Kırmızı elma tam bir diyet dostudur. İçeriğindeki lif sayesinde tokluk hissini arttırmakta, bağırsaklardaki yararlı bakterilerin artmasını sağlamaktadır. Yine içeriğindeki polifenoller sayesinde vücuttaki stres oranını azaltarak kilo vermeye yardımcı olmaktadır.
Düzenli tüketilen kırmızı elma, hazımsızlığı giderir, mide kramplarının engellenmesini sağlar. - Kolesterolü düzenleyici etkiye sahiptir. Kırmızı elma diğer elmalar gibi vücut yağlanmalarının minimum seviyeye inmesine yardım eder. Ekşi elma, bir diğer ismiyle yeşil elma, sağlığa olan onlarca faydasıyla bilinir.
YEŞİL ELMA DAHA SAĞLIKLI
Ancak Yapılan araştırmalar yeşil elmaların kırmızı elmalardan biraz daha sağlıklı olduğunu gösteriyor. Yüksek oranda lif içeren yeşil elma, kan şekerini dengeleme konusunda daha başarılı. Ayrıca kırmızıya göre şeker ve karbonhidrat seviyesi daha düşük.
Kırmızı elma ise daha fazla antioksidan içerir ve daha lezzetlidir. - Yeşil elma, kırmızı elmalarından yüzde 22 daha fazla lif ve biraz daha az şeker içerir. - Yeşil elmanın makro besin dengesi kırmızı elmadan daha sağlıklıdır.
Dünyanın en çok tüketilen meyvesi olan elma, tam anlamıyla büyük bir vitamin kaynağı olan elma, C, B1, B2, PP, B5 ve E vitamini içermektedir. En önemli vitaminlerden biri olan C vitamini elmanın kabuğunda ve kabuğunun hemen altında yoğun olarak bulunmaktadır.
İlgili 39 soru bulundu
Günde 3 adet elma yemenin kötü kolesterol oranını düşürürken, iyi kolesterol oranını da 4 kat arttırdığı belirtiliyor. Her türlü hastalığa iyi gelen elmanın, ihtiva ettiği organik asitler, soda ve fosfor ile beyin, karaciğer ve mideye son derece faydalı olduğu belirtildi.
Elmanın türleri kilo vermeye yardım etme özelliğiyle bilinir. Kırmızı elmanın tadı tatlı gelmektedir. Özellikle de Amasya misket elması tercih ederseniz; bağırsaklarınızın aktif çalışmasına yardım ederek kilo verebilirsiniz. Kırmızı elmayı diyet öğünlerine yağ yakmaya yardım eden besin olarak ekleyebilirsiniz.
Elmanın çeşitleri arasında en dikkat çeken elma çeşidi, istisnasız Amasya elmasıdır. Fakat golden elması, elma çeşitleri arasında en çok tercih edilen elmadır. Sarı renge ve hoş kokusuyla dikkat çeken bir elma türüdür. Fuji elması, sulu ve kırmızı benekli olmasıyla tanınıyor.
✓ Sabah, aç karnına yenilen elma; kanı temizler, vücuttaki toksinlerin atılmasını sağlar. ✓ Uyumadan önce yenen elma, sindirimi düzenler, mideyi rahatlatır ve rahat uyumanızı sağlar. ✓ Biraz ekşi olan yeşil elma, midedeki bulantıyı alır ve midede asit dengesini düzenler. ✓ Gastrite bağlı olan mide yanmasını hafifletir.
Elma yediğimizde sanki bir şeyler yememiş gibi hissederiz. Hatta açlığımızı bastırmak için yediysek bile daha fazla acıkırız. Elmanın yüzde 85'i sudan, yüzde 12'si ise karbonhidrattan oluşur. Bu nedenle kişide tokluk hissi yaratmıyor.
1 adet kirmizi elma kaç kalori? 5 cm çapında 1 adet küçük boy bir tane kırmızı elma 56 kcal'dir. İçerisinde 0.19 gr yağ, 0.26 gr protein ve 14.50 gr karbonhidrat bulunur. 6 cm çapındaki orta boy bir adet kırmızı elma ise 72 kcal'dir.
Elma; içerdiği A, B grubu vitaminler ve C vitamini ile sadece vitamin deposu değil aynı zamanda içerdiği demir, fosfor, bakır mineralleri ve lif ile sağlığımıza çok sayıda faydası bulunuyor.
KIRMIZI ELMA YEMENİN FAYDALARI
Hazımsızlık problemlerini ortadan kaldırır. Kalp ve damar hastalıklarının oluşmasına, kalp krizlerine engel olur.
4- Enerji verir.
Protein deposu olan kırmızı ve yeşil elma aç karnına yenirse zindelik verir.
Düşük yağ içeriği bulunan yeşil elmanın, kan akışını koruma konusunda faydaları bulunuyor. Bu durumda kalp rahatsızlıklarının giderilmesi, felç sorunlarının yaşanmaması için yeşil elma tüketilebilir. K vitamini içeriği zengin olan yeşil elma, kanın pıhtılaşmasını yardımcı olur.
Emekli öğretmen Adnan Bozyiğit, içi kırmızı elmanın araştırıldığında Covid19 hastalarına iyi geleceğini ve bu nedenle içi kırmızı elmayı tüketmelerini önererek, "Günümüzde Covid19 hastalığının tedavisi için çeşitli iğne ve aşılar öneriliyor, fakat ben de içi kırmızı elmayı öneriyorum.
Elma tüketimi, tansiyonun dengelenmesine ve dolayısıyla çeşitli kalp rahatsızlıklarından korunmaya yardımcı olur. Günde 1 adet elma tüketmek; bağırsakta oluşan çeşitli parazit ya da bakterilerin atılmasına önemli ölçüde yardımcı olur, elma sayesinde daha rahat çalışan bir sindirim sistemine sahip olursunuz.
Elma kabuğunda bulunan pektin isimdeki bileşeni hazmetmek zordur, özellikle akşam saatlerinde çok daha zordur. Mide asitini artırır ve bu da rahatsızlığa yol açar. Halbuki sabah yenen elma yine kabuğundaki pektin sayesinde bağırsakları çalıştırır ve kanser riskini azaltır.
Elmanın cildinizi parlatma, aydınlatma ve pürüzsüzleştirme potansiyeli vardır. Bunun sebebi elmanın cildinizin pürüzsüz ve genç kalmasını sağlayacak kollajen bakımından zengin olmasıdır. Özellikle kırmızı elmayı yemek ise cildinize gül renkli bir parlaklık kazandıracaktır.
Türk Patent Enstitüsü tarafından coğrafi işaret olarak tescillenen kırmızı elma, Posof elması adıyla tüm dünya ülkelerinin dikkatini çekmeyi başardı. İçi de dışı da kırmızı renkli olan bu endemik meyve, Türkiye'nin tanıtımında oldukça etkili oldu.
Elma dünyanın hemen hemen her ülkesinde yetiştirilir. Dünyadaki elma üretiminin en fazla olduğu ülke Çin, ikinci ülke ise Amerika Birleşik Devletleri'dir. Üçüncü sırayı ise Türkiye alır. İtalya, Polonya, Fransa ve Hindistan gibi ülkeler elma yetiştiriciliğinde listenin devamında bulunurlar.
Dünyada, çok sayıda ülke tarafından dikilen elma çeşididir. Meyveleri orta irilikte, tatlı, sulu, sert, gevrek ve yeme kalitesi çok iyidir. Ağaçları kuvvetli gelişir ve oldukça verimlidir.
Elmanın yüksek oranda lif içermesi, bağırsaklarınızı çalıştırarak daha aktif bir hale getiriyor. Üstelik elmanın düşük kalorili olması, kolay bir şekilde kilo vermenize sağlıyor. Gün içerisinde kolaylıkla uygulayacağınız elma diyeti ile sadece kilolarınızdan değil, vücudunuzdaki ödemden de kurtulacaksınız.
Elma çözünen ve çözünmeyen lif bakımında zengin bir içeriğine sahip olduğu için tok tutar, iştahı keser, bağırsakları çalıştırır, bağırsak sağlığını destekler ve kabızlığı önler.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri