Bildiğimiz üzere krema genellikle süt, şeker, yumurta sarısı ve vanilya gibi içeriklerin pişirilmesiyle ortaya çıkan bir üründür. Kremanın içinde bulunan yumurta sarısının proteinleri, ısının etkisiyle birbirlerine fazlaca yapışarak pıhtılaşır ve kremanın kesilmesine neden olur.
Buzolabınızın bir köşesinde bekleyen kremanın bozulup bozulmadığını anlamak istiyorsanız size bir önerimiz var. Bir bardak sıcak suya bir kaşık krema koyup karıştırın. Krema suyun içerisinde beyaz pullar oluşturuyorsa bu bozulduğuna işarettir. Kaliteli ve bozulmamış bir krema suyun içerisinde homojen kalmalıdır.
Püf Noktası:
Kremayı eklerken yavaş yavaş eklemelisiniz. Yahut bir kaseye çorbanın suyundan alarak, içerisine kremadan ekleyip, kremanın ılımasını sağlayabilirsiniz. Böylelikle kremanızın kesilmesinin önüne geçmiş olursunuz.
Ancak, çırpma işlemine devam edilirse, yağ damlacıkları koloidi tahrip ederek tereyağı oluşturacak şekilde birbirine yapışacaktır. Az yağlı krem (ya da süt) iyi kırılmaz, daha yüksek yağlı krem daha kararlı bir köpük üretir. Krem genellikle bir çırpıcı, elektrikli veya el mikseri, veya bir mutfak robotu ile çırpılır.
KREMA NASIL SAKLANIR
Paket açılıp temiz bir kaşık ile tüketilecek kadarı alınmalı, kalan kısım kapağı kapalı olarak buzdolabında bekletilmelidir. Ambalaj açıldıktan sonra 1 hafta içerisinde tüketilmektedir.
İlgili 24 soru bulundu
Kremanın içinde bulunan yumurta sarısının proteinleri, ısının etkisiyle birbirlerine fazlaca yapışarak pıhtılaşır ve kremanın kesilmesine neden olur.
Buzolabınızın bir köşesinde bekleyen kremanın bozulup bozulmadığını anlamak istiyorsanız size bir önerimiz var. Bir bardak sıcak suya bir kaşık krema koyup karıştırın. Krema suyun içerisinde beyaz pullar oluşturuyorsa bu bozulduğuna işarettir. Kaliteli ve bozulmamış bir krema suyun içerisinde homojen kalmalıdır.
Bir elektrikli el mikseri kullanarak, krem kalınlaşmaya başlayana kadar kremayı 1-2 dakika boyunca yüksek hızda çırpın. Bal ekleyin ve bal eşit şekilde karışana ve yumuşak tepeler oluşmaya başlayana kadar yüksek hızda çırpmaya devam edin. Krem şanti tadın ve istediğiniz kadar bal ekleyin.
Kremanın kısa sürede katılaşması için krema, çırpıcı uçlar ve çırpılacak kasenin derin dondurucuda bir süre soğutulması gerekir. Böylece krema kısa sürede çırpılarak katılaşacaktır.
Süt tozu kadınlarda özellikle dolaşım sistemini bozarak selülit oluşumuna sebep oluyor. Bunun dışında krema içerisindeki doymuş yağlar nedeniyle vücutta karaciğer yağlanması ve bölgesel yağlanmaya yol açıyor. Kolesterol, trigliserid de kötü etkileniyor” uyarısında bulundu.
Krem tartar, tartarik asitten elde edilen bir potasyum tuzudur. Kimya alanında bu şekilde tanımlanmaktadır. Mutfakta ise; adeta kıvam verici ve mayalama özelliği olan bir katkı maddesi olarak bilinir. Krem tartar, yumurta aklarının çırpılmasından sonra sönmemesini sağlayan kıvam verici bir malzeme olarak kullanılır.
İnek sütü kreması, emülgatörler (yağ asitlerinin mono ve digliseritleri), kıvam arttırıcı (Sodyum aljinat ve karragenan; yenilebilir deniz yosunu özlerinden elde edilmiştir). En az %30 süt yağı içerir. Sütte doğal olarak bulunan süt şekerini içerir.
Yoğurt, krema ve tereyağı gibi ürünlerin hammaddesi süttür.
Buna göre 100 lt çiğ sütten alınacak krema miktarı aşağıdaki formülle hesaplanır: (3,25-3,60)/Kremanın yağ oranı= 100 lt çiğ sütten alınan krema. Örnek olarak; kremanın yağ oranı % 40 isteniyorsa; 100 lt sütten (3,6-0,1) / 0,40= 3,5/0,40= 8,75 kg krema alınır. edilir.
1 fincan tuzsuz kaju fıstığını birkaç saat suda bekletin. Kabuklarını ayıklayın ve ¾ su bardağına biraz tuz ekleyerek çırpın. Pürüzsüz hale gelene kadar bu işleme devam edin ve gece boyunca buzdolabında bekletin. Bu kremayı soslarınızda ve çırpılmış tatlılarınızda kullanabilirsiniz.
Eğer muhallebiniz sıvı olduysa
Eğer hala koyulaşmadıysa, bir kabın içine yarım bardak ılık su ya da oda sıcaklığında süt koyun. Muhallebiyi yaparken 1 litre su kullandıysanız, su ya da sütün içine 2,5 yemek kaşığı nişasta eklemek yeterli olacaktır.
Süt Kreması Tadında Ev Yapımı 3 Malzemeli Sıvı Krema Tarifi İçin Malzemeler. NOT;Biraz akışkan olmasını istiyorsanız özellikle pastalar üzerine ganaj için kullanacaksınız bi yarım su bardağı kadar fazla süt ekleyebilirsiniz yada unu bi yemek kaşığı kadar koyabilirsiniz.
Her süt kaynatışınızda bir kabın içine kaymakları toparlayın ve buzdolabında dondurun. Oda sıcaklığında buzlarını çözdürüp, çırpıcı yardımıyla hafifçe çırpın. Çok çırparsanız tereyağı elde edersiniz, az çırparsanız süt kreması.
Elenmiş un ve mısır nişastasını derin bir tencereye alın. Üzerine süt, yumurta, şeker ve vanilya özütü ekleyip tüm malzemeyi topaklanmaması için bir mikser yardımıyla karıştırın. Ocağa aldığınız krema karışımını kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirin.
Karıştırma kabına kremayı koyun ve istenilen sertlik elde edilene kadar zaman ayarı yapılmadan hız 3'te çırpın, fazla çırpmayı önlemek için dikkatlice izleyin.
Ağır krema, en az yüzde 36 yağ içeren bir süt ürünüdür. Kremanın içindeki süt yağı süt ile iyice karıştırılır. pürüzsüz bir tutarlılık yağların ayrılmaması için. Ağır kremanın nasıl üretildiğine bağlı olarak, yağ içeriği yüzde 36'dan daha yüksek olabilir.
Kesinlikle dışarıda bırakmayın! Açılmış kremayı da kısa sürede kullanacaksanız aynı şekilde arka raflarda ağzının sıkıca kapalı olduğundan emin olarak 1 haftaya kadar saklayabilirsiniz.
*Kremanın kıvamı çok koyu olursa istediğiniz kıvama getirmek için süt ekleyebilirsiniz. *Sütü fazla eklemeyiniz çünkü buzdolabında kalınca katılaşıyor.
Ayrıca, plastik bir kapta daha uzun süre saklamak için kremayı dondurabilirsiniz. Çözüldükten sonra, ağır krema tıpkı taze versiyonu kadar çırpacaktır. Plastik bir kapta veya bir dondurucu poşetinde gayet iyi donacaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri