Kredi Kartına Taksitli Harcamalara Sınırlama BDDK'nin aldığı kararla birlikte söz konusu harcamalar için kredi kartı taksitlendirme seçeneği kaldırıldı.
Kredi kartı üzerinden nakit çekilmesi durumunda en fazla 12 ay taksit yapılabiliyor. Ayrıca bankalar kendi inisiyatifinde daha düşük bir taksit sayısı da uygulayabiliyor. Öte yandan kredi kartı üzerinden doğrudan nakit çekim işlemlerinde en fazla Merkez Bankası tarafından açıklanan akdi faiz uygulanabiliyor.
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK), yürüttüğü çalışmalara göre kredi kartına taksitli satışı yapılamayan cep telefonundaki yasak kalkıyor.
Kredi kartlarıyla gerçekleştirilecek telekomünikasyon ve kuyumla ilgili harcamalar ile yemek, gıda ve akaryakıt alımlarında taksit uygulanamaz”.
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) bilindiği üzere tasarrufu arttırmaya yönelik hamlesiyle 1 Şubat 2014 tarihinde cep telefonu satışlarında kredi kartına taksit imkanını tamamen yasaklamıştı.
İlgili 43 soru bulundu
Yasal düzenleme gereği BİREYSEL kredi kartları ile kozmetik, alkollü içecek, ofis malzemeleri, telekomünikasyon, yemek, gıda, akaryakıt, hediye kart ve hediye çeki alımlarında, doğrudan pazarlama, yurtdışı alışverişleri, basılı ve külçe halindeki kuyum harcamalarında taksitli satış yapılamamaktadır.
Hangi sektörlerde kredi kartı taksiti olmayacak? Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), kredi kartıyla taksitli harcamalara yönelik yeni kararlar aldı. Alınan karara göre; havayolu, seyahat acenteleri ve konaklama ile ilgili yurt dışı harcamalara taksit yapılamayacak.
Sadece firmanızın genel ihtiyaçları doğrultusunda yaptığınız harcamalar belirtilen limitler çerçevesinde faizsiz ve ücretsiz olarak taksitlendirilebilir, amaç dışı harcamalar (kuyum vb.) taksitlendirilemez.
Yiyecek, hediye kartı, yurt dışı harcamaları, akaryakıt, alkol, telekomünikasyon, kozmetik, ofis malzemeleri ve market alışverişlerinizi sonradan taksitlendiremezsiniz. Peki, hangi harcamalar sonradan taksitlendirilebilir?
Hayır, banka kartıyla taksit yapma imkanı genel olarak mümkün değildir. Banka kartları genellikle vadesiz hesaplara bağlıdır ve taksitlendirme özelliği sunmazlar.
Gecikmiş borcun bulunması durumunda sonradan taksitlendirme işlemi yapılamamaktadır. Taksitlendirilmiş bir işlem için tekrar taksitlendirme talebi alınamamaktadır. Bankkart Lira kullanılarak yapılan işlemler sonradan taksitlendirme uygulaması kapsamında değerlendirilmemektedir.
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), taksitli cep telefonu alımlarına yeni düzenleme getirdi. Buna göre, daha önce 5 bin TL'ye kadar olan cep telefonları 12 ay vade ile alınabilirken, artık 12 bin TL'ye kadar olan cep telefonları 12 ay vade ile satın alınabilecek.
Garanti BBVA İnternet Bankacılığı
Kartlar > Kredi Kartlarım adımından Borç Ödeme alanında yer alan Ekstre Taksitlendir adımından veya Kredi Kartlarım adımında yer alan Ekstre Taksitlendir butonu ile açılacak sayfadan Ekstre Taksitlendir talebinde bulunabilirsiniz.
5.001-20.000 TL için 4 taksit (Axess ve Bonus), 20.001 TL ve üzeri alışverişler için 6 aya varan taksit (Axess) uygulanır. Ticari kredi kartları için; Paraf, Cardfinans-Advantage 2 taksite kadar, Maximum, World ve Bankkart(Ziraat) 3 taksite kadar, Bonus 4 ve Axess 6 taksite kadar uygulanır.
Kredi maksimum 12 ay vadede geçerlidir. Ürün fiyatı 3.500 TL'nin altında olan cep telefonlarında vade 12 aydır, ürün fiyatı 3.500 TL üzeri telefonlarda ise vade 6 aydır. Kredi alt limiti 500 TL - üst limiti 15.000 TL'dir. Sadece ürün bedeli (artı sigorta bedeli) kadar kredi kullandırılacaktır.
Online veya fiziksel alışverişlerin tümü kredi kredi kartı ile taksitlendirilebilir. Bu alışverişlerin başında giyim geliyor olsa da; market harcamaları, mutfak gereksinimleri ve yeme-içme gibi akla gelecek hemen hemen her alanda kredi kartı ile harcama yapılabilir.
İşlem taksitlendirme özelliğinden sadece 50 TL ve üzerindeki peşin harcamalar yararlanabilmektedir. Taksitlendirmeye uygun işlemleriniz için 2-9 ay arası taksit seçeneklerinden faydalanabilirsiniz. Taksitlendir işlemi için uygulanacak faiz oranı %3,66 (KKDF ve BSMV hariç) olacaktır.
Kredi kartı borcu yapılandırma işlemi için bankalar ile görüşüp talep oluşturulabilirsin. Kredi kartı borçları en fazla 12 ay vade ile yapılandırılmaktadır. Bankalarla olan ilişkilerine ve bankaların faiz politikalarına göre bu durum değişiklik gösterebilir.
Buna karşılık uzun yıllardır kredi kartı sayısında zirvede yer alan Yapı Kredi Bankası, son 2 yıldır liderliği Garanti Bankasına kaptırdı. Garanti Bankası, geçen yıl toplam kredi kartı sayısı içerisinde yüzde 16,7'lik paya sahip oldu.
Aylık %3,66 faiz oranı ile Peşin alışverişleriniz için 18 aya kadar taksit seçeneklerinden faydalanabilirsiniz. Taksit İste hizmetinden ücret alınmamaktadır. Taksit İste'den sadece TL harcamalarınız için yararlanabilirsiniz.
Yine örnek tabloya göre alıcı, 100 TL değerindeki ürünü Akbank T.A.Ş. Wings kredi kartı ile 12 taksit seçerek ödemek isterse vade farkı ödemeyip, kartından 100 TL tahsil edilecektir. Bu durumda alıcı banka ve/veya mağaza finansmanlı peşin fiyatına 12 taksitli (PF12T) bir ödeme gerçekleştirmiş olur.
Elektronik eşya ve mobilyada taksit sayıları düşürüldü
Değişiklik ile fiyatı 3 bin 500 liraya kadar olan televizyon alımları hariç elektronik eşya alımlarında taksitlendirme süresi 6 aydan 4 aya, mobilya ve elektrikli eşya alımlarında taksitlendirme 18 aydan 12 aya düşürüldü.
Kredi kartına taksitlerde kozmetik ürünlerin kaldırılmasının ardından sektörün büyük firmaları ve temsilcilerinden “sektör zora girer” açıklamalarına karşın hükümet geri adım atmadı. Yapılan tüm görüşmelere karşın cari açığı artırıcı etkisi olduğu gerekçesiyle kozmetik ürünlere taksit imkanı sağlanmayacağı açıklandı.
Sağlık ürünü alımlarında 9 ay vade uygulanır. Fiyatı 3.500 TL'ye kadar olan televizyon alımlarında, havayolları ve konaklama ile ilgili yurt içine ilişkin harcamalarda ve vergi ödemelerinde 12 ay vade uygulanır. Diğer harcamalarda azami 12 ay vade uygulanır. Elektrikli eşya ve mobilya alımlarında 18 ay vade uygulanır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri