Biberleri ekleyip kızartalım ve süzgecin altına derin kase koyup, biberleri süzgece koyalım ki yağı süzülsün. Bütün biberler bitene kadar bu işlemi yapalım ve soğumaya bırakalım. Soğuyan biberleri istediğimiz miktarda buzdolabı poşetlerine koyup, ağzını sıkıca bağlayıp, dondurucuya kaldıralım.
Kızarttığımız biberleri başka bir tencereye alıyoruz. Üzerine kaynayan domates sosumuzu döküp bir iki tur daha ocağın üzerindeyken hemen temiz kavanozlarımıza iki parmak kalacak şekilde doldurup ağzını hiç kullanılmamış kapaklarla sıkıca kapatıyoruz. Kavanozları ters çevirip üzerini kapatıyoruz.
Kavanozun içine biraz biber, bir iki kaşık domates sosu olarak sırasıyla kat kat dolduruyoruz. Ağzına kadar doldurup, kapağını sıkı bir şekilde kapatıp ters çeviriyoruz. İyice soğuyunca, serin bir yerde muhafaza ediyoruz.
Sıvıyağ tenceremizde kızınca içerisine biberleri atıp üzerine tuzunu ekleyip kızartıyoruz. Kızaran biberleri saklama poşetine veya bir plastik kaba yerleştiriyoruz. (Cam ürünler kesinlikle olmaz çünkü cam dondurucuda patlar. ) Kızartma işlemi bittikten sonra soğuması için biraz bekletip dondurucuya atıyoruz.
Soyup dilimlediğiniz sarımsakları da araya yerleştirin. Bütün biberler, sarımsaklar ve maydanozları bu sıraya göre kavanoza yerleştirin. Kavanozun üzerine bastırarak havasını alın. Zeytinyağı, sirke ve tuzu karıştırıp kavanoza dökün ve kapağını sıkıca kapatın.
İlgili 28 soru bulundu
Biberleri (ocakta, mangalda ve ya fırında tercih size kalmış) közleyip soyuyoruz. Sıcağıyla kavanozlara koyuyoruz. Ben üçer adet koydum siz istediğiniz kadar koyabilirsiniz. Ağzını sıkıca kapatıp ters çeviriyoruz.
Pişmiş olarak saklamak için: Biberleri kızartıp soğutun, poşetleyin ve dondurucuya kaldırın. Kızartılmış biberin saklama süresi 12 aydır.Çözüldükten sonra tekrar dondurulmaz ve kısa süre içinde tüketilmesi gerekir.
kaynatıp kenara aldığınız tencerenin içinden kavanozlarınızı çıkarın, önce yine kapakları ters duracak şekilde oda sıcaklığında güzelce bekletip soğumasını sağlayın. Yaklaşık 7-8 saat bu şekilde bekletip tamamen soğuttuğunuz kırmızı köz biber konservelerinizi serin ve güneş ışığı almayan bir yerde güvenle saklayın.
Kışın kolaylıkla çıkarıp tazesinden hiç bir farkı olmayan kızartmalık biber tarifimize başlayalım. Biberler yıkanıp sap kısımları kesilir. Kuruladıktan sonra kızgın yağ da kızartılıp yağını çekmesi için havlu kağıt üzerine alınır, soğuduktan sonra poşetlere paylanıp dondurucuda ki yerini alır.
Konservenin temel kuralı kullanılacak besinin hafif soteleme işleminden geçerek sıcak şekilde kapatılmasıdır. Doğranan sebzeler bir tencere içinde hafif ateşte döndürülür ve kavanozlara eklenir. Sıcak şekilde eklendiğinde ömrü daha uzun olur. Konserve kavanozlarının güvenlik testinden geçmesi gerekir.
Poşetin havasını aldıktan sonra poşeti katlayıp, tekrar bir poşet içerisine yerleştirin. Biberler 2 poşet içinde olursa, bulunduğu dondurucuda diğer donan sebzelerin kokusunu almaz. Hazırladığınız bu yöntem ile yemeklik biberleri buzlukta üst üste yerleştirip, uzunca bir süre saklayabilirsiniz.
İlk olarak biberlerinizi yıkayın ve ortadan ikiye kesin. Daha sonra kızartmalık biberlerinizi iyice yıkayın. Toz almayan ve güneş gören bir ortama biberlerinizi serin ve kurumasını sağlayın. Biberlerinizin güneşten kurumaya ve kızarmaya başladığında biber kurutma işleminiz tamamlanmış demektir.
Kızartmanızın yağını iyice süzdükten ve bir kağıt havlu ile fazla yağını aldıktan sonra uygun porsiyonlara bölüp derin dondurucuya yerleştirin. Buzdolabı poşetlerini kapatmadan önce içindeki fazla havayı almayı da unutmamalısınız.
Turşu, erişte ve tarhana ilk akla gelen kışlık hazırlıklardır. Kışlık hazırlık dondurucuya bezelye atma ve salamura yaprak yapma ile başlar. Ekim ayında da köz kırmızı biber turşusu ile son bulur. Domates sosları, köz patlıcanlar, taze fasulye de kışlık hazırlıklar içerisinde yerini alır.
Kırmızı biberleri temizledikten sonra uzunlamasına 3-4 parçaya bölüp, küçük küçük küpler halinde doğrayın. Doğradığınız kırmızı biberleri buzdolabı poşeti içine düzgün bir şekilde yerleştirin. Poşetlerin üzerine eliniz ile hafifçe bastırıp, havasını alın. Ardından poşeti katlayıp, tekrar bir poşet içine koyun.
Poşetin havasını aldıktan sonra poşeti katlayıp, tekrar bir poşet içerisine yerleştirin. Biberler 2 poşet içinde olursa, bulunduğu dondurucuda diğer donan sebzelerin kokusunu almaz. Hazırladığınız kızartmalık biberleri buzlukta üst üste düzgün bir şekilde koyup, uzunca bir süre saklayabilirsiniz.
Kapağı açıldıktan sonra buzdolabında saklayınız ve 3 gün içerisinde tüketiniz.
Biberleri önlü arkalı olarak güzelce kızartın. Kızaran biberleri peçete serili bir tabağa alıp fazla yağını süzdürün. Yoğurt sos için süzme yoğurt, tuz ve sarımsağı güzelce karıştırıp bir servis tabağının ortasına yayın.
Biberleri yıkayıp kurulayın. İçlerini temizleyip yemeklik doğrayın. Tek kullanımlık miktarlarda poşetleyerek derin dondurucuya kaldırın. Özellikle evde kullanabileceğinizden fazla biber varsa bozulmadan bu şekilde dondurucuya kaldırabilirsiniz.
Ayçiçek yağını sığ bir tavada kızdırdıktan sonra öncelikle yumurta sarısına sonra una buladığınız kırmızı biberi, arkalı önlü ters çevirerek kızartın. Servis tabağına aldığınız biberi, incecik kıyılmış sarımsakla karıştırdığınız sirkeli sosla servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.
Her yeri eşit şekilde olmuş halde olan nefis turşumuz 10 gün sonra hazır. 🌟 Bu turşu körüklü kıl biber, kaba balık biberi ile çok lezzetli oluyor yemeye doyum olmuyor.
Tencereye sıvı yağ sirke su ve tuz ilave edilerek kaynamaya bırakılır. Kaynayan suyun içine biberler atılır ve karıştırılarak kısık ateşte biberlerin yumuşaması beklenir. Yumuşayan biberlerin içine sarımsak ve maydanoz eklenerek karıştırılır ve sıcakken kavanozlara koyulur. Soğuduktan sonra yemeye hazırdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri