Limon suyunu cam şişeye doldurup ağzını kapatarak buzdolabında 1 aya kadar muhafaza edebilirsiniz. Limon suyunu buz poşetlerine doldurarak dondurucuda yaklaşık 12-15 hafta kadar muhafaza edebilirsiniz.
Limonun suyunu buzluğa uygun olan saklama kaplarına doldurarak 12 ile 15 hafta arasında muhafaza edebilirsiniz. Meyvenin suyunu dondurucuda saklamak için buz kaplarını kullanabilirsiniz. Tek kullanımlık boyutlarda olan buz kalıbı bölmeleri, limon suyunu kullanacağınız miktarda çözdürmenize olanak tanır.
Limonları yıkayıp kuruluyoruz elma dilimi ya da yuvarlak dilimler halinde kesip altını üstüne tuzlayıp öylece kavanoza diziyoruz. Bir kaç tanesini dibine sıkabiliriz. Bir hafta boyunca arada bir sallayarak limonların suyunu bırakmasını bekliyoruz. Limonlar yumuşayıp, kavanoz neredeyse limon suyu ile doluyor.
İlk olarak “Bütün limon nasıl saklanır?” sorusunu yanıtlayalım: Limonları uzun süre boyunca taze şekilde saklamanın en etkili ve basit yöntemlerinden biri kilitli buzdolabı poşetlerinden yardım almak.
Tüm limonlar kavanozun içine girdikten sonra, üzerine 1 adet limon suyu ve 1 çorba kaşığı tuz ekleyin. Kavanozu kapatın ve limonları en az 1 hafta serin ve kuru bir yerde saklayın.
İlgili 37 soru bulundu
Limonu uzun süre saklamak için bütün bir halde derin dondurucuya koyabilirsiniz. Limon dilimlenmişse, streç film ile sararak derin dondurucuda muhafaza edebilirsiniz. Limon yalnızca buzdolabında değil, güneş ışığı almayan balkon, oda, kutu gibi serin yerlerde muhafaza edilebilir.
Buzluk poşetlerimizin içerisine limon sularımızı koyup poşetimizin ağzını iyice bağlıyoruz. Limon kabuklarımızın üzerine 1 yemek kaşığı şeker serpip buzdolabı poşetine koyup derin dondurucuya koyuyoruz. 1 kg limondan 2 poşet limon suyu çıktı.
Taze taze sıkılmış limon suyunu oda sıcaklığında 2-4 gün arası muhafaza edebilirsiniz. Limon suyunu cam şişeye doldurup ağzını kapatarak buzdolabında 1 aya kadar muhafaza edebilirsiniz. Limon suyunu buz poşetlerine doldurarak dondurucuda yaklaşık 12-15 hafta kadar muhafaza edebilirsiniz.
Dondurulmuş limon nasıl kullanılır? Yaklaşık bir gece dondurucuda bekletilmelidir. Bu sayede limonlar daha kolay rendelenir. Rendelenmiş limonlar limonata, pasta, kek, balık yemekleri, pırasa, çorbalar, salatalar ve sebze yemeklerinde kullanılır.
Limonlu suyu hazırlamak için, limonlara ihtiyaç vardır. Limonlar dilim dilim kesilerek bir kap içerisine koyulur. Limonların organik olması da çok önemli bir konudur. Dilimlenen limonlar suyla karıştırılarak, limon suyu elde edilir.
Limonlar ortadan ikiye bölünerek suyu sıkılır ve bir tencereye alınır. Üzerine 1 tatlı kaşığı tuz ilave edilerek kısık ateşte kaynatılır. Kaynayınca altı kapatılır ve soğumaya bırakılır. Soğuyan limon suyumuz bir şişeye alınarak dolapta muhafaza edilir.
Limon ve portakalları iyice yıkayalım. İrice doğrayıp buzdolabı poşetine yerleştirelim. Dondurucuda muhafaza edelim.Dondurucudan limon ve portakalları çıkaralım. Biraz buzunun erimesini bekleyelim.
Donduktan sonra mutfak rendesini alıp limonun tamamını rendeleyebilirsiniz. Soymanız falan gerekmiyor. Rendelenmişini yemeklerinizin üzerine serpebilir, sebze salatasına, dondurmaya, çorbaya, makarnaya, makarna sosuna, suşiye, balık porsiyonlarına katabilirsiniz.
Limonu (yıkayıp) buz dolabınızın buzluk bölümüne koyuyorsunuz. Donduktan sonra mutfak rendesini alıp limonun tamamını rendeleyebilirsiniz.
Tatlı Tariflerinde Aroma Verir.
Limon kabuğu rendesi, kek ve tatlıların içerisine aroma katmak için kullanılır. Limon kabuklarını rendeledikten sonra buzdolabı poşetlerine doldurun. Bu kabukları, kek yaparken harcın içerisine ekleyebilirsiniz.
Bir bardak ılık su içerisinde yarım limon suyu sıkılmalı ve sabahları aç karınla içilmelidir. Limonlu su, kişinin vücudundaki toksinlerin ve istenmeyen maddelerin atılması adına birebirdir.
Dondurulmuş ve rendelenmiş olarak kullanılan limon yemeklere daha çok lezzet katacaktır. Donmuş limonun ur, yumru, kist ve tümöre karşı iyileştirici ve önleyici etkisi vardır. Donmuş limon parazit ve bağırsak kurtlarına karşı tedavi edicidir. İltihap, enfeksiyon ve mantara karşı önleyici ve tedavi edicidir.
Su kaynamaya başladığında hafifçe karıştırın ve demlenmesi için 2-3 dakika bekleyin. Ardından nane limonun suyunu süzerek bir fincana alın.
Haşlanmış limonda bulunan mineraller, midenizi rahatlatır ve sindirim sistemini güçlendirir. Bu yüzden hazımsızlık yaşayanların tüketmesi idealdir. Ayrıca kabızlığa iyi gelir. Sabah ya da akşam fark etmez.
Limon, sonbahar meyvesidir. Limonun hasadı Eylül, Ekim ve Kasım aylarında yapılır.
Gün içinde limonlu su tüketimi bağışıklık sisteminin güçlendirilmesinde etkilidir. Özellikle sabah limonlu su içmek toksinlerin vücutta birikmesini engelleyerek antioksidan etki gösterir. Sabah saatlerinde ve yemeklerden önce içilen limonlu su, ağız ve diş sağlığının korunmasına destek olur.
Tencereye limon suyunu boşaltıyoruz. Limon kabuğu rendesi, toz şeker, çırpılmış yumurta sarısı ve nişastayı ilave edip tüm malzeme pürüzsüz bir hal alıncaya kadar karıştırıyoruz. Orta ateşte koyulaşana kadar sürekli karıştırarak pişiriyoruz. Kıvamı gereğinden fazla koyu olursa sıcak su ilavesi ile kıvamını açıyoruz.
Son aşamada şişelere doldurup sevdiklerimizle paylaşıyoruz. Bu dolabında bir hafta, on gün çok rahat dayanıyor.
Tezgahın üzerine streç film yayıp üzerine rendelediğiniz kabukları incecik serin. Etrafını katlayıp küçük bir tepsi veya bir kap üzerinde dondurucuya atın ve ihtiyaç anında buzluktan çıkarıp istediğiniz miktarda rendelenmiş kabuğu kırıp kullanın.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri