Turuncu, sarı veya kırmızı renklerde dikenlerle kaplı kabuğu soyulduktan sonra meyve olarak yenebilir, suyu sıkılabilir veya yapraklarından yemek yapılabilir.
Dikenli incir yemek istemezseniz suyunu sıkarak da tüketebilirsiniz.
Sarı, turuncu ve kırmızı renklerde kabuğu vardır. Etli bir meyve türüdür. Kabuk kısmı soyularak yenir.
Bunun dışında dikenli incirin bir zararı bilinmiyor ama kesinlikle kontrollü ve aşırıya kaçmadan yemek gerekiyor. Günde 1 tane yendiğinde faydalarından zaten yararlanabiliyorsunuz ancak 5 taneden fazla yenmesi kesinlikle tavsiye edilmiyor.
Dikenli incir sarı veya turuncu renkli kaktüs türü bitkilerde meyve olarak yetişen bir meyvedir. Dikenli incirin adından da anlaşılacağı üzere dışında dikenleri olduğundan kaynaklı kabuğu soyularak tüketilmesi gereken bir meyvedir. Su oranı oldukça yüksek olan bu meyvenin tadı çok tatlı veya yoğun değildir.
İlgili 21 soru bulundu
Dikenli incirin zararlarını incelediğimizde; şayet 2 veya 3 taneden gazla tüketilmesi durumunda sindirilemeyen çekirdekler bağırsakları tıkayabilmektedir. Aynı zamanda gerekenden fazla tüketildiğinde karın ağrısı gibi sorunlar da kendini gösterebilmektedir.
Bu şekilde tüketimi hem daha ferah hem daha sağlıklı olmaktadır. Çekirdekleri çıkarılarak tüketilebileceği gibi, çekirdekleriyle birlikte de tüketilebilir. Bazı bölgelerde dikenli incir kurutularak da tüketilmektedir. Aynı zamanda reçeli, jölesi ya da marmeladı da yapılabilir.
Eğer inciri 10-15 gün içerisinde tüketeceğinizi düşünüyorsanız buzdolabında veya derin dondurucuda saklamanıza gerek yok. Güneş görmeyen bir yerde saklayabilir ve tüketebilirsiniz.
Tüm kabuğunu soyun. Dikenli incirin içerisini dilimleyerek yiyebilirsiniz. Dikenli incir, ısıramayacağınız küçük, sert tohumlara sahiptir, ancak isterseniz yutmak güvenlidir. Ya da meyve ve tohumları çiğneyip tohumları tükürebilirsiniz.
Dikenli incirin, sindirim sistemini rahatlatan, bağırsak alışkanlığını düzenleyen, kabızlık sorununu gideren son derece yararlı bir meyve olduğunu vurgulayan Tetiker, “Bu meyveyi tüketenlerin ayrıca polivitamin hapları almasına gerek yok” dedi.
Meyveyi kaşık veya çatal yardımıyla yanlara doğru. Kaktüs meyvesinin dışındaki kalın kabuğu dikkatli bir şekilde soyun. Meyvenin kabuğunu tamamen soyduktan sonra dilimleyerek afiyetle tüketebilirsiniz. Dilerseniz, hazırlayacağınız meyveli tatlıların içerisine de kaktüs meyvesi ilave edebilirsiniz.
Ejder meyvesi dikeni zehirli mi? Hayır. Kaktüs meyvelerinin birçok farklı şekli olmasına rağmen, hiçbiri zehirli değildir.
Ele alması soyması çok meşakkatli olan kaktüs meyvesinin kesinlikle kabuğunu soymadan, sadece dikenli çıkıntıları kesilerek ve de çekirdekleri iyice çiğnenilerek yenilmesi tavsiye ediliyor. Faydalı betain bütün kaktüs meyvesinde ve çekirdeklerinde en fazla seviyede.
Doğada kendiliğinden yetişir ve her yaş grubundan insan rahatlıkla tüketebilir. Ancak gün içerisinde 2 3 adetten fazla tüketmemek gerekir aksi halde karın ağrısına neden olur. Dikenli kabuğu soyularak tüketilir.
Dikenli incirin dikiminden itibaren 3. Yıldan itibaren meyve alımı başlar. 8 yılda tam verime ulaşır. Ağacın meyve verme ömrü ise 20 yıl ve üzeridir. Ülkemizde meyve hasadı Temmuz ayında başlar, Ağustos, Eylül, Ekim ayında devam eder.
C vitamini deposu olan dikenli incir, sindirim sistemini düzenlemesi ve tokluk hissi vermesi nedeniyle zayıflamak isteyenler için doğal bir ilaç özelliği taşıyor.
Dikenli İncir Fiyatı
Hint inciri, pabuç inciri ya da frenk yemişi adı ile de bilinen meyve oldukça sulu ve de tatlı bir yapıya sahiptir. Dikenli incir meyvesi, doğada kendi halinde yetişen bir kaktüsün meyvesidir.
Eğer uzun süre tüketilmeyecek ise hava almayan bir kapta ya da buzdolabı poşeti içerisinde buzdolabında 15- 30 gün boyunca kuru incir saklanabilir. Ama kuru incir saklamanın en güzel yollarından bir tanesi derin dondurucu ya da buzlukta saklamaktır.
Frenk yemişinin kan şekerini düşürücü etkisi vardır. İçinde bulunan lif, kan şekerini düşürücü etkilerden sorumlu ana bileşendir ve gıdalarda karbonhidratların emilimini geciktirir. Kaktüsün meyveleri sindirim sistemine faydalıdır. Meyvenin kabızlığı giderici ve sindirimi rahatlatıcı etkilerinin olduğu bilinmektedir.
Hint inciri (Opuntia ficus-indica), kaktüsgiller (Cactaceae) familyasında sınıflanan Opuntia cinsinin tipik türüdür. Türkçede bu kaktüs türü için frenk inciri, frenk yemişi, dikenli incir ya da halk ağzında kaynanadili adları da kullanılır.
İncirin bulundurmuş olduğu yüksek oranda lif ile bağırsakları temizler ve kabızlığa iyi gelir. 21) Tansiyonu düşürür.
Yüksek lif içeriğinden dolayı uzun süre tokluk hissi sağlar. Gebelikte dikenli incir yenmesinin bilinen herhangi bir zararı yoktur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri