Kediniz kısırlaştırma operasyonundan sonra eve döndüğünde iyileşebilmesi için ona sakin, güvenli, sıcak ve yalnız kalabileceği bir alan yaratmış olmanız gerekir. Eve geldikten ilk 24 saat kediniz için önemlidir.
Kısırlaştırma operasyonu sonrasında eğer kedinizde dikiş varsa dikişlerin takip edilmesi önemlidir. Yara tamamen iyileşene kadar bir yakalık kullanmak çok iyi bir tercih olacaktır.
* Kısırlaştırma operasyonun sonunda kedinizin tam olarak kendine gelmesi 12 saat sürebilir. Bu süre içinde kesinlikle yemek ve su verilmemelidir. Kusmaya sebep olur. * Operasyon sonrasında kedinizi kendine tam olarak gelinceye kadar kedi evinde kapalı tutmalısınız.
Kedinizin kısırlaştırmadan sonra davranış değişikliği ilk olarak ürkek tavırlar sergilemesi yönünde olur. Bunun etkisi vücudundaki narkoz ve muayenehanedeki yaşadığı travmayı atana kadar sürebilir.Fakat operasyona dair etkilerin geçmesinden sonraki değişiklikler sizi ve kedinizi oldukça memnun edebilir.
Kedinin kısırlaştırma işleminin ardından kendine gelmesi için 24 saat bir süre geçmesi gerekiyor. Eski düzenine, eski alışkanlıklarına dönmesi için ilk 7 ve 10 güne kadar kontrol etmek gerekir. Bu süreçte gerekli özen gösterilirse kedi normal düzenine en kısa sürede dönecektir.
İlgili 41 soru bulundu
Çoğunlukla bu durum birkaç saat sürer ve anestezinin etkisi azalmaya başladıkça kedin kendini daha iyi hissetmeye başlar. Kedinin tamamen normal aktif hayatına dönmesi ise ortalama 24 - 48 saati bulabilir.
Ancak, pansumanların düzenli yapılması kısa süreli iyileşme açısından önemlidir. Herhangi bir komplikasyonun gelişmemesi durumunda, yara iyileşmesi 8-10 günde tamamlanır. Bu süre sonunda dikişler alınabilir.
Çoğu kedi ya da köpeğiniz kaç yaşında olursa olsun, kesiklerinin iyileşmesi tam 14 gün sürer.
Dişi kedi kısırlaştırma ameliyatı ciddi bir işlem gerektiriyor. Bu yüzden diğer operasyonlara göre oldukça uzun sürer. Kısırlaştırma ameliyatı yaklaşık 4 saat sürer. Kediye cerrahi işlem uygulanacak olan bölgeler traşlanır.
Kısır Kedi Beslenmesi Nasıl Olmalıdır
Kısırlaştırma operasyonu geçiren kedilere ilk beslenmeleri için mamanın anesteziden yaklaşık 6 ile 8 saat sonra verilmesi uygun olur. Anestezinin etkisini tam atamamış olan kedi bir süre mama yemek istemeyebilir. 24 saati geçmedikçe bir sorun teşkil etmemektedir.
Kısırlaştırma ile ilgili yanlış bilgilerden biri, hayvanların karakterini olumsuz yönde etkilediği. Sanılanın aksine, kısırlaştırılan kedi ve köpeklerde agresiflik ve huzursuzluk değil, sakinleşme yaygın olarak görülür.
Kedinize ameliyat süresi üzerinden 24 saat geçmeden mama ya da su vermemelisiniz. Aksi taktirde kediniz verdiğiniz suyu ya da mamayı kusacaktır.
Kısırlaştırılmış kediler ara sıra olmak koşuluyla normal mama yiyebilirler. Ancak operasyon sonrasında kilo almaya daha yatkın hale geldikleri için sürekli olarak yemeleri kilolarında orantısız bir artışa sebep olabilmektedir.
9- Operasyon süresi 30-60 dakika arası sürebilir. ( Operasyon komplikasyonları ve beklenmedik durumlar harici olarak ) 10- Operasyona hazırlık zamanı süresi ve dişi kedinin uyanma evresi kullanılan sedasyon ve anesteziye göre değişkenlik gösterebilir.
Kısırlaştırma operasyonu olan kedi eğer dişi ise, kısırlaştırma sonrasındaki veteriner hekimin reçete ettiği antibiyotik tedavisini düzenli bir şekilde uygulamanız gerekir. Operasyon sonrasında ise operasyon bölgesini düzenli olarak kontrol etmeli ve olağandışı bir durum gelişirse veteriner hekime başvurmalısınız.
Kısırlaştırılmış kedim neden kızgınlığa girdi? Kediniz Ovaryum Kalıntı Sendromu yaşamaktadır. Yapılan kısırlaştırma operasyonu sonucunda yumurtalık organından parça kalmış olabilir. Bu da onun tekrar kızgınlık belirtileri göstermesine yani hormon üretiminin durdurulamamış olmasına işaret eder.
Ameliyattan 6 ile 8 saat sonra kediniz mama yiyebilir duruma gelebilir. Fakat bazı kediler 8 saat sonrasında bile iştahsız olabilir. Bu durum oldukça doğaldır ve endişe etmenize gerek yoktur.
Dişi kedilerde kısırlaştırma operasyonu erkek kedilere nazaran çok daha zor ve tehlikelidir. Dişi kedilerin kısırlaştırması tam bir operasyon gerektirdiğinden bazı riskleri de beraberinde getirmesi olasıdır.
Dişi kedimi kısırlaştırma operasyonu ne zaman / kaç aylıkken yapılmalıdır? Dişi kediler için en uygun kısırlaştırma zamanı 7-12 aylık yaş aralığıdır.
Elizabeth Yakalık Kaç Gün Kullanılmalı? Koruyucu yakalığın kaç gün kullanılacağı yaranın türüne göre değişir. Eğer basit bir deri yaralanması ise iki üç gün ile 1 hafta arası bir sürede iyileşecektir. Ama bir ameliyat yarası ise en az 10 gün de dikiş yaraları kaynayacaktır.
Kediler ameliyattan sonra genelde yemekleri ile ilgilenmezler. Bu yüzden onlara daha çok, Bonacibo Yavru Kedi maması gibi lezzetli ve besin değeri yüksek olan mamalar vermek daha iyi olacaktır, böylece az miktarda mamadan, alabildikleri kadar fazla besin elde etmiş olurlar.
Kediler anesteziden kaç saat sonra yemek yer? Kediler anesteziden 12 saat sonra mama yiyebilir. Ancak bu duruma veteriner hekimin karar vermesi uygun olacaktır. Kediniz iştahsız ise ve mama yemek istemiyorsa, bu durum sizi endişelendirmemeli.
Kısırlaştırmadan önce genel bir muayene edilir ve anesteziye uygun uygun olup olmadığını veteriner hekim tarafından değerlendirilir. 2. Veteriner Hekim, dişi kedilerinizde gözle görülmeyen olası hastalıklar için ve operasyon riskini azaltmak için.
Erkek kedi koku bırakma problemi kısırlaştırılınca geçer mi? İlk yaşını doldurmadan yapılan kısırlaştırma operasyonları ile koku bırakma davranışı ile hiç karşılaşmadan ortadan kaldırabilirsiniz. Koku bırakmaya başlamışsa dahi vakit kaybetmeden kısırlaştırıldığında koku bırakma anında duracaktır.
Dişi kedimizin kısırlaştırılması ile rahim, yumurtalık ve meme ile ilgili hastalıklara yakalanma ihtimali yok denecek kadar az olacaktır. Rahim ve yumurtalıklar operasyon ile tamamen alındığı için adı geçen organların başta “kanser” hiçbir hastalığa yakalanması mümkün olmayacaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri