En İyi Cevap. Krem şanti ve pastacı kreması aynı şeyler değil. Krem şanti hazır toz halde satılıyor ve süt koyarak elde ediliyor. Pastacı kremasının da hazır toz halde satılanları var ama daha çok muhallebiye benzer bir kıvamı var, krem şantiden çok farklı.
Bana çok fazla soru geliyor; kremşanti yerine pastacı kreması ile pasta kaplanır mı diye. Sorulara cevaben bu tarifi paylaşmak istedim. Evet pastacı kreması ile elbette yapabilirsiniz. Ben bu pastanın hem içine hem de dışına pastacı kreması kullandım.
İlk sıcağı çıkan kremanın içerine bir poşet krem şantiyi ekleyin ve mikser yardımıyla birkaç dakika boyunca çırpın. Artık krem şantili krema hazır. Bu krema her türlü pastada çok rahat bir şekilde kullanılabilir.
Garantili tatlılar hazırlamak için baş yardımcı! Her türlü kek, pasta, tart süslemesinde, parfe, frigo, kup gibi soğuk tüketilen tatlıların yapımında, meyve salatalarının süslenmesinde idealdir. Su veya süt ile hazırlanabilir.
Pastacı kreması yaş pastalarda kullanılan, çeşitli tatlı tariflerinde kullanılan güzel kıvamlı ve lezzetli bir tariftir. Pandispanya kekinin arasında sürülerek keke ıslaklık veren pastacı kremasının yapılışı oldukça kolaydır. Pastacı kreması kıvamı önemlidir.
İlgili 43 soru bulundu
Krem şanti yerine krema kullanarak süslü minnoş cupcake'ler yapabilirsiniz. Hem krem şantiye göre daha hafif ve katkısız, hem de daha az şekerli. Misafire ya da çocuklara ikramlık olarak renkli renkli hazırlanabilir.
Pasta kremasının kıvamının pürüzsüz ve yumuşak olması, kekin üzerine güzelce sürülebilir olmasından çok önemlidir. Aksi takdirde topaklar pastanızın hem görüntüsünü hem de lezzetini bozar.
Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Kremanın içine krem şanti yerine ne kullanılır? Bana çok fazla soru geliyor; kremşanti yerine pastacı kreması ile pasta kaplanır mı diye. Sorulara cevaben bu tarifi paylaşmak istedim. Evet pastacı kreması ile elbette yapabilirsiniz.
Pastacılıkta oldukça yaygın kullanılan bir diğer krema çeşidi ise krem şantidir. Kremaya şeker ilave edilerek çırpılması sonucu elde edilen krem şanti, özellikle meyveli tatlılarda, pastalarda ve dondurma tariflerinde tercih edilir.
Süt, şeker, un, yumurta sarısını tencereye alıp hepsini bir çırpıyoruz. Sonrasında ocağın üstüne alıp kısık ateşte devamlı çırparak karıştırıyoruz. Kaynayan kremanın altını söndürüp tereyağı ve vanilyasını da ilave edip tekrar çırpıyoruz. Kremayı soğutup, mikserde çırpıyoruz.
Krem şanti muhallebinizi daha akıcı bir hale getirecektir. Bu yüzden cıvık olan muhallebinizin içerisine tekrardan nişasta eklemeden koyulaşması zor olacaktır. Tatlınızı cuplarda ya da kaselerde servis edebilirsiniz. Cevizle süsleyebileceğiniz gibi fındık ya da meyve ile de süsleyebilirsiniz.
Krem patiseri (creme patisserie) Türkçede pastacı kreması olarak bildiğimiz o lezzetin Fransızca adı. Profesyoneller tarafından genellikle bu adla anılan krem patiseriyi evinizde de yapmak isterseniz ihtiyacınız olan sadece birkaç temel malzeme.
Şeker hamuru dinlenirken önceden pişirmiş olduğunuz pandispanya, katlarına ayrılıp lezzetli krema ile doldurulur ve sonra bu krema pandispanyanın etrafına muntazam bir şekilde sürülür. Bunun için krem şanti veya tereyağı kreması kullanabilirsiniz.
Pasta tarifleri dışında krema, milföylü tatlı iç kremasında, profiterol, ekler, Alman pastası ve yine Alman tatlısı olan berliner iç kremasında kullanılabilir.
1 kg krem şanti tozu 2 lt soğuk su veya soğuk pastörize süt (3-10 C) ile birlikte mikserde yüksek devirde 3-4 dakika yeterli kıvamı alıncaya kadar çırpılır. Elde edilen krem şantinin kullanımından önce 15 dakika kadar buzdolabinda bekletilmesi tavsiye olunur.
Ilıyan pasta kremasının içine 1 paket toz krem şanti koyun. Mikser yardımı ile güzelce çırpın. Hazırladığınız pasta kremasını sıkma poşetine koyup, buzdolabında soğumaya bırakın. Krema buzdolabında dinlendikçe hem lezzetli hem de çok güzel bir kıvam alacaktır.
Pastacı kremasını içinde krema dolgusu olan her türlü tarifte kullanmak mümkündür.
Buzdolabında soğutulmuş 300 ml (1,5 su bardağı) sütü ve 50 g yumuşak margarini derin bir çırpma kabına alın. Üzerine toz karışımı ilave edin ve önce düşük sonra yüksek devirde toplam 3 dakika çırpın. Hazırladığınız kremayı bekletmeden kullanın.
Ilık sütle ıslatın. Mis sütle çırptığımız, Piyale krem şantiyi sürün diğer tarafını da ıslatıp üzerine kapatın. Tekrar üzerine, Mis sütle çırptığımız krem şantiyi her tarafına sürün. Pasta pompasına koyduğumuz, Piyale krem şantiden, kenarlarına süsler yapın rendelediğimiz Karmen çikolatayı da kenarlarına yapıştırın.
Çırpılmış kremayı stabilize etmenin başka bir yoludur. Krem şanti sıvı oldu nasıl koyulaştırılır diyenlerin en büyük yardımcılarından biridir. Mısır nişastasını jelatin ile kıyaslandığında ev tatlılarında daha sık kullanıyorum. Şekeri ekledikten sonra çırpılmış kremayı eklemek basit ve kolaydır.
Yaş pasta yerine daha pratik olarak hazır edebileceğiniz bisküvili pastalar veya rulo pastalarda da kakaolu krem şantiyi kullanabilirsiniz.
Tüm şekeri dikkatli bir şekilde yumurta beyazlarının içine yedirip yumurta beyazlarını katılaştırdıktan sonra vanilyayı da ekleyerek çırpmaya devam edin. Bu aşamalar biraz uzun sürecektir. İyice sertleştiğinde çırpmayı bırakın, bir kabın içine aktarıp buzdolabına kaldırın. 2-3 saat kadar katılaşması için bekletin.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri