Tizen OS, webOS, Android bu işletim sistemlerinden en bilinenleri. Tek tek hepsini inceleyelim ve bakalım televizyon işletim sistemleri ne işe yarıyor!
WebOS, akıllı paylaşım özelliği sayesinde kullanıcılara multimedya içeriklerini TV'de izleme olanağı sunar. Android TV ise yerleşik Chromecast teknolojisi sayesinde Netflix, Hulu, Prime Video, YouTube gibi Chromecast destekleyen uygulamalardan içerik paylaşımına izin verir.
Smart televizyon modellerinde Android olmayan her türlü işletim sistemi kullanılır. Örneğin; Tizen, Smart Central, webOS ve diğerleri söylenebilir. Netflix veya Youtube gibi popüler uygulamaları kullanmak için smart yani akıllı TV'ler iyi bir seçim olacaktır.
Eğer Google Asistan veya Chromecast gibi özelliklerden faydalanmak istiyorsanız veya daha geniş bir uygulama mağazası arıyorsanız, Android TV sizin için daha iyi bir seçenek olabilir. Ancak, sadece internete bağlanabilen ve temel işlevleri yerine getiren bir televizyon istiyorsanız, Smart TV de yeterli olabilir.
Televizyonların arayüzleri değişiklik göstermektedir. Arayüzler, kullanılan işletim sistemini ifade etmektedir. LG Smart TV'ler WebOS işletim sistemi ile üretilmektedir. WebOS televizyonunuzda hızlı hareket etmeyi, oyun oynamayı ve uygulamaları kullanmanıza imkân sağlıyor.
İlgili 41 soru bulundu
Onvo Televizyon
Bugünün teknolojisini ürettiği televizyonlara aktaran, hızlı ve sürekli yenilenen bir dinamiği olan Onvo Televizyonların genelinde android işletim sistemi kullanılıyor.
webOS işletim sistemi, Linux tabanlı bir akıllı TV işletim sistemi ortamıdır. Temel olarak sezgisel UX özelliği sayesinde kolay entegrasyonu mümkün hale getirir. Bu işletim sistemi, Grafik Kullanıcı Arayüzü yardımıyla akıllı televizyonunuzun işlevlerini kontrol etmenize ve çalıştırmanıza imkan sağlar.
Android TV'ler teknik olarak bir tür akıllı TV'dir. Bu tanıma mükemmel bir şekilde uyar ve bir akıllı TV'den beklenen tüm ekstra özellikleri kullanıcısına sunar. Tek gerçek fark, Google'a ait olan Android'in kendi işletim sistemine ve dolayısıyla kendi markasına sahip olmasıdır.
Smart TV'lerde üreticiye özel işletim sistemleri kullanılır. Android TV ise Android işletim sistemi tabanlı bir üründür. Kısacası Android TV daha fazla güncelleme ve uygulama desteği alabilir. Uygulama destekleri Android TV için geniş bir yelpazeye sahipken smart TV için bu sınırlıdır.
İçinde LG WebOS çalışan Skytech televizyon!
LG webOS, Linux çekirdeği üzerinde çalışan özel bir mobil işletim sistemidir. İlk olarak Palm tarafından geliştirildi ve 2013 yılında LG tarafından satın alındı.
Dünyanın en iyi televizyon markalarından biri olan LG'nin LED UHD webOS TV'si, üstün özellikleriyle dikkat çekici bir akıllı televizyon. 50 inçlik geniş ekran, yüksek yapılandırma ve Quantum Dot teknolojisi sayesinde eşsiz bir görüntü kalitesi sunuyor. webOS işletim sistemine sahip olan LED TV, hızlı ve kullanıcı dostu ...
LG Mağaza dışı uygulamaların kurulumu haricine izin vermediği için webOS kullanır. Apk yazılım yüklenemez.
Android TV, özünde bir Smart TV olduğundan herhangi bir özellik kısıtlamasına tabi değildir. Bunun aksine Android işletim sisteminin nimetlerinden yararlanarak diğerlerine göre kullanıcılara daha kapsamlı içerikler sunar. Örneğin, uygulama mağazası daha geniştir.
Smart TV modellerinde Android de dahil, Tizen, webOS, Smart Central gibi her tür işletim sistemi kullanılabilir.
LG, Samsung, Philips, Vestel, Grundig, Seg, Axen ve TCL markalı televizyonları www.vatanbilgisayar.com adresinden veya Vatan Bilgisayar mağazalarından satın alabilirsiniz. Televizyon satın alırken güvendiğiniz markayı seçmenizi tavsiye ederiz.
TV'nizi açın ve ana ekrana gidin. Apps ve Google Play Store'u açın. Bu, Android'in varsayılan uygulama marketi olduğundan, TV'nize önceden yüklenmiş olacaktır. Mağazadaki uygulamaları arayın.
4K TV'ler, geleneksel Full HD (1920 x 1080) TV'lere kıyasla dört kat daha fazla piksele sahiptir. Aynı boyuttaki TV ekranlarında dahi 4K TV görüntü kalitesi, daha büyük piksel yoğunluğu sayesinde daha keskin ve ayrıntılıdır. Bu fark, özellikle büyük ekranlı TV'lerde açıkça fark edilebilir.
Android TV özellikli olmadığı için ek uygulama imkanı da verilmiyor.
OLED televizyonlar, daha yüksek kontrast oranları, daha derin siyahlar ve daha geniş görüş açıları sunar. QLED televizyonlar ise daha yüksek parlaklık, daha yüksek renk doğruluğu ve daha geniş bir renk gamı sunuyor. Eğer karanlık bir odada film veya TV şovu izleyen biriyseniz, OLED tercih edebilirsiniz.
Android TV artık Google Asistan yüklü olarak geliyor.
LG'nin akıllı TV işletim sistemi webOS'in yeni sürümü webOS 6.0 tanıtıldı. webOS 6.0, 2021'de tanıtılacak LG marka OLED, QNED Mini LED, NanoCell ve UHD Smart TV'lere gelecek. Eski modellere güncelleme olarak gelip gelmeyeceği belli değil. webOS 6.0 ile ana ekran baştan tasarlandı.
Pierre Achille Webó Kouamo (d. 20 Ocak 1982), Kamerunlu eski futbolcu ve antrenör. Santrfor pozisyonunda görev yapmaktaydı.
webOS TV, kullanıcı dostu arayüzü, gelişmiş uzaktan kumanda, ekran paylaşımı ve çevrimiçi içeriklere hızlı erişim gibi özellikleriyle sıradan televizyonlardan farklı bir deneyim sunar. Bu özellikler, televizyon izleme deneyiminizi daha zevkli hale getirirken aynı zamanda kullanım kolaylığı sağlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri