Bazı durumlarda kaydetme esnasında hata mesajları ile karşılaşırsınız. Yine aynı şekilde kullanım sırasında uygulamaların kilitlenmesi, dosya taşıma hataları ve büyük dosyalara erişim soruları çoğunlukla bozuk sektörleri işaret eder. Buna bağlı olarak aynı zamanda bozuk sektörler, SSD bozulmalarının da habercisidir.
CrystalDiskInfo'yu kurun ve başlatın. Sağlık Durumu yüzdesi ne kadar yüksek olursa, SSD'niz o kadar uzun süre dayanır. Sağlık Durumu altında, size SSD'nizin durumu da gösterilecektir. İyi diyorsa, henüz endişelenecek bir şeyiniz yok demektir.
SSD hız testi yapmak için kullanabileceğiniz birkaç araç vardır. Bu araçlar genellikle ücretsiz olarak indirilebilir ve kolayca kullanılabilir. En popüler SSD hız test araçlarından bazıları şunlardır: CrystalDiskMark, AS SSD Benchmark, ATTO Disk Benchmark ve Anvil's Storage Utilities.
Çalıştırı açıp (Win + r) "dfrgui" yazın (tırnakları silin) açılan pencerede sürücüleriniz bulunmaktadır. Katı hal sürücüsü yazıyor ise bilgisayarınızda SSD disk vardır. Sabit sürücü yazıyor ise bilgisayarınızda HDD disk vardır.
İlgili 19 soru bulundu
Saat olarak ifade edilir ve değer ne kadar yüksek ise depolama cihazının o kadar güvenli olduğunu gösterir. MTBF değeri 1.500.000 olan bir SSD sürücünün günde 24 saat çalıştığında 170 yıl boyunca hatasız şekilde çalışabileceği söylenebilir.
Diskin sıcaklığı önceden 60 dereceye kadar çıkmış olmalı. %50 olursa sağlığı değiştirebilirsiniz. Şu anki sağlık durumunu Percent Lifetime Used değerine göre belirliyor Current 95 olduğu için normal.
SSD kullanıcılarının belki de SSD sağlık testi için kullandığı en popüler programlardan biri CrystalDiskInfo. Oldukça kullanıcı dostu olan program, SSD'nin mevcut performansı için kullanıcılara önemli veriler sunmakta. CrystalDiskInfo, SSD S.M.A.R.T. verileri arasında SSD ömrüne önem veren bir uygulama.
Windows işletim sistemi kullanıyorsanız, disk yöneticisi aracını kullanarak disk sağlığını kontrol edebilirsiniz. Disk yöneticisini açmak için “Başlat” menüsünden “Denetim Masası”na gidin ve “Disk Yöneticisi”ni seçin. Disklerin sağlık durumlarını gösterir ve herhangi bir sorun varsa uyarı verir.
Topraklayıcı devre sokete SSD denetleyicisi üzerinden dönüyor. Kesin bilgi için takıp denemeniz gerek. AIDA64'te soket bilgileri göstersede BIOS'ta gösterse de çalışıp çalışmadığını takıp öğrenebilirsiniz. M.2 SSD soketleri kolay kolayda bozulmaz.
Ssd tamir edilebilir mi ? ssd normal harddisklerden farklıdır. SSD disklerin sadece kart devresi tamir yapılabilmektedir. SSD tamiri yapılarak veri kurtarılması mümkün olmaktadır.
Ayrıca, SSD'lerdeki bellek hücrelerinin sınırlı bir ömürleri olduğundan, tekrar tekrar veri yazılıp silmek de SSD'lerin ömrünü kısaltabilir. Bununla birlikte, SSD'lerin dayanıklılığı da cihazın kalitesine ve üretim teknolojisine bağlıdır. Yüksek kaliteli ve daha pahalı SSD'ler, daha uzun ömürlü olma eğilimindedir.
Genel anlamda SSD paketlerinde okuma- yazma hızı 300- 500 MB/sn şeklinde karşınıza çıkar. Tercih edeceğiniz SSD'nin okuma- yazma hızı değerleri ne kadar yüksek olursa elde edeceğiniz hız ve kalite o denli artacaktır. Bu noktada normal bir SSD kullanımı için sunulan hız değerleri 543 MB ve 516 MB'dir.
SSD ve/veya HDD'nin bozuk olması bilgisayarın işletim sistemini açmasına engel, BIOS ekranına gelmesine değil. BIOS'a gelir ve senden disk takmanı ister.
SSD'nin yanmasının tek bir sebebi olamaz. Örnek vermek gerekirse; yanlış veya tam takılmamış bir SSD hiç ummadığınız bir anda çalışmayı durdurabilir veya yanabilir. Bunun yanı sıra anakarta sızan bir sıvı ile SSD'nin yanmasına sebep olabilir.
Size yardım etmek için buradayım! "Kırmızı ışık", depolama cihazınızın (SSD veya HDD) durumunu göstermekten sorumludur. Sürekli yanıp sönüyorsa, cihazın normal çalıştığını ve dosya yazıp okuduğunu gösterir.
Çok fazla işlem yapmak, çok fazla ısınması gibi şeyler en büyük nedenleridir.
Hard diskin sıcaklığını aşağıda gösterildiği şekilde, görebilirsiniz. Bu örnekte hard disk sıcaklığı 37 derece olarak görülmektedir. Eğer bu sıcaklık 42-43 derecelerin üzerine çıkıyorsa dikkatli olmak ve cihazın sağlıklı olarak soğutulup soğutulmadığını; hava alıp almadığını kontrol etmek gerekir.
Hayır SSD'de bad sector olmaz.
Disk Temizleme aracına erişmek için, Başlat menüsünde 'Disk Temizleme' yazarak arama kutusuna girin. SSD'nizi temizlemenin bir diğer yolu da, ücretsiz bir üçüncü taraf aracı kullanmaktır. CCleaner veya BleachBit gibi araçlar, gereksiz dosyaları ve geçici verileri temizlemek için kullanılabilir.
HDD'ler hareketli yapıları nedeni ile ortalama 5 yıl gibi bir süre hayatta kalabilir. Bu sürenin sonunda sektör hataları gibi veri işlemede tutarsızlıklar ortaya çıkabilir. Öte yandan yeni nesil SSD sürücüler için ortalama 10 yıl gibi bir ömür biçilir.
BIOS'ta SSD'yi etkinleştirin
Bilgisayarı yeniden başlatın> BIOS'a girmek için F2 / F8 / F11 / DEL tuşlarına basın> Kurulum'a girin> SSD'yi açın veya etkinleştirin> Değişiklikleri kaydedin ve çıkın. Bundan sonra, PC'yi yeniden başlatın ve artık diski Disk Yönetimi'nde görebilmeniz gerekir.
Basit bir örnek vermek gerekirse SSD HDD' de sağlık 0 olduğunda en son yazdığınız veriye sonsuza kadar erişme ihtimaliniz vardır. Üzerine yazamaz ya da silemezsiniz.
SSD, HDD'ye (Hard Disk Sürücü) göre çok daha hızlıdır ve verilere erişim sürelerini önemli ölçüde kısaltır. Bu, bilgisayarınızın daha hızlı açılmasını, programların daha hızlı başlatılmasını ve dosyaların daha hızlı kopyalanmasını sağlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri