“Kırışıklık kremleri FDA tarafından kozmetik ürünlerin etkinliği açısından değerlendirilmediğinden, herhangi bir kırışıklık kreminin kırışıklıklarınızı azaltacağının garantisi yoktur.”
Bu etkenlere bağlı olarak ciltte oluşan kırışıklıklar belirli yöntemlerle tedavi edilmektedir. Bu yöntemler genellikle ciltte kolajen üretimini ve yağ bezlerini tetikleyerek cildi canlandırmayı hedeflemektedir. Ancak bunlar haricinde cildi dolgu uygulamaları ile tedavi etme yöntemleri de bulunmaktadır.
Kırışıklık giderici kremler ile kırışıklık önleyiciler isim benzerliğinden dolayı karıştırılsa da, her iki kategorinin kullanım amacı farklıdır. Kırışıklık önleyici kremler, 20'li yaşlardan itibaren kullanılmaya başlanabilir ve kırışıklık sorunun erken başlamasının önüne geçmeye yardımcı olur.
Yüz bölgesindeki kırışıklar dolgu veya botoksla fayda sağlanamayacak derecedeyse çeşitli lazer uygulamalarıyla çözüm sağlanabilir. Bu uygulamalar Fraxel Dual Lazer, Altın İğne gibi uygulamalardır. Her iki uygulama da kolay ve pratik işlemlerdir. 3-4 seans uygulama sonrasında kırışıklık görünümü giderilmektedir.
İlgili 43 soru bulundu
Özellikle yaşımıza cildimizin yapısına ihtiyacına göre ürünler tercih etmeliyiz. 20'li yaşların ortalarına geldiğimizde, cildin yapısında bulunan kollajen proteinin sentezi yavaşlamaya başlar. Bunun sonucu olarak ciltte hafif kırışıklıklar ve ince çizgiler belirir.
Bal mumu Özlü Kırışıklık Kremi: 2 yemek kaşığı bal mumu, 2 yemek kaşığı badem yağı, 4 yemek kaşığı kayısı özü ve ½ çay kaşığı limon suyu. Balmumu ve badem yağını benmari usulü ısıtın; sonra kalan malzemeleri koyun karıştırın ve soğutucu da 2 saat bekletin. Sonra krem olarak kırışıklıklara uygulayabilirsiniz.
25 yaşından itibaren ciltteki kolajen üretiminin azalması, elastikiyetin azalmasına yol açar. Daha az kolajen üretimi demek, göz kapaklarının sarkmaya başlaması ve kaç çatma gibi mimik çizgilerinin daha belirgin olması anlamına gelir. Kısaca cilt yaşlanma belirtileri 25 yaşından sonra ortaya çıkmaya başlıyor.
Bir limonu sıkarak 1 çay bardağı yoğurt ile karıştırarak cildinize uygulayabilirsiniz. Bu karışımı uygulayarak 20 dakika bekleyip, ılık su ile durulayın. Sonrasında limon içerisinde bulunan C vitamini cildin kolajen yapısını destekleyecektir. Düzenli kullanımda kırışık oluşumlarının hafiflediğini göreceksiniz.
Genç yaşta göz çevresi kırışıklıkları çok fazla mimik kullanımı ya da kolajen ve kas kaybı nedeni ile oluşabilir. Cilt yaş aldıkça elastikliği azalır ve kırışıklık meydana gelir. Bu kırışıklar geç yaşların yanı sıra 20'li yaşlarda da oluşabilir.
Cildi sıkılaştırır, düzenli kullanımda siyah nokta ve lekelerin oluşumunu engeller. Cildi nemlendirirken aynı zamanda koruma sağlayarak soğuk, rüzgâr ve güneş ışığından etkilenmesini en aza indirir. Cilde doğal esnekliğini geri kazandırır ve kırışıklık karşıtı bakım yapar.
Alındaki çizgiler ve derin kırışıklıklar hyalüronik asit kullanılarak daha genç ve sağlıklı bir görünüme kavuşmayı sağlamaktadır. Alın çizgilerinin olduğu bölgeye uygulanan dolgu tedavisinde kaslar dondurulur. Kasların kasılmasına bağlı olarak oluşan kırışıklıklar böylelikle azalır.
En çabuk ve en pratik çözüm botoks enjeksiyonudur. Minik bir doz botoks enjekte edilerek daha aşağıda olan kaş yukarı doğru kaldırılabilir. Böylece kaşlarınız arasında simetrik bir görünüm yaratmak mümkün olur. Ancak botoks enjeksiyonu kalıcı bir tedavi değildir.
Bal Maskesi: 1 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 tatlı kaşığı bal ve 1 adet yumurta sarısını karıştırın. Karışımı parmak uçlarınızla masaj yaparak cildinize uygulayın. Özellikle kırışıklıkların bulunduğu bölgelere gerdirerek uygulayın. Karışımı 15 dakika beklettikten sonra ılık suyla yüzünüzü durulayın.
Kırışıklık karşıtı kremleri ne zaman kullanmalı? Kırışıklık karşıtı kremleri, sabah ve akşam olmak üzere günde 2 kere uygulamamız gerekiyor.
Bal mumu Özlü Kırışıklık Kremi: 2 yemek kaşığı bal mumu, 2 yemek kaşığı badem yağı, 4 yemek kaşığı kayısı özü ve ½ çay kaşığı limon suyu. Balmumu ve badem yağını benmari usulü ısıtın; sonra kalan malzemeleri koyun karıştırın ve soğutucu da 2 saat bekletin. Sonra krem olarak kırışıklıklara uygulayabilirsiniz.
Yapılan bir çalışma güneş kremi kullanımının kırışıklıkları yüzde 24 azaltabildiğini ortaya koydu. Dermatologlar yıllardan bu yana cildin yaşlanmasının önüne geçmek için düzenli güneş kremi kullanımını öneriyor.
Yumurta, koyu yeşil yapraklı sebzeler, bitkisel yağlar ve tam tahıllı ürünler, içeriğinde bulundurdukları E vitamininin antioksidan özelliği sayesinde cildin ultra viole ışınlara karşı koruyarak, kırışıklık oluşumunu engellemeye yardımcı oluyor.
Alın çizgileri için belli yöntemlerimiz var en bilineni botoks, botoks ile erken yaşlarda o bölgede derinleşmeyi engellemiş oluyoruz. Eğer kırışıklıklar derinleşmişse o zaman botoks yerine dolgu uygulaması yaparak o derinliği azaltıyoruz.
Ayrıca haplardan da kullanarak, kırışıklık oluşumunu geciktirebilirsiniz. * Cildimizde ilk neresi kırışır? Cildimizde ilk göz kenarları ve alın kırışır.
HANGİ CİLT TİPLERİ DAHA KOLAY KIRIŞIR? Bazı insanların yüz kırışıklıkları daha fazla olur. Bunda cilt tipinin etkisi vardır.Beyaz ve ince derili insanlarda deri çok kolay kırışır ve yaşlanır. Kalın derili, esmer kişilerde ise daha geç ve yavaş kırışma, yaşlanma gözlenir.
Yaşlandıkça bireyin cildi doğal olarak daha az elastik ve daha kırılgan bir yapı kazanır. Azalan doğal yağ üretimi ciltte kuruluğa yol açar ve bu da cildin daha kırışık görünmesini sağlar. İlerleyen yaşla birlikte cildin daha derin katmanlarındaki yağlar azalır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri