Kuru fasulye yemeği düdüklüde yapılıyorsa, yaklaşık 10 ile 15 dakika süreyle pişirilmelidir. Düdüklüde veya Tencerede Ne Kadar Sürede Haşlanır? Düdüklüde kuru fasulyelerin ne kadar pişirileceği, ev hanımlarının araştırdığı bir konudur. Düdüklüde yaklaşık 10 dakika, tencerede ise 40 dakika pişirilmesi önerilir.
Meksika Fasulyesi'nin Haşlanması: Meksika fasulyesi soğuk su içerisinde bir gece boyu ıslatılacak ve sabah suyu değiştirilecek. Ardından tencerede bir taşım kaynatıldıktan sonra; en düşük ısı ayarında, tencere kapağı aralıklı olarak 45 dakika haşlanacak.
Kırmızı fasulye yemeği için; öncelikle 1 su bardağı kırmızı fasulyeyi derin bir kaba koyun. Üzerini 2 parmak geçecek kadar su döküp, 1 gece bu şekilde bekletin. Ertesi günü fasulyenin suyunu süzüp, bir tencere içine alın. Tekrar üzerini geçecek kadar su döküp, hafifçe yumuşayana kadar pişirin.
Her paketten bir su bardağı ölçüsünde helmeli haşlama suyu çıktı. Yemekte haşlanmış fasulyeyi suyu ile birlikte kullandık. Fasulyenin suyu yeter miktarda olmadığı için, üzerine 1 su bardağı kaynar su ilave ettik ve düdüklüde, kısık ateşte yemeği 20 dakikada pişirdik. Yemeğin tat ve lezzetinde sorun yoktu.
Fasulyeleri süzerek, baharatlarla birlikte tencereye ekleyin. Üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edip, düdüklü tencerenin kapağını kapatın. Tencere kaynadıktan sonra altını kısın yaklaşık 30dk kadar pişirin.
İlgili 23 soru bulundu
Kısık ateşte karıştırarak ve sütün taşmamasına özen göstererek pişirmeye başlayın. Kuru fasulyeler cinsine bağlı olarak ortalama 40 dakika - 1 saat içerisinde yumuşamaya başlayacaktır.
Kuru fasulye yemeği düdüklüde yapılıyorsa, yaklaşık 10 ile 15 dakika süreyle pişirilmelidir. Düdüklüde veya Tencerede Ne Kadar Sürede Haşlanır? Düdüklüde kuru fasulyelerin ne kadar pişirileceği, ev hanımlarının araştırdığı bir konudur. Düdüklüde yaklaşık 10 dakika, tencerede ise 40 dakika pişirilmesi önerilir.
Bazen fasulyelerin dağılma riski oluşur. Çok pişirildiğinden yahut fasulyenin kalitesinden dolayı fasulyeler dağılabilir. Bu durumun önüne geçmek için ustalar, yemeği hazırlarken birkaç damla limon sıkarlar. Kuru fasulyeye sıkılan limon, fasulyenin dağılmasını önleyen bir püf noktasıdır.
Meksika fasulyesi adıyla bilinen kırmızı renkli fasulye, birbirinden lezzetli salata ve yemeklere konuk olmaktadır.
Bir gece önceden su içerisinde kuru fasulyeleri bekletiyoruz. Daha sonra bekleme suyunu değiştirip, birkaç defa yıkayıp süzdükten sonra tencereye yeni su ekleyerek kuru fasulyeyi yaklaşık 1 saat kadar haşlıyoruz. Haşlanan kuru fasulyeler soğuduktan sonra buzdolabı poşetlerine koyup buzluğa atıyoruz.
Fasulye çeşitleri özellikle içerdiği lif miktarıyla bilinir ve pişmiş kırmızı fasulyeler günlük lif ihtiyacınızın yarısını karşılar. Vücutta çözülebilen bu lifler kolesterolü düşürür ve sindirim sistemini düzenler. Çok yavaş sindirebildiği için kan şekerini de düşürür ve bu nedenle diyabet hastalarına önerilir.
Üstüne bol miktarda ılık su dolduralım (kuru fasulye su çekip şişeceği için en az üzerine 6-7 parmak çıkacak kadar olmalı). Ertesi gün kuru fasulyeler hafifçe yumuşayıp şişecektir. Suyunu bir kaç defa yıkayıp değiştirdikten sonra tencereye alıp kuru fasulyeler yumuşayıncaya kadar pişirelim.
Fasulyelerin daha kolay pişmesi için, bir gece önceden ılık suda bekletin.
Öncelikle bir gece öncesinden ısladığımız maş fasulyelerini uygun bir tencereye alalım ve üzerine su ekleyerek haşlayalım. Bu aşamada maş fasulyelerini çok fazla haşlamamalısınız. Biraz diri kalacak şekilde 25-30 dakika haşlamanız yeterli olacaktır.
Kullanacağınız kuru fasulyeleri önceden ıslatmadıysanız normal tencerede pişmesi orta ateşte 1 saati bulabilir. Bu süre fasulyenin cinsine göre değişecektir. Vaktiniz kısıtlıysa önceden ıslatılmayan kuru fasulyeyi yaklaşık 20 dakika düdüklü tencerede de pişirebilirsiniz.
Kuru Fasulye (Islatmadan - Haşlamadan) Tarifi Nasıl Yapılır? Fasulyeleri iyice yıkayalım. Vitaminler suda kaldığı için, suyunu dökmeyeceğiz. 2 litre suyu ve fasulyeleri düdüklü tencereye alalım, tencerenin düdüğü öttükten sonra 25 dakika pişirelim.
Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Fasulye neden köpürür? Islatılan fasulyelerin yeniden yıkanması da fasulyede biriken asitleri temizleyecektir. Şayet ıslatılan fasulyeler yıkanmazsa; üzerinde köpükler kalır ve yemeğin tadını etkiler.
Fasulyeyi bir gece önceden mutlaka ıslatmayı unutmuyorlar ve tuzun tamamen içine işlediğinden emin oluyorlar. Fasulyeler düdüklü tencerede değil büyük tencerelerde mutlaka içme suyuyla haşlanıyor. Suyun üzerinde oluşan köpükleri dikkatlice alıyorlar ve fasulyelerin hafif yumuşayana kadar pişmesine dikkat ediyorlar.
Kurubaklagiller öncesinde haşlanarak pişirilme yapılacaksa haşlama suları dökülmemelidir. Haşlama suyunda suda eriyen vitaminler oldukça fazladır. Düdüklü tencereler kurubaklagiller için en iyi pişirme yöntemidir. Ağzı kapalı 45- 60 dakika pişirme yeterlidir.
Bir gece önceden ıslatılan fasulyelerin pişirilmeden önce haşlanması da bir diğer önemli püf noktası. Haşlama suyunun tatlı olması, haşlarken suyun üzerinde biriken köpüklerin güzelce toplanması gibi detaylar, hem lezzet açısından önemli hem de yemeğin gaz yapmasını önlüyor.
Fasulye soğuk su ile ıslatılır dedik ama pişerken yemeğe sıcak su eklenerek pişirilmeli.. pişecek yemeğe hem ilk anda hemde pişerken soğuk su eklenmemelidir..
Bir gün önceden kuru fasulyeyi ıslattıysanız kuru fasulyenin düdüklü tencerede pişme süresi için 25-30 dakika yeterli olacaktır. Kuru fasulye önceden ıslanmadı ise bu pişme süresi 1 saati bulabilir.
Su kaynadıktan sonra orta ateşe alıp beş dakika kaynatın. Altını kapattıktan sonra tencerenin kapağı kapalı olacak şekilde yarım saat kaynama suyunun içerisinde bekletin. Haşlama sırasında suyun üzerinde oluşan köpüğün mutlaka alınması gerekir. Böylece fasulyenin gaz yapmaması için önlem alınmış olunur.
Çok aceleniz olsa bile, kurufasulyeyi pişirmeye başlamadan önce mutlaka sıcak su dolu bir kabın içine koyup 1 çay kaşığı karbonat veya kabartma tozu ekleyin. Siz diğer malzemeleri hazırlayıncaya kadar böyle dursun. Tencereye ilave edeceğiniz zaman da soğuk suyla durulayın. Bakın göreceksiniz, çok çabuk pişecektir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri