Kısırlaştırma ile kızgınlık döngülerini kontrol eden hormonların üretilmesinden sorumlu olan yumurtalıkların alınması nedeniyle, kısırlaştırılan dişi kediler artık âdet görmeyecek veya kızgınlık belirtileri yaşamayacaktır.
Kısırlaştırılmış kediler kızgınlık dönemine girer mi? Kısırlaştırma işlemi kedinizin yumurtalık ve rahmi dahil tüm üreme organlarının alınması anlamına geldiği için gerekli hormonlar üretilemez ve kızgınlığa giremezler.
Birebir aynı olmasa da evet kediler de regl olmaktadır. Ancak bu biz insanlardaki gibi bir kanama değildir ve gözle görülür şeklide belli olmaz. Kızgınlık dönemlerine girdiklerinde kan yerine kahverengi bir sıvı bırakmaktadırlar. Eğer herhangi bir kan görülüyorsa mutlaka bir veteriner hekime gösterilmelidir.
Dişi kediler kızgınlık dönemine girdiklerinde kanama yerine kahverengi akıntılar gözlemlenebilir. Dişi kedinizin adet dönemine girdiğini anlamakta zorluk çekebilirsiniz. Adet dönemine giren dişi kedilerin davranışlarında farklılık görülebilir. Bu davranış bozuklukları kedinizin adet dönemine girdiğinin belirtisidir.
Kısırlaştırılmış kedim neden kızgınlığa girdi? Kediniz Ovaryum Kalıntı Sendromu yaşamaktadır. Yapılan kısırlaştırma operasyonu sonucunda yumurtalık organından parça kalmış olabilir. Bu da onun tekrar kızgınlık belirtileri göstermesine yani hormon üretiminin durdurulamamış olmasına işaret eder.
İlgili 40 soru bulundu
Kısır kediler, üreyemeseler bile doğuştan gelen çiftleşme dürtüleri nedeniyle çiftleşme davranışı gösterebilirler. Kısır kedilerde çiftleşme davranışı, ses çıkarmayı, nesnelere veya insanlara sürtmeyi ve hatta diğer kedileri veya nesnelerle çiftleşmeye çalışması şeklindedir.
Kısırlaştırılmış erkek kediler artık çiftleşme isteği duymayacakları için cinsel yolla ve yakın temasla bulaşan birçok hastalığa yakalanmayacakları gibi çiftleşme seremonisinin bir parçası olan kavgalar ve sonuçlarına karşı da korunmuş olacaklardır.
Kediler ayrıca insanlar gibi âdet görmezler. Kedilerde kalınlaşan rahim astarı dokusu hamilelik gelişmediğinde insanlarda olduğu gibi dökülerek vücut dışına atılmaz. Doku direkt olarak vücut tarafından emilir. Bu da kedilerin kızgınlık dönemlerinde regl olmadığı anlamına gelir.
Kediler genellikle 6. ayında kızgınlık dönemine girer. Ancak bazı kedilerin gelişim sistemindeki farklılıktan ötürü 4. ayında kızgınlık dönemine girdiği görülmektedir. Yılda ortalama 3-4 defa kızgınlığa girerler. Bu dönem çoğunlukla ilkbahar ve sonbahar mevsimlerinde görülür.
Bazen de rahmin yırtılmasına bağlı olarak anaflaksi tablosu gelişebilir. Hastalarda enfeksiyonun kana karışmaya başlamasıyla birlikte; genel durum bozukluğu, ateş, halsizlik, aşırı su tüketimi, iştahsızlık ve kusma görülebilir. Hastalığın her döneminde ultrason ile kesin teşhis koyulabilir.
Kediler cinsel olgunluğa yaklaşık olarak 6 aylıkken erişirler. Dolayısıyla 6 ayını dolduran kediler genellikle adet olmaya başlamaktadır.
Kedinizin idrar yolu taşı veya idrar yolu enfeksiyonu gibi sağlık sorunu varsa bu durum kedi dışkısında kan olmasına sebep olabilir. Kedi dışkısında kan, kimi zaman ise parazitler ile ilgili olabilir. Genel olarak kedi bağırsaklarında yer alan parazitler, kedi dışkısında kan olmasının nedeni olabilir.
Baştan açıklayalım kediniz kızgınlık süresindeyken ACI ÇEKMİYOR, AĞRISI YOK. Herşey normal :) Yaptıklarını cinsel dürtüler ile davranışlarına yansıtıyor diyebiliriz. Tıbbi açıdan açıklamamız gerekirse kedigiller provake ovülatör hayvanlardır. Yani yumurta hücresinin düşmesi için ilk çiftleşmeye ihtiyaçları vardır.
Veterinerin belirlediği muayene tarihlerinde kediyi kontrole götürmek de yaranın çabuk toparlanması için uygun ve doğru bir adım olacaktır. Kedi Kısırlaştırma Sonrası Ne Zaman Kendine Gelir? Kedinin kısırlaştırma işleminin ardından kendine gelmesi için 24 saat bir süre geçmesi gerekiyor.
Kısırlaştırma işlemi sonrası erkek kediler genellikle ertesi gün normal yaşamına dönmektedirler. Kediniz 24 saat sonra ilk mamasını yiyeceği zaman yaş kedi maması vermeniz tavsiye edilmektedir, böylelikle içeriğindeki bol su ve hazmının kolaylığıyla kediniz daha verimli beslenmiş olacaktır.
Kısır kedi/köpekler çiftleşir mi? Kısırlaştırılmış hayvan genellikle çiftleşmez. Ancak çok nadir olmak üzere böbrek üstü bezlerinden salgılanan cinsiyet hormonlarının etkisiyle çiftleştikleri görülebiliyor fakat hiçbir şekilde yavrusu olmayacaktır. Dişilerde çiftleşme için kızgınlık dönemine girilmesi gerekir.
· Kızgınlık döneminde kediler sık sık sürtünme ihtiyacı hisseder. · Erkek ve dişi kediler de geçerli olmak kaydıyla idrar püskürtme gibi özel davranışlar sergilerler. · Sürekli olarak bağırma, farklı sesler çıkarma ya da uluma gibi durumlar gözlemlenebilir. · Kediler bu dönemde sık sık kalça kemiğini yukarı kaldırır.
Bunun için kedinize sevgi göstermeyi sıklaştırmalı, onunla daha çok konuşmalı ve oyun oynayarak onu yormalısınız. Kediniz yüksek sesle miyavlama, dışarı çıkma, agresif davranma gibi davranışlarda bulunduğu anda onun dikkatini oyun, ilgi ve kedi ödül mamaları ile dikkatini başka yöne çekebilirsiniz.
Kızgınlık döneminde kediniz daha sevecen olabilir; mobilyalara, duvarlara ve sevdiği insanlara sürünebilir. Muhtemelen özellikle arka ayaklarıyla sürünecektir ve arka ayakları ile kuyruğunu kaldırarak sık sık çiftleşme durumu sergileyebilir.
Kızgınlık dönemine giren dişi kediler bu süreçte huzursuz ve gergin olabilirler. Dişi kedinizi sakinleştirmek adına oyuncak ve aktivitelerle dikkatini dağıtabilirsiniz. Bu dönemde ekstra sevgi ve ilgi göstererek rahatlamasını sağlayabilir, onunla daha fazla zaman geçirerek sevginizi hissetmesini sağlayabilirsiniz.
Erkek Kedi Kısırlaştırma: 1250 TL. Erkek Köpek Kısırlaştırma: 1100-1500 TL. Dişi Kedi Kısırlaştırma: 1800 TL. Dişi Köpek Kısırlaştırma: 2450-3900 TL.
Kediler Rüya Görürler Mi? Kesinlikle evet. Bilimsel olarak tam kanıtlanamasa da kedilerin derin uykularında mırıldanmaları, ayaklarını hareket ettirmeleri, kuyruklarını sallamaları, nefes alıp vermelerinin artması, bıyıklarını oynatmaları gibi bir çok davranış biçimi rüya gördüklerinin işaretidir.
Kedinizin kısırlaştırmadan sonra davranış değişikliği ilk olarak ürkek tavırlar sergilemesi yönünde olur. Bunun etkisi vücudundaki narkoz ve muayenehanedeki yaşadığı travmayı atana kadar sürebilir.Fakat operasyona dair etkilerin geçmesinden sonraki değişiklikler sizi ve kedinizi oldukça memnun edebilir.
Kedi kısırlaştırma operasyonu sonrası kedilerin davranışlarında ilk sürelerde durgunluk gözlenebilir. Yeni hormanel düzeylerine alışana kadar hasta sahibine karşı hassas davranabilir, içine kapanabilir. Hormonel düzeyler stabilleştiğinde durum hızlıca düzelir. Yani geçici bir durumdur.
9- Sokağımızda küpeli hayvan başka hayvanlarla çiftleşiyor, kısır hayvan çiftleşir mi? Kısırlaştırılmış hayvan genellikle çiftleşmez. Ancak çok nadir olmak üzere böbrek üstü bezlerinden salgılanan cinsiyet hormonları etkisiyle çiftleştikleri görülebilmektedir, fakat hiçbir şekilde yavrusu olmayacaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri