Çatlak tedavisinde etkili sistemler Biodermogenesi ve Icon lazerdir. Biodermogenesi tedavisi toplam seans sayısı 20 ile 30 arasındadır. İlk on seans gün aşırı, geriye kalan 15 seans haftada 2 olmak üzere 25-30 seans tamamlanır. Seanslar süresince kişiye solaryum önerilir.
İlk evresinde kırmızı olan çatlaklar daha sonra beyaz renge dönüşür. Oldukça can sıkıcı olan bu durum ilk oluştuğu evrede basit ve kolay tedavi yöntemleriyle giderilebilmektedir. İleri zamanlarda küçük çatlaklar zamanla geçebilmekte fakat büyükleri kendi kendine iyileşme göstermemektedir.
Cilt çatlaklarına ilk oluştuğu evrede müdahale edilmesi tedavi açısından yararlı olur. Sıklıkla kendiliğinden gerilemesi beklenmemeli artış yapmaması açısından gerekli önlemler alınmalıdır. Çatlakların giderilmesinde en uygun zaman ilk bir yıldır. İlk evresinde kırmızı olan çatlaklar daha sonra beyaz renge dönüşür.
Aloe vera jeli cildin yenilenmesine yardımcıdır ve bu sebeple de rahatlıkla çatlak tedavisinde kullanılabilir. Şeker peelingi ise çatlaklara iyi gelen şeyler dediğimizde ilk başvurulan yöntemdir. Aynı zamanda evde vücut çatlaklarına ne iyi gelir diye de merak ediyorsanız şeker peelingi yapabilirsiniz.
İlgili 18 soru bulundu
Genel koşullar altında çatlaklar daima kırmızımsı, mor, pembemsi ve gri renklerdedir. Hızlı kilo alıp vermeye bağlı olarak ortaya çıkan çatlakların görünümünün azaltılması, lazer tedavisiyle mümkün olabilmektedir.
Çatlak Kendiliğinden Geçer mi? Cilt üzerinde oluşmuş bulunan çatlakların kendiliğinden geçmesi gibi bir durum söz konusu olamaz. Bununla birlikte ergenlik döneminde oluşmuş veya kilo alımı ve hamilelik sonucunda oluşan çatlaklarda azalma dahi gözlenmez.
Çatlaklar, hızlı doku büyümesi yaşayan vücudun herhangi bir yerinde görünebilir ve çoğunlukla karın, kalçalar, uyluklar, göğüsler ve kalçalarda bulunur. Düzenli egzersiz, çatlaklardan kurtulmanın en etkili yollarından biridir.
Duştan çıktıktan sonra durulanmadan çatlak olan bölümlere kantaron yağını uygulamalısınız. Sürdüğünüz kırmızı kantaron yağını 5 dakika boyunca sorunlu bölgeye iyice masaj yaparak uygulamalısınız. Bu tarifi her gün düzenli olarak yaparsanız çatlaklarınızın görünümünü en etkili şekilde azaltabilirsiniz.
Çoğunlukla, bel, kalça, bacak, karın, meme ve kollarda görülen çatlaklar, ilk oluştuklarında kırmızı ve / veya mor renkte olsa da zamanla beyazlar. Cilt yüzeyinde estetik olmayan görünüme yol açan bu deformasyon, kişinin giyim tarzının farklılaşmasına ve kendini mutsuz hissetmesine yol açabilir.
İlaç ve Kremler
İçerisinde C vitamini bulunan ve kollajen üretimini artıran kremler çatlak tedavisini desteklemek için kullanılır. Destekleyici bir yöntem olarak kullanılan ilaç ve kremler, çoğu zaman diğer tedavi yöntemleriyle birlikte kullanıldığında daha etkili sonuçlara ulaşılmasını sağlar.
Eğer sıva altında bulunan kolonun üzerinde düşey çatlaklar bulunuyorsa bu tehlikeli kolon çatlağının habercisi olabilir. Özellikle çatlak genişliği 1.5 ya da 2 milimetre üzerinde ise anında yetkililere haber verilmelidir. Küçük bir çatlak dahi olsa, bu büyük bir felaketin öncüsü olarak sayılmalıdır.
Karın, kol ya da bacaklarınıza zeytinyağını masaj yaparak sürmek çatlaklarınıza iyi gelebilir. Zeytinyağını kullanmadan önce biraz ısıtarak sürmeniz çatlakların daha hızlı bir şekilde tedavi edilmesini sağlayabilir. Vücut çatlaklarına iyi gelen bir diğer doğal yöntem ise yumurta akıdır.
Kemik çatlaklarının genellikle 4 ile 6 hafta arasında değiştiği belirtilebilir. Bu süre zarfında çatlak kemik, eski haline kavuşacak ve herhangi bir ağrı söz konusu olmayacaktır. Çatlağın oluştuğu ilk zamanlar; şişlik oluşan ve ağrı ortaya çıkan kısımda tedavi etkisi arttıkça normale dönmeye başlar.
Son olarak en etkili yöntemlerden biri de düzenli bir şekilde Bepanthol çatlak kremi kullanmak olur. Bu kremi özellikle tahriş olan pürüzlü ve çatlamaya meyilli bölgelerde kullanabilirsiniz. Bu bölgeler için etkili bir bakım gerekir. Etkili bakım için ise Bepanthol onarıcı bakım merhemi size yardımcı olabilir.
Yok eden işlemler yoktur. Çatlakları kesin olarak önlemenin veya tedavi etmenin ideal bir yolu yoktur. Cilt iki tabakadan oluşur.
Cilt çatlakları kendi kendine geçmez.
Çatlakların görünümü tedavi ile azalır ve giderek boyutları küçülür. Fakat ne yazık ki çatlakların tamamen normal cilt görünümüne kavuşması pek mümkün olmamaktadır. Yine de mezoterapi tedavisi ile çatlaklarda estetik açıdan kabul edilebilir seviyede bir azalma ve iyileşme elde etmek mümkündür.
İlk olarak aloe vera jelini çatlak oluşan bölgeye masaj yaparak uygulamanız gerekir. Yaklaşık 15 dakika kadar beklettikten sonra ılık su yardımı ile temizleyiniz. Hem çatlak oluşumunu ortadan kaldırır hem de pürüzsüz bir cilt görünümüne kavuşmanıza yardımcı olur.
Çatlak kremi ya da çatlaklarda lazer tedavisi gibi pek çok yöntemi tercih ederek deri çatlağı görünümünü azaltabilirsiniz. Özellikle düzenli kullanılan çatlak kremleri, oldukça etkili sonuçlara ulaşmanızı mümkün kılacaktır.
Cilt çatlağı nedir? Çatlaklar derinin dermis tabakasında cildin aşırı gerilmeye dayanamamasıyla ortaya çıkan yırtıklardır. Cilt çatlaklarının asıl nedeni hormonlardır. Bu nedenle hamilelik, ergenlik, hızlı kilo alma, aniden zayıflama gibi değişimler hormonal değişimlere de eşlik ettiğinden ciltte çatlaklara neden olur.
Çatlamış deri bir daha eskisi haline gelemez fakat çatlakların mevcut şiddetini azaltmak mümkündür. Bu durum için kullanılan çeşitli tedaviler vardır. Kimyasal peeling, fototerapiler, karboksiterapi, mezoterapi, lazer tedavileri ve lokal retinoik asitler bu tedavilerdendir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri