Yolda, içinde beyaz bir yatay çizginin bulunduğu kırmızı bir yuvarlak levha gördüğünüzde bu işaretin anlamını bilseniz iyi olur. Zira bu levha, her türlü aracın girişine kapalı yol, anlamını taşır. Dolayısıyla bu yola girmek yasak demektir.
En son olarak yuvarlak boş levha ne anlama gelir sorusunu yanıtlayalım. Yuvarlak boş levha, taşıtlar için trafiğe kapalı yol anlamına gelir. Yani yolun iki yönlü de trafiğe kapalı olduğunu bildirir.
Yasaklamalar ve Kısıtlamaların Sonu" anlamına gelir.
Bu işaret, mobil verinin devre dışı olduğu anlamına gelir. Sistem Kullanıcı Arayüzü Ayarlayıcısı ile X işareti kaldırılabilir. Durum çubuğunu iki parmağınızla aşağıya doğru çekin.
Halk arasında trafikte yasak işaretleri olarak da geçen bu işaretler, sürücüleri yol üzerindeki tehlikelere karşı uyarma rolünü üstlenir. Çoğunlukla üçgen formda ve kırmızı bir çerçeve içerisinde tasarlanan bu levhalar virajlı yolları, yoldaki kasisleri, yaya geçitlerini ve kavşakları tespit etmeye yarar.
İlgili 45 soru bulundu
Yasaklayıcı işaret levhaları daire şeklinde bulunurken kenarları genel olarak kırmızı işaret nedir bu da dikkat etmeyi edilmesi gereken en önemli noktalardan bir tanesi bir bilgilendirici işaret ve levhaları genel olarak mavi beyaz renklerde oluşturulmaktadır.
Trafik levhaları tehlike uyarı işaretleri yol üzerinde karşılaşabileceğiniz ve bulunmakta olan tehlikelerden sizleri haberdar ediyor. Dikdörtgen, yuvarlak ve kare olan levhalar ise bilgi veren levhalar olarak adlandırılabilir. Kare levhalar sürücüyü yol üzerindeki durumlar için bilgilendirir.
Çamaşır suyu kullanmayın simgesi: Üzerinde çarpı olan bir üçgen. Su katılmış çamaşır suyuna izin vardır: Üçgen.
Trafik Hayattır - Aradaki farkı biliyor muydunuz? Kırmızı levha yaya geçidinin yaklaşmakta olduğunu, mavi levha ise yaya geçidine gelindiğinin habercisidir. ;) #BirlikteOgreniyoruz | Facebook.
Kırmızı renkte çerçevelenmiş bu yuvarlak levhalar, içerisinde kullanılan simgenin o yolu kullanamayacağını söylüyor. Bu simge; bir yaya, traktör, otobüs, bisiklet veya kamyon olabilir.
50 Azami Hız Sınırlaması Anlamı Gidişli Gelişli Yol Levhası İşareti Tabelası
Bisiklet Geçebilir Levhası T-13: Bir bisiklet yolunun bu işaretin konulduğu yola bağlandığını ya da bisikletlilerin yol eksenine dik olarak karşıya geçebilecekleri kesimleri belirtmek için kullanılır. Bisiklet Geçebilir Levhası T-13 bir tehlike uyarı işaretidir. Kırmızı üçgen içerisinde siyah simge şeklindedir.
Girişi Olmayan Yol Levhası
Yolda, içinde beyaz bir yatay çizginin bulunduğu kırmızı bir yuvarlak levha gördüğünüzde bu işaretin anlamını bilseniz iyi olur. Zira bu levha, her türlü aracın girişine kapalı yol, anlamını taşır. Dolayısıyla bu yola girmek yasak demektir.
Kırmızı yönlü ok işareti simgesi. Yuvarlak düz sağ ok sembolü.
Girişi olmayan yol (TT-4), trafik işaretlerinden biridir. Bisiklet, motorlu bisiklet (mopet) ve el arabaları dışındaki araçların bu yola girmelerinin yasaklanmış olduğunu belirtir. Araç sürücülerinin bu yola girmemeleri gerekir.
Kırmızı: Yangın uyarısı ve güvenli olmayan eylemleri vurgular. Sarı: Çalışanların dikkat etmesi gereken eylemleri vurgular. Yeşil: İlk yardım ve acil çıkış eylemlerini vurgular. Mavi: Kişisel koruyucu eylemler için kullanılır.
Kontrolsüz Kavşak Levhası T-21 bir tehlike uyarı işaretidir. Kırmızı üçgen içerisinde siyah simge şeklindedir. Karayolları Genel Müdürlüğü levha standardında 60, 75 ve 90 cm eşkenar üçgen ölçülerindedir. Karanlıkta kolay fark edilmesi için reflektif malzemeden üretilir.
Ağartıcı Kullanılmaz
Yıkama sürecinde hiçbir ağartıcı ürün kullanılamaz.
P'nin anlamı, tekstilin Perkloretilen ile temizlenebileceğidir. Bu işaretin altında bir çizgi varsa bunun anlamı mekanik yüklenmede, nem aktarımında ve sıcaklıkta ki bir kısıtlamadır. Ortasında çizgi geçen bir daire giysinin kimyasal temizlenmemesi gerektiğini ve elde yıkanması gerektiğini gösterir.
Talimat etiketinde ilk sembol, ağartıcı kullanılabilir demektir. İkinci sembol ağartıcı kullanılamaz anlamına gelir. Üçüncü ve beşinci aynı anlama gelmekte ve Klorsuz ağartıcılar dışında kullanılabilir olduğu anlamına gelmektedir. Dördüncü ise, klorlu ağartıcılar kullanılabilir anlamına gelir.
Sürücüler tarafından çoğunlukla karıştırılan, yanlış bilinen levhalardan biri de ters üçgen trafik levhasıdır. İçi boş ters kırmızı üçgen levhasının ismi Yol ver levhasıdır.
Tehlike Uyarı İşaretleri
Büyük bölümü üçgen levhalardan oluşan tehlike uyarı işaretlerinin sayısı ise 52. Bu uyarı işaretleri arasında en sık rastlananları ise sağa viraj, sola viraj, kasisli yol, yaya geçidi ve okul geçidi gibi levhalar oluşturuyor.
Yandaki işaret azami hız sınırının 50 olduğunu bildirir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri