Kırşehir Şeker Fabrikası, 2018 yılında özelleştirme ile en yüksek teklifi veren TUTGU Gıda A.Ş. 'ye devredilmiştir.
Böylelikle 33 şeker fabrikası; devlete ait 15, özel sektöre ait 12 ve pancar kooperatiflerine ait 6 olmak üzere faaliyet göstermektedir.
Ülkemiz Şeker Sektöründe en büyük şirket durumundaki Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş. (TÜRKŞEKER) faaliyetlerini; 4634 sayılı Şeker Kanununa göre yürütmekte olan bir İktisadi Devlet Teşekkülü'dür.
* Doğuş Gıda, 275 milyon liraya Yozgat Şeker Fabrikası'nı, 336 milyon liraya da Bor Şeker Fabrikası'nı satın aldı. * Safi Katı Yakıt şirketi, 528 milyon lira vererek Çorum Şeker Fabrikası'nın yeni sahibi oldu. * Tutgu Gıda, 330 milyon liraya Kırşehir Şeker Fabrikası'nı aldı.
6 Nisan 2018 tarihinde Türkşeker'e ait iki fabrika (Niğde Bor Şeker Fabrikası ve Kırşehir Şeker Fabrikası) gerçekleştirilen ihaleler sonucunda özelleştirildi.
İlgili 27 soru bulundu
Tutgu Gıda'nın sahibi İsmail Doğan'ın Yönetim Kurulu Başkanı olduğu Duygu Mühendislik İnşaat'ın, 17 Aralık'ın simge isimlerinden Mehmet Cengiz'in Cengiz İnşaat'ı başta olmak üzere yüz milyonlarca liralık projelerin “alt yüklenicisi” olduğu ortaya çıktı.
BİNBİR GIDA KİMİN? Binbir Gıda Beşiktaş'ın eski yöneticisi Nevzat Demir'in şirketidir. Binbir Gıda Tarım Ürünleri Sanayi ve Ticaret A.Ş. İzmir Çamaltı Tuzlası ile Balıkesir Ayvalık Tuzlası'nın işletmeciliğini sürdürmektedir.
25 Haziran 2018 tarihinde gerçekleşen özelleştirme ihalesinde en yüksek teklifi veren Safi Katı Yakıt San. ve Ticaret A.Ş., 528 milyon Türk Lirası ödeme ile Çorum Şeker'i devralmıştır. Safi Holding, Çorum Şeker Fabrikası'nı bünyesine katarak diğer alanlardaki başarısını gıda sektörüne de taşımıştır.
Türkiye Şeker Fabrikaları AŞ'ye (TÜRKŞEKER) ait 25 şeker fabrikasından 13'ü geçen aylarda özelleştirildi. Satışlar Nisan, Mayıs ve Haziran aylarında onaylandı. DW Türkçe'nin aldığı bilgiye göre, özelleştirilen 13 fabrikanın 3'ünün devri ise halen gerçekleşmedi.
kazanmıştır. Yozgat ili Yerköy ilçesi Kömüşören köyündeki Türkiye Şeker Fabrikalarına ait 21.765,59 m² yüzölçümlü taşınmazın özelleştirilerek satışı ise 2021 yılı Mayıs ayında gerçekleşmiş, ihaleyi Osman Köksal kazanmıştır.
SUKKAR ŞEKER ÜRETİM
Dönemin Başbakanı merhum Adnan Menderes tarafından 1956 yılında hizmete açılan Erzurum ve Erzincan Şeker Fabrikaları, 2018 yılında Albayrak Grubu tarafından devralınmış ve Mayıs 2019'dan itibaren SUKKAR markasıyla şeker üretimine başlanmıştır.
2003 yılında temeli atılan tamamı öz kaynakla finanse edilerek 2004'te tamamlanan fabrika, dünya şeker sektöründeki en modern tesisler arasında yer alıyor. Hammaddesini 20 km. yarıçaplı bir alandan temin edebilen tesis, Türkiye'nin en büyük şeker fabrikası olma özelliğini taşıyor.
Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren ve on dört şeker fabrikasının satılmasına dönük kararla Cumhuriyet döneminin kalkınmacı anlayışıyla planlanmış yatırımları satılarak neoliberalizmin önündeki son engeller de kaldırılmak istenmektedir.
Cargill Tarım ve Gıda Sanayii ve Ticaret A.Ş.
Özelleştirme İdaresi Başkanlığına bağlı Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş'ne ait 25 fabrikadan 10'u 2018 yılında yapılan özelleştirme ihaleleri ile özel sektöre devredilmiştir.
Konya Şeker ve Torku Anadolu Birlik Holding'in çatısı altında bulunuyor. En büyük atılımı 2007 yılında gerçekleştiren Torku'nun yönetim kurulu başkanı Ramazan Erkoyuncu'dur. Torku Konya Şeker tarafından üretimi yapılan ürünlerin tek çatı altında toplandığı markanın ismidir.
Fabrikalardan 11'i satılmıştı. ÖYK'nin bugünkü Resmi Gazete'de yayınlananan kararlarına göre Türkşeker'e ait Erzincan ve Erzurum şeker fabrikalarının 287 milyon lira bedelle en yüksek teklifi veren Albayrak Turizm Seyahat İnşaat Ticaret A.Ş.'ye satışı onaylandı.
Şeker üretmede kullanılan pancarın içindeki şeker varlığına bağlı olarak yaklaşık 7-8 kg. pancardan 1 kg. beyaz kristal şeker elde edilir. Kristal Şekerin Raf Ömrü Ne Kadardır?
Toplumdan gelen yoğun eleştirilere rağmen alelacele alınan kararla 10 şeker fabrikası inşaat, tuz, çay, turizm ve kömür gibi sektörlerde faaliyetleri olan özel sektör yatırımcılarına toplam 3 milyar 452 milyon 200 bin lira bedelle satıldı.
Yozgat'ta, Sorgun'un ardından ikinci şeker fabrikası Boğazlıyan ilçesinde kuruluyor. ozgat'ta, Sorgun'un ardından ikinci şeker fabrikası Boğazlıyan ilçesinde kuruluyor.
Özelleştirme İdaresi Başkanı Ahmet Aksu, 20 Şubat 2018 tarihinde 14 şeker fabrikası için yapılan ihaleden 13'ünün özelleştirme ihalesinin tamamlandığını ve özelleştirme yüksek kurulu tarafından onaylandığını açıkladı.
Kayseri Şeker'in %56'lık hissesinin Kayseri Pancar Kooperatifine, %10'luk hissesinin Türkiye Varlık Fonu, %1'i Başbakanlık Özelleştirme idaresi, %4.9'u Pankobirlik ve Pancar Motor, Konya Şeker, Amasya Şeker, Beta Ziraat Şirketleri ve Balıkesir, Alpullu, Kastamonu, Eskişehir, Afyon, Elbistan, Burdur, Konya, Ereğli, Uşak ...
Konya Şeker, bir çiftçi kooperatifi iştirakinin, Türkiye'nin tarımsal sanayi devine dönüşmesinin öyküsüdür. Konya Şeker Fabrikası 1954'te üretime başlamıştır, şirketin büyük hissedarı, 46 bin üreticinin ortak olduğu Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi'dir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri