İlk önce biberler yıkanır, ardından suları süzgeç yardımıyla süzülüp kurulanan biberler fırın ızgarasında orta bölüme dizilir. 65 ile 75 derece arasında fırın kapağını açmadan takibi sürdürülen biberler, büzüşmeye ve rengi matlaşmaya başladıktan sonra fırından çıkarılır.
Dolmalık biber kurutulurken şekli bozulmadan tohumları ayıklanmalıdır. Acı sivri biber, yeşil biber ve kırmızı biber de tohumlarından ayrıldıktan sonra iyice temizlenmelidir. Suyun altında yıkanan ve tohumları temizlenen biberler ipe dizilerek güneşte ve ya tepsiye dizilerek fırında kurutulabilir.
Fazla güneş almayan bir yere asın. Kızarıp kuruyana kadar bekletin. Kuruturken yağmur yağarsa yağmur suyunun değmemesine dikkat edin yoksa biberler çürür.
Evinizin, balkonunuzun, bahçenizin ya da varsa terasınızın en çok güneş alan yerine ipe dizdiğiniz biberleri yerleştirin. Havanın sıcaklığına ve güneş ışıklarının kuvvetine göre kuruma süresi değişecektir. Ortalama 3 gün içerisinde kuruma başlar. 7 gün içerisinde de biberleriniz tamamen kurumuş olur.
Bölgedekiler biberin lezzetinin, toprağın, suyun ve havanın farklılığından olduğun söylüyor. Biberler dizilip asıldıktan itibaren havaların sıcak olduğu zamanlarda ortalama 1-1,5 ay boyunca asılı kalıp kuruyor.
İlgili 36 soru bulundu
Pul biber kuruturken ve kurutulmuş biberleri un haline getirirken mutlaka eldiven kullanmalı ve işlem açık havada yapılmalı. Küf oluşumunu önlemek için ise; güneşte kurutulan biberlerin biraz da fırında kurutulması yerinde bir işlem olacaktır.
Biberleri uzun bir ipe, ortalarından iğne geçirerek dizin. Balkon veya bahçenizde en çok güneş alan yere ipi asın. Ortalama 3-7 gün içinde biberler kuruyacaktır. Kuruyan biberleri kavanoz veya buzdolabı poşetlerine doldurarak saklayın.
En klasik biber kurutma yöntemi biberleri ipe dizmekle başlıyor. Çarliston, sivri, dolmalık... Dilediğiniz biber çeşidini güzelce yıkayın. Ardından kurulayın.
Saklama: Tamamen kuruyan biber, patlıcan dilimleri, nemden uzak, hava geçirmez kaplarda veya cam kavanozlarda saklanır. Serin, kuru ve karanlık bir ortamda muhafaza edilmelidir.
Biberlerimizi yıkamıyoruz. Yorgan iğnesine 1 metre ip takıyoruz, biberleri alt kısımlarından bir parmak yukarıda olacak şekilde ipe geçiriyoruz. 13 adet geçirsek yeterli daha fazlasını ip taşımayabilir hazırladığımız biberleri evinizin balkonu varsa güneş gören yerine takalım.
Biber fidelerinin genel olarak 32 derece üzerinde verimi düşer. Ayrıca, yüksek sıcaklık biberde tat değişimine neden olur. Biber yetiştiriciliğinde sıcaklığın yüksek olması gibi düşük olması da bitkiye zarar verir.
Biberler en yaygın yöntem olarak güneşte doğal haliyle kurutulmaya bırakılır. Temiz bir alanda güneşe serilen biberleri eşit şekilde yerleştirdikten sonra gün içinde birkaç kez çevirmek yeterli olacaktır. Bu şekilde biberlerin tamamı eşit biçimde kuruyacaktır.
Kurutulmuş sebzelerin tadı bir başkadır. Ama İstanbul gibi nem oranı fazla şehirlerde yaşıyorsanız uzun süre muhafaza etmek biraz zor. Hemen bozulabiliyor. Bu yöntemle uzun süre saklayabilirsiniz ve bu şekilde kullanımı daha pratik oluyor.
10 KİLO BİBERDEN 1 KİLO ÜRETİLİYOR.
İlk olarak biberlerinizi yıkayın ve ortadan ikiye kesin. Daha sonra kızartmalık biberlerinizi iyice yıkayın. Toz almayan ve güneş gören bir ortama biberlerinizi serin ve kurumasını sağlayın. Biberlerinizin güneşten kurumaya ve kızarmaya başladığında biber kurutma işleminiz tamamlanmış demektir.
Kuru ve Serin Bir Yer Seçin: Kurutmalıkları saklamak için en uygun ortam, kuru ve serin bir yerdir. Islak veya nemli ortamlar, kurutmalıkların bozulmasına ve küflenmesine neden olabilir. Bu nedenle, saklama alanınızı dikkatlice seçmelisiniz. Kuru ve serin bir depo veya dolap ideal bir seçenektir.
Makarna, Erişte Katkıları, Sebze karışımları, Et, tavuk, balık köfte harçları, Büsküvi, kraker içerisinde kullanılabilir.
Kansere, kalbe, bağışıklık sistemine iyi gelmekle beraber haz mı da kolaylaştırıcı etkisi vardır. Yaşlanmayı sağlayan hücre yıkımını yavaşlatmaktadır. Yoğun iş temposunda sağlıklı bir şekilde beslenmeye dikkat etsek bile her zaman için Güneşte kurutulmuş dolmalık kuru biber hazırlanma fırsatınız olmayabilir.
Biberlerinizi, güneş ışığından uzak bir yerde muhafaza etmelisiniz. Biberlerinizi saklamak için en etkili yöntem ise dondurmadır. Biberleri dondurarak, uzun süre saklayabilirsiniz. Biberlerinizin çürümesi veya küflenmesi gibi bir sorun oluşmayacaktır.
Airfryer ile Biber Kızartması Tarifi Nasıl Yapılır
Eğer biber kızartmasında yağ kullanmak isterseniz en fazla 1 yemek kaşığı olacak şekilde yağı biberlerinizin üstünde gezdirin. Biber kızartmasında bulunması istediğiniz kadar tuzu biberlerin üstüne dökün.
Airfryer'da meyve kurutmak için uygun sıcaklık derecesi ve dakika nedir? Airfryer'da meyve kurutma işlemi için 100-120 derece ve 1,5-2 saat yeterlidir. İçerisine eklediğiniz meyvelerin su oranına bağlı olarak ilk defa yapacağınız kurutma işleminizde kontrollü davranmanızı öneririz.
Biberlerinizi Koroplast Kilitli Poşet içerisine yerleştirin ve ağzını sıkıca kapatın. Biberleri, buzdolabında 4 gün boyunca taze tutabilirsiniz. O süreye kadar tüketilmesi önerilir.
13 ve 14 gün içerisinde salçamız güneşte pişerek kurur. İri kıyım çekilen biber salçamızı ikinci ağız dediğimiz salçanın son aşaması için makinada tekrar çekilir.
#kışhazırlıkları #pratiktarifler #nefisyemektarifleri KAPYA BİBERLERİ VE SİVRİ BİBERLERİ YIKAYIP SUYUNU SÜZDÜRELİM DAHA SONRA yemeklik, kızartmalık doğrayalım güneşte bekletelim kilitli buzdolabı poşetlerine koyup havasını pipet yardımıyla alıp ağzını sıkıca kapatalım, düzeltip buzluğa kaldırdım.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri