Elektrik, doğalgaz, su, telefon, internet gibi hizmetlerde faturaların ödenmemesi halinde kesme işlemi uygulanıyor. Örneğin doğalgazda 36 lira, GSM operatörleri 30-50 lira arasında değişen açma-kapama bedeli alıyor. Elektrikte ise bu rakam 37 ila 189 lira arasında değişiyor.
Güncel elektrik kesme açma bedeli, alçak gerilim için 37 lira 30 kuruş ve orta gerilim için 189 lira 80 kuruş olarak belirlenmiştir.
Bağlantı bedeli; Elektrik Piyasası Bağlantı ve Sistem Kullanım Yönetmeliği ile Bağlantı Anlaşması hükümleri çerçevesinde tüketici tarafından güncel bedeller üzerinden dağıtım şirketine bir defada ödenir.
Bu çalışmaya göre, elektrik, doğalgaz, internet, cep telefonları ve sabit telefonlarda servis hizmeti gerektirmeyen tüm işlemlerden açma-kapama ücreti alınmayacak.
elektrik, su, internet, digiturk ve bilimum aylik odemeli hizmetlerde, hizmet veren kurumun, fatura odemesi fatura son odeme tarihinden sonra yapildiginda, daha doğrusu belli bir süre geçtikten sonra hizmet kesildiğine, açılması için alınan ücrettir.
İlgili 42 soru bulundu
Elektrik Piyasası Bağlantı ve Sistem Kullanım Yönetmeliği 13 üncü maddesi gereğince; perakende satış sözleşmesinin dağıtım şirketine ulaştığı tarihten itibaren; Kentsel ve kentaltı dağıtım bölgelerinde 24 saat içerisinde, Kırsal dağıtım bölgelerinde 48 saat içerisinde, elektriğiniz açılır.
Bu ücret de her yıl için ilgili kurum tarafından güncellenmektedir. 2023 yılı için belirlenen abonelik ücreti KW başına 128,9 TL'dir. Bu ücret baz alındığında ortalama bir mesken için yeni abone olacak kişiden 644,5 TL abonelik ücreti talep edilecektir.
Sıfır daire elektrik aboneliği ücreti 2023 yılı için damga, bağlama ve kesme bedelleri dahil ortalama 644.5 TL'dir. Sıfır daire elektrik aboneliği başvurusunun incelenmesi ve değerlendirilmesi Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından gerçekleştirilir.
ELEKTRİK KESİLİNCE NE YAPILIR? Öncelikle elektrik kesintisiyle ilgili aranacak numara 186. Ancak Türkiye genelini etkiyen bugünkü gibi bir durumda bu namaraya ulaşmak imkansız. Başta buzdolabı, fırın, çamaşır ve bulaşık makinaları, televizyon gibi elektronik aletlerin fişlerini pirizden çekebiliriz.
Alo 186 Çağrı Merkezi 15.01.2009 tarihinde hizmete girmiştir. Çağrı merkezimiz İstanbul Avrupa yakasında bulunan abonelerine kesintisiz 7 gün 24 saat hizmet vermektedir.
Abonelik iptali için gerekli evraklar
Tahliye başvurusu alınır. 2 gün içinde enerji kesilir ve son tüketimler fatura edilip güvence bedelinden mahsup edilerek sözleşme sonlandırılır. Sözleşme sona erdikten sonra 5 iş günü içinde güvence bedeli iadesi gerçekleştirilir.
Kimler İptal Başvurusu Yapabilir? Abonelik iptali, abonenin kendi başvurusu ile gerçekleştirilebilir. Abone adına vekil ya da yetkili işlem yapacaksa, içinde elektrik işlemleri yapabileceğine dair ifade bulunması şartıyla noter onaylı vekaletnamenin aslı/ıslak imzalı yetki belgesi ile başvuru yapılabilir.
Elektrik faturasını ödeyemeyen, geciktiren vatandaşlar elektriklerinin kesilip kesilmeyeceğini merak ediyor. Belirlenmiş olan ödeme protokollerine uymayan ve kurum tarafından iki kez yapılmış olan ikazlar sonucu ödemelerini gerçekleştirmeyen kullanıcıların abone oldukları sayaç kurum görevlisi tarafından mühürleniyor.
Tüketici Hizmetleri Yönetmeliği 27. Madde 2. bendinde belirtildiği üzere; nakit olarak verilecek güvence bedelinin tamamının peşin olarak verilmesi esastır.
Bireysel ve merkezî kullanımlarda 2023 yılı için belirlenen Abone Bağlantı Bedeli: 200 m2'a kadar 2135 TL + %20 KDV = 2562 TL + Damga Vergisi, 200 m2'den sonraki her 100 m2 için 1857 TL + %20 KDV = 2228,4 TL + Damga Vergisi ilave olarak alınacaktır.
ONLINE HİZMETLER MERKEZİ ve ENERJİSA MOBİL UYGULAMA. Elektrik faturalarınızı Online Hizmetler Merkezi veya Enerjisa Mobil uygulamsına üye girişi yaptıktan sonra, kredi kartı ile ödeyebilirsiniz.
Tüm PTT Şubelerinden ve Faturamatik Premium Hizmet Noktaları'ndan TCKN ile teslim alabileceğiniz gibi Sepaş Cebinde mobil uygulaması, Sepaş Enerji Online İşlemler menüsü, 444 5 186 numaralı Çağrı Merkezimiz aracılığıyla ve Müşteri Hizmet Merkezlerimize ileteceğiniz adınıza kayıtlı IBAN bilgilerini belirterek veya ...
E-devlet üzerinden elektrik aboneliği açmak için öncelikle T.C. kimlik numaranız ve şifreniz ile sisteme giriş yapmalısınız. Sonrasında açılan sayfada bulunduğunuz bölgenin elektrik şirketinin adını yazarak Bireysel Abonelik Başvurusu bölümüne ardında da “Yeni Başvuru” butonuna tıklayabilirsiniz.
Bu durumda yapmanız gereken bölgenizde sorumlu görevli tedarik şirketine internet, e- devlet veya doğrudan müşteri hizmet merkezlerine giderek yeni abonelik başvurusu yapmaktır. Abonelik başvurusu yaptıktan sonra elektriğiniz imar sınırları içinde ise 24 saat, imar sınırları dışında ise 48 saatte açılacaktır.
Enerjisa hafta içi her gün 08:30'da mesaiye başlamaktadır.Akşam 16:30'da da kapanmaktadır. 12:30'da öğle molasına çıkan Enerjisa, 13:30'da tekrar mesaiye başlamaktadır. Enerjisa Cumartesi ve Pazar günleri açık mı? Cumartesi ve Pazar günleri ise kapalıdır.
Elektrik aboneliği açtırmak için sayacın bulunduğu ilin görevli elektrik tedarik şirketine başvuru yapılması gerekir. Elektrik aboneliği açtırmak için ilgili görevli tedarik şirketinin müşteri işlem merkezlerini ziyaret ederek, ilgili şirketin internet sayfası üzerinden veya e-devlet üzerinden başvuru yapılmalıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri