Kapya biberlerinizin renginin kızarmasını sağlamak adına sürekli güneşli alanlarda muhafaza ettiğiniz saksılarınızı ara ara döndürerek biberlerin her tarafının güneş ışığı aldığından emin olmalısınız. Biber bitkinizi gölgeden ve şiddetli rüzgarlardan korumalısınız.
Kapya biber: Yemeklerde sık sık kullanılır. Kırmızı renklidir. Sonbahar aylarında hasat edilir.
Tam da bu noktada "Biber ne kadar sürede kızarır?" sorusu akla geliyor. Kızgın yağa attığınız biberler yaklaşık 5 dakikada hızla kızaracaktır.
Fırın tepsisinin içerisine bir yağlı kağıt serin ve üzerine kırmızı biberleri dizin. Fırça yardımı ile kırmızı biberleri hafifçe yağlayın. Önceden 200 dereceye ısıtılmış fırına tepsiyi yerleştirin ve kırmızı biberleri ara ara ters düz ederek yaklaşık 10 dakika boyunca kontrollü bir şekilde közleyin.
Biberleri iki parmak genişliğinde kesip (çekirdeklerini ayıklayın) kızartıyoruz ve servis tabağına alıyoruz. Yoğurdun içine sarımsağı rendeleyip tuz ilave edip çırpıyoruz. Biberlerin üzerine döküyoruz. Afiyet olsun.
İlgili 34 soru bulundu
Kapya biberler ortadan uzunlamasına çizik atılır ve kızgın yağda kızartılır.
Kapya biber, diğer bir adı ile kırmızı biber yağ yakıcı etkisi kanıtlanan süper besinlerdendir. Halk arasında kırmızı biber olarak anılan, büyükçene; dolması ve bir de közlendikten sonra sarmısak ve zeytinyağı ile yapılan mezesi nefis olan biber türüdür.
Fırını 220 dereceye ızgara modunda ısıtın. Kapya biberleri yıkayıp, bıçakla üzerine küçük delikler açın. Üzerlerine zeytinyağının yarısı, sarımsak ve kekik ekleyip, iyice yedirin. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine alıp, her bir yüzü közlenene dek çevirerek pişirin.
Delik açtığınız biberleri fırın tepsisine düzgün bir şekilde yerleştirin. İsterseniz biberlerin altına yağlı kağıt serebilirsiniz. Tepsiye dizdiğiniz biberleri fırına atabilirsiniz. Fırına giren biberler yaklaşık olarak 20 dakika sonra közlenmiş olacaktır.
Öncelikle kırmızı biberlerimizi baş kısımlarını kesip içlerini temizliyoruz ve kare şeklinde doğruyoruz. Geniş bir tencereyi ocağa koyup azıcık ısıtıp yağ, tuz ve sirkeyi koyup hafif kaynamaya başlayınca biberleri ekleyip güzelce karıştırıyoruz. Kapağını kapatıp orta ateşte yaklaşık 10-15 dakika pişiriyoruz.
Kapya biberlerimizi güzelce yıkayıp kuruluyoruz İki kat alüminyum folyo yada yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye biberleri dizip 180 derecede ısıtılmış fırında 40 dakika biberlerimizi közlüyoruz.
Biberlerinizi yıkayıp kuruttuktan sonra üzerine bıçak yardımıyla üzerine delikler açın. Fırın tepsisine dizin ve 200 derecede 15 dakika kadar pişirin. Biberlerinizi kolaylıkla soymak için ise mutlaka kapaklı bir kabın içerisine dizip kapağını kapatın.
Yüksek miktarda karotenoid içeren kapya biber, yaşa bağlı olarak gelişen görme kaybına karşı koruyucudur. C vitamini deposudur ve kansızlığa iyi gelir.
Merhaba 13.24.12+(10SO3) gübresi ile başlangıç gübrelemesi yapabilirsiniz. Temel besin maddeleri içeriğine ilave kükürt, demir ve çinko içermektedir. Tabana kompoze 13.24.12+(10SO3)+ME ile birlikte granül potasyum sülfat uygulaması yapabilirsiniz.
Sıcak havalarda, kumlu topraklarda her 2-3 günde bir, ağır topraklarda 3-7 günde bir sulama yapılmalıdır.
Közleme tavaları ile sebzelerinizi ya da meyvelerinizi ister ocakta isterseniz de fırında közleyebilirsiniz. Közleme tavasında hazırlamış olduğunuz patlıcan, biber, domates, mısır gibi sebzeleri, salata ya da yemeklerinizde kullanabilirsiniz. Bu sayede daha yağsız ve sağlıklı besinler elde edebilirsiniz.
Tost makinesinde biber pişirmek hem inanılmaz pratik hem de çok hızlı oluyor. Biberi yağda kızartmadan daha kolay ve çok çok hafif, biberi közlemekten ise daha pratik. Sıfır yağ ile kalori derdi de yok. Pişen biberin lezzeti de o kadar duru ve güzel oluyor ki közleme biber tadı alıyorsunuz.
Kavanozların yarısından fazla olacak şekilde tencereye su ekleyin ve kaynatın. Su kaynamaya başladıktan 20 dakika sonra, altını kapatın. Kavanozları sudan çıkartarak oda sıcaklığında 6-7 saat bekletin. Kavanozlar tamamen soğuduğunda buzdolabında veya güneş almayan bir yerde muhafaza edin.
Kışın kolaylıkla çıkarıp tazesinden hiç bir farkı olmayan kızartmalık biber tarifimize başlayalım. Biberler yıkanıp sap kısımları kesilir. Kuruladıktan sonra kızgın yağ da kızartılıp yağını çekmesi için havlu kağıt üzerine alınır, soğuduktan sonra poşetlere paylanıp dondurucuda ki yerini alır.
Çiğ veya pişmiş olarak tüketilir.
Biber aynı zamanda kalorisi düşük yiyecekler arasındadır.
- İçerdiğinde bulunan C vitamini, beta-karoten ve antioksidanlarla kalp hastalıklarına yakalanma riskini azaltır. - İshalin tedavisine yardımcı olur. - Mide de gaz birikimini önler.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri