Hammaddelerine göre çeşitlenen krep kumaşların birçok çeşidi vardır. Üretildikleri maddeye göre isimlendirildiklerinden dolayı; pamuklu krep, viskon krep ve yünlü krep olarak ifade edilir.
- İçeriğindeki pamuk oranına bağlı olsa da genellikle buruşmayan ve ütü gerektirmeyen bir yapıya sahiptir. Krep kumaş, kendi içerisinde pek çok çeşit barındırmaktadır. Bu çeşitler; taşlanmış, yazlık, pamuklu, emprime ve ipek krep kumaş olarak sıralanmaktadır.
Krep kumaş; likralı ve esnek bir yapıya sahiptir. Salaş ve dökümlü görünümünün yanı sıra rahatlığı da krep kumaşlarda bulacaksınız. Yaz aylarında çokça tercih edilen krep kumaş özünde bulundurduğu doğal ipliklerin karışımı sayesinde hava geçirme özelliği olduğundan terletmeyi önler.
Krep kumaş oldukça hafif yapıya sahip olan ve genellikle yazlık kıyafetlerin üretiminde tercih edilen tekstil ürünleridir. Hava geçirgenlik oranları yüksek olması ve esnek yapıları sayesinde yazın konforlu bir kullanım sunuyor.
Renkli Seçenekleri ile Krep Kumaş Nedir? Krep kumaş nedir sorusu da yanıtı merak edilebilecek sorulardan bir tanesidir. Bu kumaş türü hafif ve incedir. Kumaş türünün içeriği polyester, yün, pamuk, ipek ve viskoz gibi birden fazla kumaş türünden oluşabilmektedir.
İlgili 17 soru bulundu
İpek ya da yün ve viskoz gibi farklı türlerden üretimi gerçekleştirilen, polyester ve pamuk karışımlı kumaşa krep kumaş denmektedir.
Krep kumaşlar kendi içinde türlere ayrılır. Genellikle şık giyim tarzı denildiğinde akıllara direkt krep kumaştan üretilen ürünler gelir. Terletmeyen kumaşlardan olduğu için yaz ve bahar aylarında kullanıma uygundur. Dökümlü ve salaş bir görünümü vardır.
Scuba ya da bilinen adıyla dalgıç kumaş; dayanıklı yapıda ve vücuda oturan bir görünüme sahiptir. Özellikle parlak ve neon renklerdeki kıyafetlerle birlikte kullanıldığında mükemmel kombinler oluşturulmasını sağlar. Bu nedenle de dalgıç kumaş, moda dünyasının en fazla tercih edilen kumaş türlerinden biridir.
Double krep kumaş, çift tarafı da krep dokumalı olarak üretilen kumaşlara verilen isimdir. Dökümlü, rahat ve salaş bir kumaş türü olduğu için tesettür giyimde sıklıkla tercih edilir. Her vücut tipine yakışır ve vücuda yapışmama özelliği vardır. Krepten yapılan kıyafetler şık ve gösterişlidir.
Elbise, jile, dökümlü yazlık ceket, pantolon, bluz ve gömlek dikimine uygundur. Hafif parlak ve kaygan yapıya sahiptir. Likralıdır.
Kilolu kadınlar kıyafet seçiminde krep, viskon, şifon, kaşmir ve pamuk gibi kumaşlardan yapılmış modelleri tercih ederek daha ince ve şık görünebilirler.Doğru renk ve model uyumu da çok önemlidir. Bu yazdıklarımız zayıf gösteren kumaşlar arasında gösterilmektedir.
Kristal krep, krepsi dokusu ile çok özel ve dökümlü kumaştır. Abiye ve günlük elbiselerde düz ve pileli etek, bluz, tunik pardösü olarak rahat kullanabileceğiniz yıkanabilir ve buruşmaz bir kumaştır. Ferace ve cilbap için kullanabilirsiniz. Kumaşlar size özel kesileceği için iade ve değişim söz konusu değildir.
En Çok Tercih Edilen Şal Kumaşı
Hem kumaşın pamuksu yumuşaklığı hem de her mevsim kullanıma uygun olması, Medine ipeği kumaşını çok daha çekici kılar. Medine ipeği şallar çoğunlukla krep kumaşa benzetilir. Krep kumaştan farklı olan noktası ise Medine ipeğinin krep kumaş kadar kaygan olmamasıdır.
1-Double İtalyan Krep: Diğer kreplerden daha kalın bir kumaştır. Kumaş, dökümlü, salaş bir kumaş türü olduğu için tesettür giyimde çokça tercih edilir. Her vücut tipine yakışır, vücuda yapışmaz. Krepten yapılan kıyafetler şık ve gösterişlidir, bu da kullanılmak istenmesinin ayrıca nedenidir.
Bu etkisiyle büyük bedenlere çeşitli kıyafet imkanı da sağlar. Krep kumaşlar, genellikle yazlık ürünlerde kullanılan bir kumaş türüdür. Hafif ve dökümlü yapısı sebebiyle, yaz aylarını bunaltıcı sıcaklarını bir miktar da olsa hafifletebilmektedir.
Keten, ham olduğunda çabuk kırışan bir yapıya sahiptir.
Mira kumaş özellikleri likralı yapısı ve iç göstermez özelliği öne çıkmaktadır. Sentetik liflerden üretilmesi nedeniyle hava geçirgenliği az olan kumaş türleri arasında gösterilir. Tok duruşu ve sade görünümüyle de dikkatleri çeken bir kumaş türüdür. Mira kumaş nasıl sorusuna da sade ve şık olarak cevap verilebilir.
Krep şifon kumaş kırışmaya karşı oldukça dayanıklıdır ve kullanımı kolaydır. Dökümlü bir yapıya sahiptir. Ütü istemeyen bir kumaştır. Yaz ayları için en fazla tercih edilen kumaş türleri arasında bulunur.
Peki, sandy kumaş ne demek ve nerelerde kullanılır? Sandy kumaş türünde genellikle polyester kumaş iplikleri kullanılmaktadır. Elastan iplikler de kullanılabilen sandy kumaşlar, bu iplik çeşidi sayesinde elastik bir yapıya sahip olmaktadır. Bu özelliği de rahat kullanılabilmesinde etkili olmaktadır.
Scuba kumaş, pürüzsüz dokusu ve esnekliği ile bilinen bir çeşit kumaştır. Krep dokusuna benzer ve likralı kumaşları anımsatır. Makinede işlendiği sırada sıkı bir ayar verilir ve bu özelliği onu su geçirmez yapar.
Müslin kumaşın özelliklerini taşıyan gofre kumaş %100 pamuklu bir kumaştır ve hava geçirgenlik özelliği vardır. Hafif, ince ve taşıması kolay bir kumaştır. Gofre müslin kumaşlar da diğer müslin kumaşlar gibi pratik kumaşlar kategorisine girer çünkü temizlenmesi ve sonrasında kuruması kolaydır.
Daha kalın ve sağlamdır: İki kat kumaşın birleştirilmesiyle oluşan Double kumaş, tek katlı kumaşa göre daha kalın ve dayanıklıdır. Bu nedenle, dış giyim ürünleri gibi daha ağır kullanıma maruz kalan ürünlerin üretiminde sıklıkla tercih edilir. İki farklı yüzeyi vardır: Double kumaş iki farklı yüzeyi vardır.
Yazlık tiril tiril bir kumaştır. Açık renklerde ışıkta hafif iç gösterebilir, astar gerekebilir.
Giysilerin üretimininde kullanılan tüm kumaşlar, doğal, sentetik lifler tüylenme eğilimi gösterir. Kalın ve uzun liflerde bu eğilim azdır.
Likralı kumaşlar ile esneklik bakımından benzerlik gösteren scuba kumaşlar pürüzsüz bir yapıya sahip oldukları için kadın giyim sektöründe ön plana çıkmaktadır. Scuba kumaşlar sentetik bir yapıya sahip olduğu için terletme özellikleri bulunmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri