Üzerine ½ su bardağı peynir altı suyu, içme suyu ve ½ - 1 yemek kaşığı deniz tuzu hazırlanmış solüsyon ilave edilir. Küflenmeyi engellemek adına pancar parçalarının üzerine bir tabak vb. ağırlık konulabilir. Kapağı çok sıkı kapatılır, karanlık ve ılık bir yerde yaklaşık 5 gün boyunca fermente olması beklenir.
Vitamin ve mineraller açısından zengin kök bir bitki olan kırmızı pancar; hiçbir katkı maddesi içermeden, doğal yollarla fermente edilir ve ısıl işlem görmeden şişelenir.
Pancar suyu yapmadan önce pancarların üst kısımlarını keserek güzel bir şekilde yıkamanız gerekir. Pancarları yıkadıktan sonra ise katı meyve sıkacağı kullanarak çok kolay bir şekilde pancar suyu hazırlamak mümkün olmaktadır. Katı meyve sıkacağı bulunmayan kişiler ise mutfak robotu kullanarak pancar suyu yapabilir.
Pancar kvass, yüksek miktarda içerdiği faydalı probiyotikler sayesinde bağışıklık sistemimizi koruyucu ve güçlendirici etkiye sahiptir. İçecek olarak tüketildiği gibi aynı zamanda başka yiyeceklerin içine ilave edilerek de tüketilebilir.
Hava ya da bulunduğu ortamın sıcaklığına göre 3-6 gün sonra karışımı süzerek yine temiz cam şişe ya da kavanoza alın. Bu defa kapağını sıkıca kapatın. İçilmeye hazır pancar kvass mutlaka buzdolabında saklanmalı.
İlgili 41 soru bulundu
Üzerine ½ su bardağı peynir altı suyu, içme suyu ve ½ - 1 yemek kaşığı deniz tuzu hazırlanmış solüsyon ilave edilir. Küflenmeyi engellemek adına pancar parçalarının üzerine bir tabak vb. ağırlık konulabilir. Kapağı çok sıkı kapatılır, karanlık ve ılık bir yerde yaklaşık 5 gün boyunca fermente olması beklenir.
Doğradığınız ve sarımsakları cam kavanoza aktarın. Üzerlerine peynir altı suyu ya da yoğurt suyunu ekleyin. Son olarak tuz ve suyu karıştırıp onu da kavanoza aktarın ve br kez güzelce karıştırın. Kavanozun ağzını tülbentle bağlayıp serin ve güneş ışığını doğrudan almayan karanlık bir yerde 24 saat bekletin.
Kemik sağlığı ve kemik gelişimini olumlu etkiler, Karaciğeri temizleyerek detoks etkisi yapar, Kansızlığı önler, Kalp damar hastalıklarına iyi gelir şeklinde sıralanabilir.
Orta boy bir kırmızı pancar yaklaşık 4 gram diyet posası içerir ve bu sayede bağırsaklarımızı korurken, bağırsak hareketlerini düzenleyerek kabızlık, hazımsızlık, şişkinlik gibi sorunları önler.
Pancar posalı bir sebze olduğu için gaz yapmaz. Hatta hiçbir gaz olmaması için de pancarın mutlaka pişirilerek tüketilmesi gerekmektedir.
Kırmızı pancar, soyulup dilimlenerek salataya eklenebilir ve çiğ olarak tüketilir. Pancarı dilimleyip, tuz, karabiber, limon suyuyla ve baharatlarla sağlıklı bir atıştırmalık hazırlanabilir. Kırmızı pancarları bütün veya dilimlenmiş olarak kızartabilir ya da buharda pişirilebilir.
Soğuk suda, içindeki kırmızı suyu akıtmamak için zedelemeden yıkanmalıdır. Çok faydalı olan betalainler, ısıya fazla dayanıklı değildir. Besin değerini kaybetmemesi için en sağlıklısı çiğ yenmesidir. Çiğ sevmeyenler ince dilimler halinde seramik veya çelik tavada 1 dakika kaynatarak garnitür veya salataya ekleyebilir.
Pancarın kabuklarını soymadığınız takdirde pancar turşunuzda toprak kokusu kalabilir. Bunu önlemek için pancar kabuklarını iyice soyup kullanmadan önce iyice yıkamanız gerekmektedir.
Peki, pancar yaprağı ne yapılır, nasıl tüketilir? Pancar yaprağı genellikle salatalara eklenerek çiğ olarak tüketilir. Ayrıca kavurması ve sarması yapılabilir. Taze yufka varsa böreği bile hazırlanabilir.
Pancarlar güzelce yıkanır, kabukları soyulur, rendelenir. Havuç rendelenir, maydanoz ince doğranır, turşu küp doğranır, yağ, limon, tuz ilave edilir. Ezmeden iyice karıştırılır. Afiyet olsun.
Pancar, pigmentlerinde bulunan ve ellerinizin lekelenmesine neden olan betalains denilen bitkisel besinler içerir. Betalains kanı alkalize ederek, pancar kvassın mükemmel bir kan tonu haline getiren kırmızı kan hücrelerinin oluşmasına yardımcı olur.
Kırmızı Pancarın Zararları
Fazla tüketilmesi toksik etkilere ve zararlı sonuçlara yol açabilmektedir. Özellikle karaciğerde problemlere neden olabilmektedir. Fakat özellikle ülser gibi mide ve bağırsak rahatsızlıkları bulunan ve böbreklerinde taş olan kişilerin kırmızı pancar tüketmesi kesinlikle önerilmemektedir.
Uzmanlar mevsim geçişleri için pancarın suyu çıkarılarak buzdolabında muhafaza edilmesini tavsiye eder. Pancar suyuna iki tüm ceviz koyup blendırdan geçirdikten sonra her gün bir bardak düzenli bu karışımı tükettiğinizde hem bağırsakları temizlemede hem de kilo vermede oldukça yardımcı bir karışımdır.
Yoğurt, sarımsak, zeytinyağı ve tuz ile karıştırılarak tüketilir.
Glutatyon ağır metallerin temizlenmesine yardımcı olur. Pancar: Pancar (ya da pancar turşusu) yemek karaciğerin normal fonksiyonlarını düzenlemesine yardımcı olur. İçerdiği bioflavonoidler sayesinde karaciğere olduğu kadar dolaşım sistemine de faydalı bir fıda maddesidir.
Kansızlık problemi olanların bol miktarda kapari kullanmaları ve mutlaka kırmızı pancar suyu tüketmeleri gerekir. Havuç suyu ile eşit oranda karıştırılarak içilen pancar suyu, kısa sürede kan yapımına destek verir, alyuvar düzeyini yükseltir.
Pancar, karaciğer için ideal bir toniktir. Kanın toksinlerden temizliği için önemli bir besindir.
Açılmamış Şifa Ana & Fermente Atölye Pancar Kvassın raf ömrü yaklaşık 8 aydır. Açıldıktan sonra buzdolabında saklayın ve 4 hafta içinde tüketin.
Pancarla hazırlanan kvass tam bir antioksidan içecek. Vücudu toksinlerden arındırarak ödemlerin atılmasını kolaylaştırır. Bağışıklık sistemini güçlendirme özelliği vardır. Düzenli içildiği takdirde hastalıklardan uzak bir yaşam sürebilirsiniz.
Rusya, Belarus Ukrayna, Litvanya, Polonya, tüm eski Sovyet bloku ülkeleri ve orta Avrupa ülkelerinde oldukça popüler bir içecek olan Kvas, %0.05-1.44 oranında alkol içermektedir. Alkol içeriğinin düşüklüğü nedeniyle Rus standartlarında, alkolsüz içecekler arasında gösterilmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri