Kazak, hırka, kaban gibi kaba kıyafetlerin vakumlanması tercih edilmelidir. Vakumlu poşetler kıyafetleri ince bir hale getirir hatta poşetler, kıyafetler içerisindeyken rulo haline bile getirilebilir. Bu da alandan kazanım sağlar. Bununla birlikte gömlek ve pantolonlar için de aynı yöntem uygulanabilir.
Baza altı bizim en çok kullandığımız gizli dolaplardan sayılır ama kaşe kabanlar için uygun bir yer değildir. Montlar naylonlu kumaştan işe oldukça yer kaplayacaktır. Temizlenmiş olarak vakumlu plastik torbalarda saklayın. Böylece yerden oldukça tasarruf sağlamış olursunuz.
Örneğin içinde elyaf dolgu malzemesi bulunan montlar, askı kullanarak saklanmalıdır. Kaşe ve deri kışlık montlar, katlanma veya vakumlanma gibi durumlara karşı oldukça hassastırlar. Vakumlu poşet içerisinde muhafaza edilen kaşe ve deri montlar, kırışma ve zedelenme gibi durumlar yaşayabilmektedir.
Montlar genel itibarıyla dolgu malzemeli olduğu için katlanmadan düz bir şekilde saklanması gerekiyor. Üzeri tozlanmasın, kötü kokmasın diye de bir kılıfa ya da çöp poşetinin içine düz biz şekilde koyalım. Sonra da yatay bir biçimde dolabın üzerine kaldırabiliriz.
Kışlıkları kaldırırken naftalin gibi soluması çok zararlı ağır kimyasallar olmadan da güve ve haşerelerden korunmak mümkün. %100 Saf Sedir Uçucu yağını bir koton parçasına veya ahşap koku toplarına yedirerek, eşyalarınızı koyduğunuz saklama ünitelerine yerleştirmeniz yeterli.
İlgili 42 soru bulundu
Doğal kokular içerisinde yer alan lavanta, nane, limon, çam ve narenciye gibi notaları evin güzel kokması için tercih edebilirsiniz. Ev nasıl güzel kokar diye düşünüyorsanız aromatik kokuları yaşam alanınızın farklı yerlerine yerleştirerek ortamın havasını ferah ve hoş kokular ile doldurabilirsiniz.
Keratinle beslenen güve larvalarının gelişimini önlemek için yünlü giysilerinizi özellikle ilkbahar ve yaz aylarında hava geçirmeyen kaplarda saklayın. Vakumlu torba, hurç, kutu ve sepet gibi saklama üniteleri kullanabilirsiniz.
Son yıllarda daha popüler hale gelen karton kutular ile plastik poşet ve kaplar, giysileri muhafaza etmek için düşünebileceğiniz seçeneklerden biri. Plastik poşetlerin vakumlu olanları da mevcut. Bu tür ürünleri hassas olmayan kot ve tişört gibi giysilerinizi depolamak için rahatlıkla kullanabilirsiniz.
Özellikle kazak gibi kıyafetleri esnememeleri için katlayarak saklamanız gerekir. Çabuk kırışan hassas kumaşlı elbiseleri katlamak yerine asarak saklamanızı öneriyoruz. Kot pantolonları da rulo şeklinde katlayıp saklayarak alandan tasarruf edebilirsiniz.
Elyaf ve kuş tüyü montlar ince tasarımlarına rağmen son derece sıcak tutar ve kayak montu olarak ideal bir seçimdir. Ayrıca katmanlar arasında yüksek miktarda hava tutarak ekstra yalıtım sağlayan şişme montları da inceleyebilirsiniz.
Bunun sebebi ise kaşe kumaşın suya ve soğuğa karşı dayanıklılığıdır. Soğuk geçirmeme konusunda yüksek bir performans gösteren kaşe kabanlar, kış aylarında vücudu sıcak tutar.
Kaşe kaban modelleri genel olarak makinede yıkama için uygun malzemelerden üretilir ancak pek çok kışlık üründe olduğu gibi bu ürünlerin de makinede sıklıkla yıkanması tavsiye edilmez. Kabanını makinede yıkamak isteyenlerin maksimum 30 derece sıcaklıkta su tercih etmesi gerekir.
Kaşe kabanların yıkanması, çoğu diğer kumaşlar gibi, kolay olabilir. Öncelikle, kabanın üreticisi tarafından önerilen özel bakım talimatlarına uymanız gerektiğini belirtelim. Genel olarak, kaşe kabanların ıslak bir bez ve hafif deterjan kullanarak, sıcak suyla nazikçe yıkanması tavsiye edilir.
Yapmanız gereken ilk şey, kabanınızı düz bir zemine sermek olacaktır. Düz zemin üzerine serilen kabanınızı jiletinizi kullanarak tıraşlayabilirsiniz. Bunun için de jileti eğik biçimde tutmanız, tüylenen kısma yavaş yavaş, sürtme işlemiyle uygulama yapmanız gerekmektedir.
Fakat bir kısım firmalar ürettikleri kabanların çamaşır makinesinde temizlenmesini de uygun görmüşlerdir. Bu kapsamda üretilen kabanların 30 derecede yıkanması tavsiye edilir. Daha yüksek sıcaklıklarda yıkama işleminin yapılması, kabanın kumaş yapısını bozabilir.
Doğru ısı da genel olarak otuz derece olarak bilinmektedir. Kaşe kabanların yıkanması sırasında doğru deterjan kullanımı da bir hayli önemlidir. Kaşe kabanın hassas kumaşlar için kullanılmış olan deterjanlarla yıkanması gerekmektedir.
Vakumlu hurç kıyafetleri kırıştırır mı sorusuna ise konuluş şekline göre bu durumun yaşanabileceği ancak genel olarak kırışmasının pek mümkün olmadığı cevabı verilebilir. Kıyafetlerin kırışmamasının yanında kalitesini koruyarak uzun ömürlü olmasına da katkı sağlamaktadır.
Kıyafetleri kötü koşullarda saklamaktan kaçının: Örneğin çok soğuk bir garaj, rutubetli bir bodrum veya açık bir balkon gibi alanların değişen sıcaklıkları ve nem seviyeleri vardır. Kumaşların ısı ve nemden zarar görmesini önlemek için giysileri, serin ve kuru bir yerde saklanmalıdır.
Vakumlu poşet içerisine konan eşyalar kırışma yapmayacaktır. Uzun ömürlü kullanıma fayda ağlamaktadır. Kıyafetlerin kalitesini korur. Elbiseler vakumlu poşete konularak havası alınır ve bavula konulabilir.
Kıyafetlerinizdeki kırışıklıkları açmak için temiz nemli bir havluyu, düz bir zemine serdiğiniz kıyafetinizin üstüne serin. Daha sonra havluyu kıyafetinizin üstüne doğru bastırarak kırışıklıkların hafif nemlenmesini sağlayın. Son olarak nemli kıyafetinizin kurumasını bekleyerek kırışıklıkların açılmasını sağlayın.
Yün: Hafif ve dayanıklı yapısı ile mont kumaşları arasında vazgeçilmezdir. Su geçirmez özelliği ile sizi hem kuru hem de sıcak tutar.
Kazan kapasitesinin yarısı kadar ağırlığa sahip yünü bir ölçek çamaşır deterjanı ile makinede kolayca yıkayabilirsiniz. Yün yıkama deterjanını ekledikten sonra makineyi yün programında düşük sıcaklıkta çalıştırmalısınız. Makinede yıkanan yünleri banyoda iyice süzüldükten sonra balkona serip kurutabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri