Elde ettiğiniz kremayı Süt kremasından misler gibi bir ekşi krema yapmanız da mümkün. Kendisi tek malzemeden yani sütün kaymağından elde edilen bir ürün. Her süt kaynatışınızda bir kabın içine kaymakları toparlayın ve buzdolabında dondurun.
Krema, süt yağının ayrılmasıyla elde edilen bir üründür.
İnek sütü kreması, emülgatörler (yağ asitlerinin mono ve digliseritleri), kıvam arttırıcı (Sodyum aljinat ve karragenan; yenilebilir deniz yosunu özlerinden elde edilmiştir). En az %30 süt yağı içerir. Sütte doğal olarak bulunan süt şekerini içerir.
Krema, homojenizasyondan önce süt yüzeyinden toplanan yüksek yağ içeriğine sahip kaymak veya süt ürünü.
Krema, sütün homojenize edilmesi işleminden önce yüzeyinde biriken yağ tabakasının toplanması ile elde edilir. Bu nedenle yüksek oranda yağ içeren bir bileşendir. Paketli kremalar farklı yoğunluklarda ya da formlarda hazırlanabilir.
İlgili 21 soru bulundu
Elenmiş un ve mısır nişastasını derin bir tencereye alın. Üzerine süt, yumurta, şeker ve vanilya özütü ekleyip tüm malzemeyi topaklanmaması için bir mikser yardımıyla karıştırın. Ocağa aldığınız krema karışımını kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirin.
Kaymak: esasen sütün yağıdır.sütün yağı krema diye adlandırılır,sütün yağı(krema)dan tereyağı ve kaymak oluşur. Yani bir insan kaymak yada tereyağı yapmak isterse sütün yağını alması lazım. Sütün yağının yani kremanın farklı şekillerde işlenmesi ve pişirilmesi ile bu iki ürün oluşur.
TSE tarafından belgelendirilmiş Helal sertifikamız bulunmakta ve krema ürünümüzde kapsam içerisindedir.
Krema sağlığa zararlı mı? Süt tozunun içerisinde bulunan melamin bileşeni karaciğer yağlanmasına yol açıyor. Süt tozu kadınlarda özellikle dolaşım sistemini bozarak selülit oluşumuna sebep oluyor. Bunun dışında krema içerisindeki doymuş yağlar nedeniyle vücutta karaciğer yağlanması ve bölgesel yağlanmaya yol açıyor.
Örnek olarak; kremanın yağ oranı % 40 isteniyorsa; 100 lt sütten (3,6-0,1) / 0,40= 3,5/0,40= 8,75 kg krema alınır. edilir.
Kendisi tek malzemeden yani sütün kaymağından elde edilen bir ürün. Her süt kaynatışınızda bir kabın içine kaymakları toparlayın ve buzdolabında dondurun. Oda sıcaklığında buzlarını çözdürüp, çırpıcı yardımıyla hafifçe çırpın. Çok çırparsanız tereyağı elde edersiniz, az çırparsanız süt kreması.
Çiğ sütü derin bir tencere içine alın ve orta ateşte kaynatın. Kaynadığında üzerinde bir kabuk oluşana kadar bekleyin. İyice kaynayan sütü ocaktan alın ve üzerini kapatarak 1 gece dinlendirin. Ertesi gün, sütün üzerinde oluşan kaymakları cam kavanoza doldurun ve buzdolabında muhafaza edin.
Tencereye kuru malzemeler alınır ve süt yavaş yavaş eklenir. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirilir ve arada bir karıştırarak soğumaya bırakılır. Soğuduğu zaman 2 paket toz krem şanti eklenip mikserle on dakika çırpılır. Yaş pasta için kullanılabilir veya puding gibi de yenilebilir.
1 fincan tuzsuz kaju fıstığını birkaç saat suda bekletin. Kabuklarını ayıklayın ve ¾ su bardağına biraz tuz ekleyerek çırpın. Pürüzsüz hale gelene kadar bu işleme devam edin ve gece boyunca buzdolabında bekletin. Bu kremayı soslarınızda ve çırpılmış tatlılarınızda kullanabilirsiniz.
Temiz bir kavanozun içine kremayı ve kefiri koyun. Karıştırın ve kavanozun ağzını hafifçe kapatın. Karışımı oda sıcaklığında 24 saat bekletin. Bu sürenin sonunda krema koyulaşacak ve tadı hafifçe ekşileşecek.
“Krema” ve “Bitkisel yağ esaslı krema” yemek, sos, pasta ve tatlılarda kullanılan benzer ancak farklı ürünlerdir. ” Krema“, bolca süt yağı içeren bir süt ürünüdür. “Bitkisel yağ esaslı krema” ise kremadaki süt yağının yerini kısmen yada tamamen bitkisel yağların aldığı bir üründür.
Vejetaryen|Glutensiz uygun.
Ama tabii o kadar lezzetli bir krema ki herhangi bir şeyin içine koymaya da gerek yok aslında, tek başına da yenebilir. Pastacı kremasının aynı anda hem akışkan olma hem de sabit durabilme gibi bir özelliği var. Bunun sırrı malzeme oranlarında.
Söz konusu firmadan Helal sertifikasyon alan firmalar arasında süt ve peynir üretimiyle bilinen Sütaş firması da bulunuyor.
Helal Sertifikalı süt sektörüne her yerde bulabileceğiniz bir marka daha katıldı. Sek.. Hayırlı olsun efendim.. helalgidasertifikasi.info/tat-gida-sanay…
Konumuzun neticesine gelirsek; Torku helal sertifikalıdir.
Yoğurt eklenip yoğunlaşana kadar çırpılır. Sırasıyla süt, nişasta ve tuz eklenir. Bir müddet daha çırpılır. Pişirmeye gerek yok zaten çorba veya yemeğin içinde pişecek.
Kaymağın lezzeti; üretimde kullanılan sütün çeşidine göre değişebilmektedir. Türkiye'de birçok bölgede inek sütünden kaymak üretilmekte ve Afyon'da da manda sütünden “Afyon kaymağı” yapılmaktadır. Afyon Kaymağı; manda sütünün 92oC'de enaz 2 dakika ısı işlemi görmesiyle ve akabinde soğutulması ile elde edilmektedir.
Kaymak, sütün yağını yoğunlaştırarak elde edilen bir krema ürünüdür. Sütü hafif ateşte çalkalayarak veya belli bir soğuklukta bırakarak elde edilen koyu ve yağlı özdür.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri