Krep kumaşın pek çok farklı özelliğinden bahsetmek mümkündür. Bu ayrıcalıkları ile beraber ortak şekilde giyim çeşitleri için önemli bir potansiyel teşkil ediyor. - Bütün farklı vücut tipine uyar. - Vücuda yapışmaz.
Her vücut tipine yakışır, vücuda yapışmaz.
Krep kumaşların en belirgin özelliği oldukça hafif yeri yapıya sahip olmasıdır. Konforlu kullanım için oldukça büyük bir avantaj sağlayan bu durum yaz aylarında ideal kıyafetler geliştirme konusunda yardımcı olur. Göze çarpan bir diğer özelliği ise hava geçirgenliğinin yüksek olmasıdır.
Günlük giyim için oldukça uygun olan scuba kumaşlar eşofman takımı, pantolon, mont ya da üstü giyim ürünlerinde yaygın olarak kullanılmaktadır. Su geçirmeyen ve vücuda yapışmayan özelliği sayesinde tatil bölgelerinde sıkça kullanılan mayo ve bikini yapımında kullanıldığından yaz mevsiminde kullanımı vardır.
Krep kumaş esnek midir sorusu da sorulabilmektedir. Krep kumaşlar esnek giyim ürünlerinin kullanılabilmesini mümkün kılmaktadır. Bu özelliği de yine yaz aylarında, sıcak havalarda tercih edilmesine neden olur. Esnek yapısıyla kolay kırışmayan bir yapıya da sahiptir.
İlgili 16 soru bulundu
Kilolu kadınlar kıyafet seçiminde krep, viskon, şifon, kaşmir ve pamuk gibi kumaşlardan yapılmış modelleri tercih ederek daha ince ve şık görünebilirler.Doğru renk ve model uyumu da çok önemlidir. Bu yazdıklarımız zayıf gösteren kumaşlar arasında gösterilmektedir.
- Terlemeyi önleyen bir yapısı vardır, hafif ve oldukça rahattır. - Dökümlü ve salaş bir görüntü oluşturmaktadır. - İçeriğindeki pamuk oranına bağlı olsa da genellikle buruşmayan ve ütü gerektirmeyen bir yapıya sahiptir. Krep kumaş, kendi içerisinde pek çok çeşit barındırmaktadır.
Krep Kumaş Sağlıklı Mı? Krep kumaş yazın tercih edildiğinde tiril tiril rahatlık uyandıracak bir kumaştır. Pamuk ya da ipek gibi doğal lif oranı fazla olan krep kumaşlar sentetik elyaf oranı fazla olan kumaşlara göre daha sağlıklıdır.
Giysilerin üretiminde kullanılan doğal, suni ya da sentetik bütün lifler pamuklanma ve tüylenme eğilimi gösterirler. Kalın ve uzun liflerde bu eğilim daha azdır.
Makinada yıkama hurçlarına veya yastık kılıfına koyarak yıkanabilir.Çekme olmaz fakat biraz hassas bir çamaşır pamuklaşma olabilir.
Krep kumaş; büyük beden giyimlerinde sıkça görülmektedir. Bununla beraber tesettür giyiminde büyük bir yere sahiptir. Krep kumaş kullanılarak; pantolon, etek, gömlek, ceket, abiye, elbise gibi ürünlerinde dikiminde görülmektedir. Kısaca tüm yaz mevsimine uygun kıyafetlerde görülmesi mümkündür.
İpek ya da yün ve viskoz gibi farklı türlerden üretimi gerçekleştirilen, polyester ve pamuk karışımlı kumaşa krep kumaş denmektedir.
Krep kumaşlar kendi içinde türlere ayrılır. Genellikle şık giyim tarzı denildiğinde akıllara direkt krep kumaştan üretilen ürünler gelir. Terletmeyen kumaşlardan olduğu için yaz ve bahar aylarında kullanıma uygundur. Dökümlü ve salaş bir görünümü vardır.
Narin yapısı nedeniyle krep kumaş çoğu zaman gece kıyafeti, eşarp gibi hafif giyim çeşitlerinde kullanılır. Bu kumaş türü içeriğindeki doğal malzemeler arttıkça hava geçirgenliğini daha yüksek boyutlara taşır ve dolayısıyla yaz aylarında kullanılabilecek en güzel kumaş türüdür.
Krep kumaşlar, 4 mevsim giyebileceğiniz kaliteli kumaş türü kırışma buruşma yapmaz.Terletme ve koku yapmayan hafif bir kumaş türüdür, Her vücut tipine yakışan krep kumaşlar,vücüda da yapışmaz size oldukça rahat bir kullanım sunar.
Her vücut tipine yakışır ve vücuda yapışmama özelliği vardır. Krepten yapılan kıyafetler şık ve gösterişlidir. Kırışmayan özelliği ile ütü yapma ihtiyacını ortadan kaldırır. Rahat, hafif, tiril tiril, iç göstermez ve nem engelleyen özelliği ile geniş kullanım alanında ve her mevsimde kullanılır.
Günümüzde en sağlıklı kumaş türü pamuklu kumaş olarak bilinmektedir. Keten, Pamuklu, İpek, Yünlü, Kaşmir, Angora, Akrilik, Lateks, Naylon, Polyester. Pamuklu kumaş, kumaş türleri arasında maksimum kullanılan maksimum kullanılandır.
Doğal lif kaynağı olan kayın ağacından üretilen ipliklerle hazırlanan viskoz kumaş, son derece sağlıklı bir kumaş türüdür. Kumaşın yapısı hem rahat hem de sert olduğu için tüylenme ve kabarma yapmaz.
Bu sorunu çözmek için özel ürünler ve aletler kullanmak mümkündür. Bu ürünler arasında tüy toplayıcı, tüy fırçaları ve yapışkanlı silgiler yer alır. Tüy toplayıcılar, kıyafetlerin yüzeyindeki tüyleri ve lifleri toplamak için kullanılan özel bir alettir.
Dökümlü ve salaş bir kumaş türüdür, Şık ve gösterişlidir, Genellikle zor buruşur (Pamuk oranına göre değişir).
Bundan dolayı tesettür giyiminde de sıklıkla kullanılan krep kumaş; viskoz, yün ve ipek karışımından elde ediliyor. Birçok çeşidi bulunan krep kumaş; yazlık krep, empirme krep, taşlanmış krep ve double krep olarak satışa sunuluyor.
Şal ve Eşarp dikime uygundur. Yazlık tiril tiril bir kumaştır.
Krep kumaş feraceler, hafif ve kaliteli görünümü nedeniyle sıklıkla tercih edilen bir diğer kumaştır. Eğer yaz ve kış aylarında kullanmak üzere bir ferace seçimi yapacaksanız; krep feraceler beklentinizi fazlasıyla karşılar. Çünkü bu kumaşlar, ipek, viskoz, pamuk ve yün karışımından üretilir.
Elbise, jile, dökümlü yazlık ceket, pantolon, bluz ve gömlek dikimine uygundur. Hafif parlak ve kaygan yapıya sahiptir. Likralıdır.
Çoğu zaman ipek, yün ve viskondan üretilse de polyester, yün ve daha fazla karışımı içeren çeşitleri de bulunur. Doğal kumaşlar hava geçirgenliği bakımından daha üstün olduklarından % 100 yün krep ya da % 100 ipek krep etiketli ürünler sentetiklere göre daha pahalıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri