Daha zengin bir krema için su yerine ¼ su bardağı (60 mL) soğuk tam yağlı süt kullan.
1 fincan tuzsuz kaju fıstığını birkaç saat suda bekletin. Kabuklarını ayıklayın ve ¾ su bardağına biraz tuz ekleyerek çırpın. Pürüzsüz hale gelene kadar bu işleme devam edin ve gece boyunca buzdolabında bekletin. Bu kremayı soslarınızda ve çırpılmış tatlılarınızda kullanabilirsiniz.
Elenmiş un ve mısır nişastasını derin bir tencereye alın. Üzerine süt, yumurta, şeker ve vanilya özütü ekleyip tüm malzemeyi topaklanmaması için bir mikser yardımıyla karıştırın. Ocağa aldığınız krema karışımını kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirin.
Çiğ sütü derin bir tencere içine alın ve orta ateşte kaynatın. Kaynadığında üzerinde bir kabuk oluşana kadar bekleyin. İyice kaynayan sütü ocaktan alın ve üzerini kapatarak 1 gece dinlendirin. Ertesi gün, sütün üzerinde oluşan kaymakları cam kavanoza doldurun ve buzdolabında muhafaza edin.
İlgili 42 soru bulundu
*Kremanın kıvamı çok koyu olursa istediğiniz kıvama getirmek için süt ekleyebilirsiniz. *Sütü fazla eklemeyiniz çünkü buzdolabında kalınca katılaşıyor.
Pastacı Kreması İçin; orta boy derin bir tencere içine 1 adet yumurta kırın. Üzerine 1 yemek kaşığı nişasta, 2 yemek kaşığı un ve 2 yemek kaşığı toz şeker koyun. Son olarak karışım üzerine 2 su bardağı süt dökün. Tel çırpıcı yardımı ile iyice karıştırın.
Krema Nedir? Krema, sütün homojenize edilmesi işleminden önce yüzeyinde biriken yağ tabakasının toplanması ile elde edilir.
Tatlıda krema kullanmak istemeyenler krema yerine muhallebiye 1 paket toz krem şanti ekleyip ikiliyi birlikte çırpabilir (tatlıda krema yerine krem şanti de kullanabilir)..
Temiz bir kavanozun içine kremayı ve kefiri koyun. Karıştırın ve kavanozun ağzını hafifçe kapatın. Karışımı oda sıcaklığında 24 saat bekletin. Bu sürenin sonunda krema koyulaşacak ve tadı hafifçe ekşileşecek.
Ekşi krema yerine kullanın
Buzdolabınızda her zaman ekşi krema bulunmayabilir. Bunun yerine yine yoğurt kullanabilirsiniz. Ayrıca dip soslarda da fırında patatesde de rahatlıkla uygulayabilirsiniz.
Kreması için; süt, un ve tuzu çırpalım ve sürekli karıştırarak 3-4 dakika pişirelim. Kıvamı ne sulu ne katı olacak. Hafif akışkan kıvamlı olması gerekiyor. Haşladığımız makarnayı bir sudan geçirip, içine kremayı ve mantarlı iç harcımızı ilave edip karıştıralım.
Öncelikle un, tuz, yumurta sarısı ve limon suyu güzelce karıştırılır. Sonra mikserle azar azar süt ilave edilerek mikserin en yüksek devrinde 10 dakika boyunca çırpılır. Sonra cam bir kaba alınır ve 2 saat boyunca buzdolabında tutulur. Sonra kıvam almış olacak kullanabilirsiniz.
Kremaları derin bir kabın içine döküp mikserin en son ayarında 10 dk kadar çırpın. Önce çökelek gibi olacak sonra suyunu salıp sertleşecek. O arada biraz tuz ekleyip, çırpın. Mikser zorlanacak biraz sonra yağı top haline getirin.
Derin bir kaseye yumurta sarısı, un, tuz ve limon suyunu ekleyin. Güzelce karıştırın. Ardından sütü azar azar ilave edin ve topaklanmaması için sürekli olarak mikser ile karıştırın. Yaklaşık 10 dakika yüksek devirde çırpılınca kıvam alacak.
İnek sütü kreması, emülgatörler (yağ asitlerinin mono ve digliseritleri), kıvam arttırıcı (Sodyum aljinat ve karragenan; yenilebilir deniz yosunu özlerinden elde edilmiştir). En az %30 süt yağı içerir. Sütte doğal olarak bulunan süt şekerini içerir. İlave şeker içermez.
Tereyağı kreması pudra şekeri ve oda sıcaklığındaki tereyağının uzun uzun çırpılmasıyla hazırlanır. Bunu da hem pastanın içine hem de dışına kullanabilirsiniz. Hatta dilerseniz tereyağı kremasına gıda boyaları ve aromalar karıştırarak eğlenceli bir sunum ve farklı lezzetler oluşturabilirsiniz.
Tereyağını eritip unu ekleyin ve rengi sararıncaya kadar kavurun. Et suyunu azar azar ekleyip karıştırın. Muhallebi kıvamına gelince krema, tuz ve karabiber ekleyip 1 dakika kaynatın ve ocaktan alın.
Yumurta sarısı, şeker ve sütü bir tencerede karıştırırız. İçine elenmiş nişaştayı ekleyerek orta ateşte muhallebi kıvamına gelinceye kadar sürekli karıştırarak pişiririz. Ocak'tan aldıktan sonra vanilya ve tereyağını ekleyerek en az 5 dk mikserle çırparız.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri