Saklarken buzdolabında hafif hava geçiren bir kapta, çok sıkışık olmayacak şekilde saklayabilirsiniz. Yıkayarak saklayacaksanız iyice kuru olduğuna emin olduktan sonra kuru peçete içerisinde saklayabilirsiniz. Bu şekilde sakladığınız biberler hızlı tüketime uygundur.
Yemeklik doğrayıp dondurabilir sonrada çözülmesini beklemeden kullanabilirsiniz.
Pul biber, toz biber, köri gibi sıcaklıktan çok fazla etkilenen baharatları buzdolabında muhafaza edin.
İşlem bittikten sonra da muhafaza etmek üzere, biberlerimizi saklama poşetlerine yerleştirmeliyiz. Poşetlerin içerisine biberleri yayarak ve daha sonra da poşetlerin havasını alarak üst üste yerleştiriyoruz. Derin dondurucuya koyarken de derin dondurucunun arka kısımlara çok yerleştirmemeye dikkat ediyoruz.
İlgili 29 soru bulundu
Doğradığınız kırmızı biberleri buzdolabı poşeti içine düzgün bir şekilde yerleştirin. Poşetlerin üzerine eliniz ile hafifçe bastırıp, havasını alın. Ardından poşeti katlayıp, tekrar bir poşet içine koyun. Sebzeler 2 poşet içinde olursa, bulunduğu dondurucuda diğer donan sebzelerin kokusunu almaz.
Saklarken buzdolabında hafif hava geçiren bir kapta, çok sıkışık olmayacak şekilde saklayabilirsiniz. Yıkayarak saklayacaksanız iyice kuru olduğuna emin olduktan sonra kuru peçete içerisinde saklayabilirsiniz. Bu şekilde sakladığınız biberler hızlı tüketime uygundur. En geç 1 hafta içinde kullanmanız gerekir.
Biberlerinizi közlenmiş şekilde ve yemeklik şekilde iki farklı yöntemle buzdolabında saklayabilirsiniz. Biberlerinizi taze bir şekilde buzlukta saklamak için öncelikle biberlerinizi güzelce yıkayın. Ardından ortadan ikiye bölerek tohumlu kısımlarını çıkartın. Yemeklik ya da kızartmalarda kullanılacak şekilde doğrayın.
Biberler 2 poşet içinde olursa, bulunduğu dondurucuda diğer donan sebzelerin kokusunu almaz. Hazırladığınız bu yöntem ile yemeklik biberleri buzlukta üst üste yerleştirip, uzunca bir süre saklayabilirsiniz.
Soyup dilimlediğiniz sarımsakları da araya yerleştirin. Bütün biberler, sarımsaklar ve maydanozları bu sıraya göre kavanoza yerleştirin. Kavanozun üzerine bastırarak havasını alın. Zeytinyağı, sirke ve tuzu karıştırıp kavanoza dökün ve kapağını sıkıca kapatın.
Güneşi en çok alan yere biberlerinizi asın ve 3-7 gün arası kurumaları için bekletin. Ardından kuruyan biberlerinizi alın. Buzdolabı poşetlerine ya da kavanozlara aktararak saklayın. Dilerseniz evinizin bir köşesine asarak da bekletebilirsiniz.
* Fırın üstü ya da ocak yanı gibi sıcaklığın sürekli artıp azaldığı yerlerde baharat muhafaza etmek tercih edilmemeli. Çünkü böceklenme ve nemlenme sorunu meydana gelebiliyor. * Yemeklerle birlikte pişirmek için raflara konulan baharatların ağzını açık bırakılmamalı sıkıca kapatılmalı.
Biberleri yıkayıp kurulayın. İçlerini temizleyip yemeklik doğrayın. Tek kullanımlık miktarlarda poşetleyerek derin dondurucuya kaldırın. Özellikle evde kullanabileceğinizden fazla biber varsa bozulmadan bu şekilde dondurucuya kaldırabilirsiniz.
Öncelikle kırmızı biberlerimizi baş kısımlarını kesip içlerini temizliyoruz ve kare şeklinde doğruyoruz. Geniş bir tencereyi ocağa koyup azıcık ısıtıp yağ, tuz ve sirkeyi koyup hafif kaynamaya başlayınca biberleri ekleyip güzelce karıştırıyoruz. Kapağını kapatıp orta ateşte yaklaşık 10-15 dakika pişiriyoruz.
Dilimlenmiş biberleri buzdolabı poşeti içine düzgün bir şekilde yerleştirin. Poşetin üzerine eliniz ile bastırıp, havasını alın. Poşetin havasını aldıktan sonra poşeti katlayıp, tekrar bir poşet içerisine yerleştirin. Biberler 2 poşet içinde olursa, bulunduğu dondurucuda diğer donan sebzelerin kokusunu almaz.
Depoda yeterli bir hava hareketi sağlanarak, yer yer sıcak yuvaların oluşması önlenmelidir. Bu koşullarda dolmalık biberler 20 gün kadar depolanabilmektedir. Buna karşın sivri biberler 4 °C ile 5 °C'de %90-95 bağıl nemde 2 ay kadar depolanabilirler.
İlk önce dolmalık biberlerin içi güzelce temizlenerek yıkanır ve sonra bir iğne yardımıyla ipliğe sıralanan biberler güneş gören bir yere asılır. Renkleri pembeleşmeye başladığında diziliminizi serin bir yere alabilir ve üzerini bir bez yardımıyla kapatarak uzun süre muhafaza edebilirsiniz.
Dondurucudan çıkardığımız dolma biberlerine(buzu çözülmeden) hazırladığımız iç harcı çok tepmeden tatlı kaşığı yardımı ile dolduruyoruz. Tencereye dizdiğimiz dolmalarımızin üzerini domates ile kapatıp 2 bardak suda 1 yemek kaşığı salçayı eziyor ve üzerinden boca edip kısık ateşte pişiriyoruz.
Poşetin ağzına düğüm atın. Poşete düğüm attıktan sonra biberleri tekrar bir poşete daha koyun. Biberler 2 poşet içinde olursa, bulunduğu dondurucuda diğer donan sebzelerin kokusunu almaz. Hazırladığınız bu yöntem ile dolmalık biberleri buzlukta uzunca bir süre saklayabilirsiniz.
Kurutulmuş biberi kilerde muhafaza edebilirsiniz. Bir şey olmaz. Kuruttuğunuz biberleri ipten alıp kilitli bir buzdolabı poşetine koyun. Dolabınızın kapak kısmındaki en üst rafına yerleştirip uzun süre saklayabilirsiniz.
Optimum sıcaklık için 18 ile 26 derece arası işaret ediliyor. Biberlerin 15 derecenin altında ve 32 derecenin üstünde verimi düşüyor. 35 derecenin üstünde sıcaklıkta ise büyümesinin neredeyse durduğundan bahsediliyor.
Bu hileleri anlamanın ise kolay bir yolu var. Gıda Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Ali Manavoğlu, suya dökülen pul biberin direkt koyu kırmızı bir renk vermesi durumunda gıda boyası kullanıldığını belirtti. Manavoğlu, "Hafif bir şekilde renk veriyorsa o pul biberin kendisinden gelen özelliğidir" dedi.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri