- Hastanemiz Poliklinikleri randevu sistemine göre çalıştığından dolayı öncelikle muayene olacak hastanın ilgili poliklinikten randevu alması gerekmektedir. Randevulu hastalarımız, randevu saatinden önce hastaneye gelerek, poliklinik sekreterliğine kayıt (dosya) işlemi yaptırmalıdır.
Randevu günü verilen randevu saatinde Fakülteye gelen hastaların, ilk olarak hasta kabul birimine başvurarak giriş yaptırması gerekir.
Bakanlığın bu hizmet anlayışıyla vatandaşlar, 15 günlük süre içerisinde uygun olan tarih, gün ve saatte randevu alınması durumunda, randevu günü hastaneye, randevu saatinden 30 dakika önce giderek, sıra beklemeden ve vakit kaybetmeden uzman hekim tarafından muayene edilme hakkına sahip olunabiliyor.
İnternet, telefon ve SMS yoluyla muayene randevusu veren hastane, polikliniklerinde barkod okuyucu cihaz olmadığı için hastalarını doğrudan polikliniklerde muayeneye alamıyor. Randevu alan hastalar, randevu saatinden önce gişe kuyruğuna girip buradan randevularını barkoddan okutarak polikliniklerde muayene olabiliyor.
MHRS; vatandaşların Sağlık Bakanlığına bağlı hastaneler ile ağız ve diş sağlığı merkezleri ve aile hekimlerine Alo182 arayarak canlı operatörlerden, web üzerinden ya da MHRS mobil uygulamasından kendilerine istedikleri hastane ve hekimden randevu alabilecekleri bir sistemdir.
İlgili 35 soru bulundu
Sitopatolojik incelemelerde hastalar ortalama 4 ila 7 günde, tıbbi görüntülemelerde ise ortalama 1 ila 4 buçuk günde sonuçlarını alabilmektedir. Bulgularımıza göre muayene olan hastaların randevulu olup olmadığına bakılmaksızın ortalama bekleme süresi 1,5 saat civarındadır.
MHRS (Merkezi Hekim Randevu Sistemi) 5 Dakika Geç Kalınmış Bir Randevuya Alınmamak.
"Covid tedbirleri sebebiyle randevu ile yapılan hasta muayene işlemleri sağlık bakanlığının geçen ay yayımlanan yazısı ile randevulu/randevusuz olarak yeniden düzenlenmiştir. Artık randevu almakta zorlanan vatandaşlarımız randevusuz olarakta muayene olabileceklerdir."
Sağlık Bakanlığı, COVID nedeniyle uygulanan 'MHRS dışı hasta bakılmaması' uygulamasının sonlandırıldığını belirterek hekimlerin artık randevulu/randevusuz tüm hastalara poliklinik muayene hizmeti vereceğini belirtildi.
En erken aynı gün 2 saat, en geç 15 gün sonrasına randevu verilen MHRS'de saat 16.00 olan yeni gün randevularının açılma saati 15 Ağustos tarihi itibarı ile 10.00 olacak şekilde güncellenmiştir. Tüm kanallardan saat 10.00'dan sonra yeni gün randevularını kontrol edebilirsiniz.
Buna göre, sistem üzerinden aldıkları randevuya gitmeyen ve bunu iptal etmeyenler, 15 gün süreyle tekrar aynı branştan randevu alamayacak. Aldığı randevu zamanının dışında, daha erken aynı branşta muayene olan ve bu nedenle randevusu boş geçtiği saptanan kişiler için de aynı durum geçerli olacak.
MHRS'den Aynı Güne En Fazla Kaç Randevu Alabilirim? Saat ve poliklinikler farklı olmak kaydıyla aynı güne kurum başına en fazla iki randevu alınabilmektedir.
Hastanelerde hastalara yardımcı olan ve randevularını düzenleyen hasta kayıt yetkilisi, hastanelerin girişinde bulunmaktadır. Acilden giriş yapan hastaların kayıtları, acilin girişinde bulunan hasta kayıt yetkilisi tarafından yapılmaktadır. Hastanelerde kayıt işlemi yapmadan herhangi bir işlem yapılamaz.
Hasta kayıt sistemi, bir hastanın sağlığına yönelik tüm bilgilerin kayıt edildiği bir sistemdir. Bu sistem ile hastaların yakından takibi sağlanır. Tüm teşhis- tanılar, laboratuvar veya radyoloji sonuçları gibi hastanın tüm sağlık verilerinin tek bir yerde depolanmasıdır.
Hastanın kimlik bilgileri, adresi, telefon numarası ve sosyal güvencesi (SSK, Emekli Sandığı, Bağ-Kur vb.) kaydedilerek hastanın sağlık kurumuna giriĢ kaydı yapılır. Sağlık kurumuna ilk defa müracaat eden herkese hasta tanıtım kartı doldurularak verilir.
Sağlık Bakanlığı nezdinde bu kuruma kayıtlı ve bağlı olması şartıyla ilgili hastanelerden saat sabah 07.00'ye kadar uygun şekilde randevular alınabilmektedir. Eğer bu saat o gün için 07.00'yi geçecek olursa o zaman en erken yalnızca 1 gün sonrasına randevu alınabilir.
Bu sebeple, Sağlık Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı yetkililerine buradan bir çağrıda bulunmak istiyorum; * Geliniz, 65 yaş üstü vatandaşlarımız randevu almadan tüm sağlık kuruluşlarında muayene olabilsinler!
Kadın Doğuma Randevusuz Gidilir Mi? Hasta, aile hekimine randevusuz bir şekilde gidebilmektedir. Ancak kadın doğum hastanesi üzerinden hizmet almak isteyen bir hasta, mutlaka randevu almalıdır. Randevu alan hastalar, sıra beklemeden kendi zaman dilimine uygun bir saatte muayene olabilmektedir.
Evet SUT gereğince, muayene kontrol süresi aynı hastanede aynı branş için geçerli olup 10 gün ile sınırlıdır. Muayene olmuş kişi için 10 günlük süre içerisinde hastaneler tekrar muayene işlemi giremeyecekleri için hastaya katılım payı çıkmayacaktır.
Aynı bölüme 10 günde bir randevu alınabilir. O sebepten kontrol için yada sonuç göstermek için gittiğinde sadece sonuç gösterme iin sıra numarası alıp gidebilirsin.
1-Alo182 randevu sistemi üzerinden aynı gün için (gece saat 24:00 ü 1 dakika geçince yeni gün başlamış oluyor yani gece 00:01 den sonra başlayan gün için) randevu alamazsınız. En erken bir sonraki gün den başlamak üzere randevu alabilirisiniz.
Bir sağlık kurumunun belli bir polikliniğinden, bir gün içinde en fazla 1 randevu alabilirsiniz. Bir günde bir sağlık kurumundan farklı poliklinikten alınmak kaydıyla en fazla 2 randevu alabilirsiniz. Telefonla kendinize ve yakınlarınıza her aramada toplamda en fazla 4 randevu alabilirsiniz.
MHRS sistemi üzerinden aldığınız randevuyu son 15-20 dakikaya kadar iptal edebilirsiniz. MHRS Randevunuzu iptal etmek için önce MHRS randevu sayfasından TC kimlik numaranızı ve şifreniz ile giriş yapmanız gerekiyor.
Gidemeyeceğiniz randevuları 60 dk. öncesine kadar ALO182, mhrs.gov.tr veya MHRS. Mobil'den iptal ederek diğer vatandaşların. yararlanmasını sağlayabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri