Kabağı kurutacağınız yerin direkt güneş almaması önemli. Gölge, çok rüzgar olmayan bir balkon en ideali. Önemli olan bir diğer noktaysa havanın nemli olmamasıdır. Nemli bölgelerde kurutulan sebzeler bir poşet içerisinde buzdolabında saklanmalıdır.
Kabakları kurutarak kışa iyi bir hazırlık yapmak istiyorsanız pişirme yönteminiz her ne olacaksa olsun kabakların iyi bir şekilde kuruması için bir yorgan iğnesi yardımıyla ipe dizerek kurutmaya uygun bir yere asın ya da dilimledikten sonra biz bez üzerine dizerek güneş altına bırakın.
KIZARTMALIK Kabak NASIL KURUTULUR? Kabakları yıkadıktan sonra 1 santimetre kalınlığında dilimleyin. Daha sonra güneş alan bir yere temiz bir bez örtün ve dilimlediğiniz kabakları da bu beze dizin. Birkaç günde kuruyan kabaklarınızı bez torbalarda veya buzdolabı poşetinde saklayabilirsiniz.
Sıcak kaynar suya attığınız kabakları kevgir yardımı ile alın ve buzlu soğuk suya atın. Kabakların suyunu süzün ve iyice kuruladıktan sonra dondurucuya porsiyonlar halinde kaldırın. İsterseniz kabaklarınızı kek yaparak ya da sebze sotelerinin içerisine koyarak değerlendirebilirsiniz.
Çiğ Kabak Dondurulur mu? Evet taze çiğ kabaklar buzlukta yıl boyu saklanabilir. Fakat hiçbir işleme tabi tutulmadan buzluğa atılan kabaklarda lezzet ve renk kaybı bariz olacaktır. Fakat buzluğa atmadan önce kabakları blanch etmek gözle görülür bir fark yaratın.
İlgili 18 soru bulundu
Kabakları soyup dilim dilim kesiyorsunuz. Yemeklik olarak poşetliyip dondurucuya atıyoruz. Ben genelde fazla kalın kabaklar bozulmasın diye atıyorum. Dondurucuya kabak çorbası da yemeklerde kullanacağınız zaman dondurucudan çıkardığım zaman kullanırım ki kabak sulanmasın.
Kavanoza koyarsanız ters çevirerek bekletmeyi unutmayın. Eğer kilitli poşete ya da buzdolabı poşetine koyacaksanız hava almadığından emin olun. Ardından buzluğa kaldırın. Kullanmak istediğinizde buzluktan çıkardığınız kabak yemeğini önce buzdolabının alt kısmında, ardından oda sıcaklığında bir süre bekletin.
Balkabağı Kesilmeden Nasıl Saklanır? Bütün balkabağı, dilimlenmiş balkabağına göre daha uzun süre dayanır. Bütün balkabağını serin ve karanlık bir yerde, ortalama 10-15 dereceli bir ortamda 3 aya kadar muhafaza edebilirsiniz.
Bal kabağının dış kısmındaki yeşil kalın kabuğu bıçakla güzelce temizleyin. Ardından kullanacağınız boyutta küpler haline getirin. Tamamen kuruyan çiğ haldeki bal kabağı dilimlerini buzluğa uygun saklama kaplarına, buzdolabı poşetlerine ya da kilitli torbalara aktarın.
Kabakları yıkayıp kabuklarını soyup yemeklik küp küp doğruyoruz. Kabaklarımızı istediğimiz miktarlarda buzdolabı poşetlerine koyup fazla havasını pipetle çekiyoruz yani vakumluyoruz. Dondurucuya koyup kışın ister yemek ister çorba olarak kullanabilirsiniz. Afiyet olsun.
İlk olarak kabakları yıkıyoruz ve iyice kuruluyoruz. Sonra alacalı soyuyoruz ve yarım daire biçiminde doğruyoruz. Poşetlere yerleştiriyoruz ve poşetlerin havasını pipet yardımıyla alıp ağzını sıkıca bağlıyoruz. Dondurucuya atıyoruz.
Pamuklu bir bez üzerine serip güneşte kurutmaya bırakın. Kabak çok çabuk kurur. Etkili sıcakta,en geç iki gün içerisinde kabaklar kuruyacaktır. Kuruyan kabakları temiz bir bez torba içinde kuru bir yerde saklayın.
Kabak soyulup rendelenir ve buzdolabı poşeti yada saklama kabına koyularak istenildiğinde kullanılmak üzere buzlukta saklanır.
Soğanlar yemeklik şekilde doğranıp yağda rengi dönene kadar sotelenir. Baharatlar ve salça ilave edilip biraz daha kavrulur. Süzdüğümüz kabaklar eklenip güzelce karıştırılır. 2-3 dakika sotelendikten sonra servis tabağına alınır arzuya göre yoğurt ile servis edilir.
İndirimli Fiyat: 20,00 TL.
Peki bal kabağı ne kadar dayanır? Bal kabağı yapısı gereği kesilmediği ve darbe almadığı sürece kendisini koruyan bir kabukla sarılmıştır. Bu demek oluyor ki bal kabağını kesmezsek, kuru ve karanlık bir ortamda tutarsak yaklaşık 3 ay kadar bozulmadan dayanacaktır.
Buzluktan çıkardığımız kabağı uygun bir tencereye boşaltıp üzerine bir buçuk su bardağı toz şekeri ve bir bardak suyu da ekleyin. Tencerenin kapağını kapatıyoruz ve orta ateşte pişmeye bırakıyoruz . 40-45 dakika gibi sürede pişiyor.
Balkabağını sert kabuğundan ayırarak doğrayalım. Yıkayıp suyunu süzdürdükten sonra buzluk poşetlerine ihtiyaca göre ayırarak yerleştirip havasını alalım. Taptaze kalıyor.
İlk olarak fırın 50 ya da 60 ° C'de ayarlanır. Fırının üzerine yağlı kâğıt serilir ve dilimlenmiş olan kabaklar bir santimetre aralıklar ile koyulur. Daha sonra ise her 30 ya da 40 dakikada bir olacak şekilde kabaklar ters çevrilir. Bununla beraber kabaklar buruşuk bir hal aldığında fırından çıkarmak gerekmektedir.
Ankete katılan çiftçilerin yaklaşık %50'si en yaygın üretim sorununun çürüme olduğunu belirtmiştir. Üreticilerin %60'ı kabak meyvelerinde çürümeye neden olan faktörün yabancı otlar olduğunu ifade etmiştir. Bölgedeki yaygın yabancı otlardan demir dikeni (Tribulus terrestris L.) ve domuz pıtrağı (Xanthium strumarium L.
Bal Kabağı derin dondurucuda nasıl saklanır? Bal kabağını küp küp doğrayın. Kestiğiniz parçaları Koroplast Kilitli Poşet içerisine koyun ve poşetin havasını alın ve ağzını sıkıca kapatın. Poşetleri derin dondurucuya yerleştirin 8-10 ay içerisinde tüketilmelidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri