Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Sıvı krema çırpılır mı? Özellikle çırpılarak kullanılmaya uygun yapısıyla tatlılarınıza lezzet katan yardımcınız.
Sıvı krema çırpılır mı? Özellikle çırpılarak kullanılmaya uygun yapısıyla tatlılarınıza lezzet katan yardımcınız.
Evde krema nasıl yapılır? Püf noktaları Kremayı hazırlarken, sütü yavaş yavaş ekleyip tel çırpıcı ile karıştırırsanız topaklanma sorunu yaşamazsınız. Ardından en az 10 dakika mikser ile çırpmalısınız.
Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Krema Çırpılırsa ne olur? Elde edilen koloit, orijinal kremin hacminin kabaca iki katıdır. Ancak, çırpma işlemine devam edilirse, yağ damlacıkları koloidi tahrip ederek tereyağı oluşturacak şekilde birbirine yapışacaktır.
Karıştırma kabına kremayı koyun ve istenilen sertlik elde edilene kadar zaman ayarı yapılmadan hız 3'te çırpın, fazla çırpmayı önlemek için dikkatlice izleyin.
İlgili 35 soru bulundu
Krema iyice kaynayıp piştikten sonra tencerenin altını kapatıp kremanın içerisine vanilyayı boşaltıyoruz. İlk sıcağı çıkan kremanın içerisine bir poşet krem şanti ekliyoruz. Mikser yardımıyla 2 dakika boyunca çırpıyoruz. Krem şantili pasta kremasını soğuduktan sonra istediğiniz pastada kullanabilirsiniz.
Buzdolabında soğutulmuş 300 ml (1,5 su bardağı) sütü ve 50 g yumuşak margarini derin bir çırpma kabına alın. Üzerine toz karışımı ilave edin ve önce düşük sonra yüksek devirde toplam 3 dakika çırpın. Hazırladığınız kremayı bekletmeden kullanın.
Hazır paketlerde satılan sıvı krema, çorba, makarna, et ve tatlı tariflerinde kullanılarak yemeğin lezzetini arttırmaktadır. Özellikle ağır yemeklerin tadını hafifletmek ve aroma katmak amacıyla kullanılır.
Krem genellikle bir çırpıcı, elektrikli veya el mikseri, veya bir mutfak robotu ile çırpılır. Çırpılmış krema genellikle şeker, vanilya, kahve, kakao, çikolata, portakal vb. ile tatlandırılır. Ticari stabilizatörlerde jelatin ve difosfat (E450) dahil olmak üzere diğer çeşitli maddeler kullanılmaktadır.
1 paket sıvı krema boşaltılır ve çırpmaya devam edilir. Daha sonra ocağa konulur orta ateşte devamlı çırparak koyulaşana kadar pişirilir. Koyulaşıp göz göz olmaya başlayınca 1-2 dakika daha pişirilir ve ocaktan alınır.
Sıvı kremanın en çok kullanılan tarifleri ise sıvı kremalı tatlılar ve pastalardır. Özellikle yaş pastalarda kullanılan kremaların, cheesecakelerin, milföylü tatlıların, trileçelerin, sıvı kremalı sütlü tatlıların mutlaka olması gereken malzemesidir. Yoğun süt yumuşaklığıyla tariflere eklendiği anda lezzetini katlar.
Püf Noktası:
Kremayı eklerken yavaş yavaş eklemelisiniz. Yahut bir kaseye çorbanın suyundan alarak, içerisine kremadan ekleyip, kremanın ılımasını sağlayabilirsiniz. Böylelikle kremanızın kesilmesinin önüne geçmiş olursunuz.
Her süt kaynatışınızda bir kabın içine kaymakları toparlayın ve buzdolabında dondurun. Oda sıcaklığında buzlarını çözdürüp, çırpıcı yardımıyla hafifçe çırpın. Çok çırparsanız tereyağı elde edersiniz, az çırparsanız süt kreması.
Özellikle çırpılarak kullanılmaya uygun yapısıyla tatlılarınıza lezzet katan yardımcınız. İçim Şef Krema %35 yağlıyı ister çırparak tatlı yapımında ya da meyvelerin yanında; ister çırpmaya gerek kalmadan çorba, balık, et, makarna ya da istediğiniz sıcak yemeğe lezzet katmak için kullanabilirsiniz.
Içim krema nasıl katılaşır? *Karıştıramayacağımız bir yemekte kullanacaklar 1 çay bardağı kaynar su ile karıştırıp ilave ediniz. *Kremanın kıvamı çok koyu olursa istediğiniz kıvama getirmek için süt ekleyebilirsiniz. *Sütü fazla eklemeyiniz çünkü buzdolabında kalınca katılaşıyor.
Özellikle tatlı yapımında kullanılmadan önce buzdolabında bekletilmesi tavsiye edilmektedir. 12 saat buzdolabında sakladığınız İçim Şef Krema'yı dolaptan çıkardıktan sonra tatlılarınız ve pastalarınız için çırparak kullanabilirsiniz.
Crème Princess: (okunuşu: krem Prinsıs) Prenses Kreması, Pastacı Kreması ve Çırpılmış Krema Karışımıdır. Krem Madam diğer ismidir. Crème Bavaroise: (okunuşu: krem baverua) Crème Anglais gibi akışkan olan sosa jelatin ve çırpılmış krema ilave edilmesi ile yapılır.
Derin bir kaseye yumurta sarısı, un, tuz ve limon suyunu ekleyin. Güzelce karıştırın. Ardından sütü azar azar ilave edin ve topaklanmaması için sürekli olarak mikser ile karıştırın. Yaklaşık 10 dakika yüksek devirde çırpılınca kıvam alacak.
Eğer düdüklü tencereniz yoksa tencereye 1400 ml su ekleyip 13-14 dk orta ateşte de pişirebilirsiniz. Makarnayı biraz sulu bırakın ki siz yiyene kadar makarna kendi kıvamını bulsun. İsterseniz tabağın üzerine bir kaç dal taze kekik ekleyebilirsiniz.
Kremanın içinde bulunan yumurta sarısının proteinleri, ısının etkisiyle birbirlerine fazlaca yapışarak pıhtılaşır ve kremanın kesilmesine neden olur.
KREMA NASIL SAKLANIR
Ambalaj açıldıktan sonra 1 hafta içerisinde tüketilmektedir.
Tereyağını eritip unu ekleyin ve rengi sararıncaya kadar kavurun. Et suyunu azar azar ekleyip karıştırın. Muhallebi kıvamına gelince krema, tuz ve karabiber ekleyip 1 dakika kaynatın ve ocaktan alın.
Krema, pastörizasyon ya da deodorizasyon işleminin ardından, şok soğutma uygulanarak 22 °C'nin altına soğutulur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri