Kroki, bir yerin (bir binanın konumu, bir sokak ya da mahalle vb.) kuş bakışı görünüşünün küçültülerek, ölçüsüz olarak düzlem üzerine çizilmesine, kroki denir. Kroki nerelerde kullanılır? Kuş bakışı, yüksek bir yerden aşağıya doğru bütün genişliği içine alabilecek şekilde bakmak demektir.
- Krokide yön okları bulunur ve kağıdın bir yerinde kuzey-güney tarafını gösteren bir ok çizilmelidir, - Önemli olan caddeler, yollar, tarihi yerler ve sokaklar krokide gösterilir. Ayrıca önemli yerlerin isimleri yazılır.
Kroki: Bir yerin kuşbakışı olarak görünümünü kabataslak (ölçeksiz) şekilde kağıt üzerine çizilmesi kroki olarak bilinir.
İlgili 24 soru bulundu
Kroki; bir yerin kuşbakışı ve ölçeksiz olarak çizilmesiyle oluşan plana denir. Kroki çizimlerinin amacı; bir bölgenin ya da bir yerin detaylarını, yönlere ve yerleşime bağlı kalarak görmeyi sağlamaktır. Bir taslak olarak çizilen krokiler, haritalardan farklıdır.
Çevresindeki nesneleri ifade edebilen herkes kolaylıkla kroki çizebilir. Haritada ise belirli bir ölçek belirlenmesi ve matematiksel işlemlerin yapılması zorunludur.
İzdüşüm kurallarına göre dört çeşit kroki çizilebilir: Ø Dik izdüşüm krokisi, Ø Aksonometrik izdüşüm krokisi, Ø Eğik izdüşüm krokisi Ø Merkezi (konik) izdüşüm krokisi.
Sokağımızın, mahallemizin ya da semtimizin, kuş bakışı görüşünün küçültülerek, ölçüsüz olarak düzlem üzerine çizilmesine, kroki denir. Kuş bakışı, yüksek bir yerden aşağıya doğru bütün genişliği içine alabilecek şekilde bakmak demektir.
Kroki; Bir yerin kuşbakışı görüntüsünün kağıt üzerine ölçüsüz bir şekilde kabataslak olarak çizilmesidir. Kroki çizilirken mesafeler ölçülmez, sadece kabataslak bir çizim yapılır.
Microsoft , Floorplan gibi ücretli yazılımların yanı sıra ücretsiz inkscape, gimp gibi açık kaynak yazılımları da tercih edebilirsiniz.
KROKİ: Görülen yada tasarlanan şeyi not alır gibi ayrıntısız olarak çizmek.
Krokilerde kullanılan simgelerin ne anlama geldiğini gösteren bir bölümün olması krokinin anlaşılmasını kolaylaştırır. verilir. ➢ Önemli yerlerin, sokak ve caddelerin isimleri yazılır.
Kroki: Herhangi bir yerin kuşbakışı görüntüsünün kağıt üzerine, ölçüsüz biçimde ve kabataslak şekilde çizilmiş hali ne kroki denir. Hem okulumuzun hem de sınıfımızın krokisini çizebiliriz.
Bir yerin ölçeksiz ve kaba taslak halde, kuşbakışı olarak çizilmesiyle oluşan gelişigüzel planına kroki denir.
➢ Durum krokisinde, noktanın bulunduğu yer ve çevresindeki cadde, sokak, bulvar ve önemli binalar isimleri ile belirtilmelidir. Noktadan bir önceki ve bir sonraki poligonların yerleri ve yönleri krokide belirtilmelidir.
4. sınıf sosyal bilgiler dersi ''Yer Tarifi Yapalım - Kroki'' konu anlatımı...
İlgi Köşeleri çocukların oynarken hem eğlenmesine hem de renk, boyut, biçim,... İlgi Köşeleri kategorimizde bulabileceğiniz ürünlerimiz; müzik köşeleri, kukla köşeleri, tamir keşeleri, evcilik köşeleri, mutfak köşeleri, güzellik köşeleri dir.
bir kadastro adasının tüm ayrıntılarını, ölçü değerleri ve ölçüm yapılan nokta numaraları ile gösteren kuzeye yönlendirilmiş olarak basılı kağıtlara yaklaşık biçimde çizilen krokidir.
Ebatlı Krokiise; 18'inci Madde Yönetmeliğinde;“Ada ve parsellerin paftası üzerinden alınan veya daha önce tespit edilmiş olan ölçülerin yazılı olduğu krokidir.” Şeklinde tanımlanmıştır.
Kroki; bir yerin kuş bakışı olarak, kabataslak bir şekilde yani ölçüsüz olarak bir kağıt parçası üzerine çizilmesidir. Kroki, bir yeri tarif etmede ve o yerin kolayca bulunmasında insanlara yardımcıdır. Örneğin kişinin evini tarif etmesinde, kroki bir araçtır.
Kroki: Herhangi bir yerin kuşbakışı görüntüsünün kağıt üzerine, ölçüsüz biçimde ve kabataslak şekilde çizilmiş hali ne kroki denir.
Uygulamada söz konusu krokilerin kim tarafından düzenleneceğine dair kesin bir kural bulunmamaktadır. Diğer mühendisler tarafından düzenlenebileceği gibi LİHKAP tarafından düzenlenmesi de mümkündür.
İnsanların günlük yaşantısında çok sık kullandığı krokiler, adresi bulmayı kolaylaştırır. Bu nedenle adres tarifleri genellikle kroki üzerinden yapılır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri