet Şubesi müşterisi olmanız gerekmektedir. Yılda en fazla 10 adet Sanal Kart tanımlanabilmektedir.
Sanal kartlar, alışveriş, fatura ödeme ve diğer online işlemler için kullanılabilir.
Sanal POS, internet üzerinden yaptığınız alışverişlerin sonunda ödeme yaptığınız alan, yani dijital bir ödeme noktası. Sanal POS, POS cihazları ile aynı mantıkla çalışıyor. Sanal POS'un POS cihazından tek farkı, kartınızı bir cihaza okutmak yerine kart bilgilerinizi dijital ekranda belirtilen alanlara girmeniz.
Sanal Kart, VakıfBank Worldcard'ınıza bağlı olarak çalışan, kartın fiziki olarak bulunmadığı ve dolayısıyla kayıp/çalıntı riski taşımayan, internet ve mail order alışverişlerinizde kullanılabileceğiniz bir kredi kartıdır.
Ziraat Bankasının sunduğu Bankkart ile kredi kartı ve banka kartı tek bir kartta buluşuyor. Kartınızın ön yüzünde kredi kartı numaranız yer alırken, arka yüzünde ise banka kartı numaranız yer alır. POS veya ATM'de yapmanız gereken tek şey, kartınızı taktıktan sonra ekrandan hangi kartınızı kullanacağınızı seçmektir.
İptal, değişiklik veya rezervasyonun kullanılmaması nedeniyle geçerli olan ücretlerden feragat etmeyi kabul ettiyseniz ancak halihazırda sanal kredi kartından ödeme aldıysanız, aynı sanal kredi kartına iade yapmanız gerekecektir. Kartın son kullanım tarihi geçmiş olsa bile bu işlemi gerçekleştirebilirsiniz.
Sanal Kart numarası talep anında üretilir, hemen kullanılabilir durumdadır ve tamamen ücretsizdir. Maximum Sanal Kart'ınız sıfır limitli olarak üretilir ve internet üzerinden alışveriş yapacağınız zaman ihtiyacınız kadar limiti, Maximum Kart'ınızdan Sanal Kartınıza aktararak kullanırsınız.
Hangi bankanın ATM'sinden para yatırmak istediğini seç. Uygulama sana seçtiğin banka için bir IBAN numarası gösterecek. Seçtiğin bankanın herhangi bir ATM'sine gidip kartsız işlem menüsünden sana verilen IBAN numarasına para yatır.
PeP Kart ile PeP Sanal Kart arasındaki fark nedir? PeP Kart fiziksel karttır. Fiziksel POS, ATM ve PeP Döviz hesabı, yurt dışı para transferi işlemleri için gerekli olan bir karttır. Sanal kart ise sadece sanal alışverişlerde kullanılabilen üyelik sonrası anında oluşturularak kullanılabilen bir Visa sanal kartıdır.
Sanal kart limiti, kartın kullanıcısı tarafından belirlenir. Sanal kart ile yaptığınız harcama tutarı var olan kredi kartınızdan ya da banka hesabınızdan düşer. Yalnızca müşterisi olduğunuz bankalardan sanal kart oluşturabilirsiniz.
Sanal kartınıza total meblağ kadar limit aktarımı yaptıktan sonra dilediğiniz gibi taksitli alışveriş yapabilirsiniz. 3 yıldan fazladır tüm alışverişlerim için sanal kart kullanırım.
Gerekli araştırma yapılıp karşı banka onayı alındıktan sonra limitinize konulmuş olan bloke de kaldırılacaktır. Bonus Sanal Kartı'nızı 444 0 333 Garanti BBVA Müşteri İletişim Merkezi'ni arayarak iptal ettirebilirsiniz.
Müşteri hizmetlerinden kredi kartlarınızı internet alışverişine açtırabilirsiniz. Müşteri hizmetlerini arayarak işlem yapılabilir veya internet/mobil bankacılık üzerinden kredi kartlarınızı internet alışverişine açtırabilirsiniz.
Garanti BBVA İnternet Bankacılığı Kart Başvuruları menüsünden Sanal Kart'ınızı hemen oluşturup kullanmaya başlayabilirsiniz. Tüzel müşterimizseniz Garanti BBVA Mobil/İnternet parolanızı size en yakın Garanti BBVA şubesinden alabilirsiniz.
Debit kart ile kredi kartı arasındaki mevcut olan en temel fark, kartların para çektiği yerler olmaktadır. Bir debit kart banka hesabınızda bulunan parayı kullanırken bir kredi kartının ise kredi hesabınızı kullanımı söz konusudur. Kısaca bir debit kart kesin olarak bir kredi kartı değildir.
İki kredi kartı grubu vardır: tüketici kredi kartları ve ticari kredi kartları. Kartların çoğu plastiktir, ancak bazıları metal kartlardır (paslanmaz çelik, altın, paladyum, titanyum).
Mastercard, 1966 yılında ABD'de kurulmuş olan finans şirketidir. Kredi kartı gibi materyaller üzerine kurulmuştur. Mastercard bankalar ve tüketicilerinin kart ve kredi kartı ile ödeme sistemlerini sağlamaktadır. Birçok futbol organizasyonuna sponsor olmasıyla da tanınmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri