sınavlarda alınan puanlara bakmıyor. Açılan kadrolara atanmanız için mülakatta da başarılı olmanız gerekir. diyanet İşleri genellikle alım yapacağı kişi sayısının üç katı kadar adayı mülakata çağırır. Bu mülakatlarda alınan puanlar da dikkate alınarak atamalar yapılır.
DHBT sınavının ardından başarılı olan adaylar kontenjan boşluğuna ve puan sıralamalarına göre mülakata çağrılacak ve sözlü sınavda başarılı olanların alımı diyanet tarafından puanına göre ayarlanacaktır.
Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde görev almak isteyen İmam-Hatip, Müezzin-Kayyım ve Kur'an Kursu Öğreticisi adayları ÖSYM tarafından uygulanan DHBT sınavına girip başarılı oldukları takdirde atanmak için hak edebilmektedir.
Paylaş: Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından belirlenen DHBT (Diyanet Hizmetleri Başarılılık Testi) baraj puanı 50 olarak açıklandı.
2) TERCİH İŞLEMLERİ
https://abys.diyanet.gov.tr/ internet adresinden bireysel olarak yapacaklar ve tercihlerini, internet üzerinden elektronik ortamda göndererek tercih bildirimini tamamlayacaklardır. Bunun dışındaki araçlarla (posta, fax, elektronik posta vb.) yapılan tercihler kabul edilmeyecektir.
İlgili 21 soru bulundu
Sınavda sorulan sorular, çoktan seçmeli ve çoğu kez dört seçenekli olarak karşımıza çıkar. Sınav sonuçlarına göre, başarılı olan adaylar, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın çeşitli kadrolarında görev alabilirler. Dhbt'de kaç soru var ? Öncelikle bilmelidir ki Dhbt sınavı 40 sorudan oluşan bir sınavdır.
Ankara, Antalya, Bursa, Bolu, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Elazığ, İzmir, Kayseri, Konya, Kastamonu, Manisa, Tekirdağ, İstanbul (Avrupa), İstanbul (Anadolu), Trabzon, Samsun, Şanlıurfa, Rize ve Van illerindeki sınav merkezlerinde yapılacaktır.
BUNA GÖRE KPSS DEN DİYELİM 70 ALDIN. DHBT1 DEN 80 ALDIN ( YANİ 20 SORUDAN 16 DOĞRU) DHBT2 DEN 70 ALDIN ( YANİ 20 SORUDAN 14 DOĞRU) BU PUANLARA GÖRE YENİ VERİLECEK VE DİYANETTE.
DHBT sınavına girmek için KPSS'den 60 ve üzeri puan almak gerekmektedir. DHBT İÇİN KPSS ŞART MI? Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde görev almak isteyenler ilk olarak KPSS ve DHBT Sınavlarına girmek zorundadırlar.
Diyanet Personel Alımı Sınavı 2023
Adayların, sınava girmeden önce "Diyanet İşleri Başkanlığı Sınav Yönetmeliği"ni dikkatlice okuması gerekmektedir. Sınav, 22 Ekim 2023 tarihinde, Türkiye'nin tüm illerinde yapılacaktır. Sınavda, adaylara Genel Yetenek ve Genel Kültür testleri uygulanacaktır.
KPSS DHBT'de yer alan ilk 20 soru DHBT-1, ikinci 20 soru ise DHBT-2 şeklinde isimlendirilmektedir. DHBT-1, tüm öğrenim düzeyleri için ortak temel din bilgisi sorularından oluşmaktadır. DHBT-2 ise adayların öğrenim düzeyine göre farklılık göstermektedir. DHBT sınav puanı, bir sonraki DHBT yapılana kadar geçerlidir.
mezunları hem merkezi atamalar ile çeşitli kadrolara atanabilmekte hem de ”Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi (DHBT)” sınavına katılıp yeterli puanı alarak Diyanet İşleri Başkanlığının açtığı özel kadrolara yerleşebilmektedir.
Kuruma İmam-Hatip, Kur'an Kursu Öğreticisi ve Müezzin-Kayyim olmak üzere 2 bin 450 personel alınacağı belirtildi. Başvuru yapacak kişilerin en az 50 KPSS puanı olması gerekiyor. Diyanet personel alımı başvuruları e Devlet üzerinden Diyanet İşleri Başkanlığı'nın 'Kurum Dışı Sınav Girişi' ekranından yapılabilecek.
Resmi Gazete'de yayımlanan ilana göre, Diyanet İşleri Başkanlığınca 2022 yılı Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) B grubu puan sırası esas alınarak 2 bin 300 imam-hatip, 30'u görme ve işitme engelli öğrenciler için olmak üzere 100 Kur'an kursu öğreticisi ve 50 müezzin-kayyım alımı gerçekleştirilecek.
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığınca, 2022-KPSS Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi (DHBT) Sınavı yapıldı. 2022-KPSS DHBT sınavı 30 ilde, 150 bin adayın katılımıyla düzenlendi. Yaklaşık 20 bin görevlinin yer aldığı sınavda, adaylara 40 soru için 60 dakika cevaplama süresi verildi.
Fahri Kur'an Kursu öğreticileri için açılmış sınavda başarılı olanlara Vakıf tarafından Fahri Kur'an Kursu Öğretici belgesi verilir. Bu belgeye sahip olanlar uygun görülmesi halinde gönüllü olarak Vakfa bağlı camilerde görev yapabilecektir.
Kuran kursu hocası olmak için 4 yıl imam hatip lisesinde eğitim alınmalıdır. İmam hatip lisesinden mezun olmayan kişiler ise 2 ya da 4 yıl boyunca İlahiyat alanında eğitim aldıktan sonra Kuran kursu öğreticisi olabilir. Diyanet Kur'an kursu hocası alımı 2020 yılında 1500 idi.
Adından da Anlaşılacağı üzere Fahri görev aynı zamanda gönüllü görev olarak ifade edilir. Ancak bu gönüllü görev onursal bir yapıya sahiptir. Yani verilecek olan o göreve layık olan kişiler için kullanılan bir ifade olarak öne çıkar.
KPSS Ön Lisans 1 Eylül, KPSS Ortaöğretim 15 Eylül, KPSS Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi (DHBT) ise 22 Eylül'de yapılacak.
KPSS DHBT BAŞVURULARI NE ZAMAN BİTECEK? KPSS DHBT başvuru takvimi ÖSYM tarafından açıklandı. Buna göre; Sınava başvurular, 07 – 17 Ekim 2022 tarihleri arasında yapılacaktır. Diyanet İşleri Başkanlığı'nda din hizmetlerinde görev almak isteyen adaylar, KPSS'ye katıldıkları öğrenim düzeyinde DHBT'ye katılmak zorundadır.
Adaylar, DHBT puanları ile Diyanet İşleri Başkanlığı'nın çeşitli kadrolarına başvurabilirler. DHBT Sınav Puanının Geçerlilik Süresi Kaç Yıl? DHBT puanlarının geçerlilik süresi, sınav sonuçlarının açıklandığı tarihten itibaren iki yıldır.
Mülakata Çağrılma Sırası Nasıl Belirlenir? Mülakatlara çağrılma sıraları genelde ilana başvuranlar arasından rastgele seçilir. Ancak bazen ilana başvuranları başvurma tarihlerine göre sırasıyla çağırdıkları da oluyor. Bu karar idari yönetimin insiyatifinde biraz keyfi olarak belirlenen bir karardır.
Diyanet İşleri Başkanlığı Taşra Teşkilatında Şube Müdürü ünvanlarında görev yapan personelin 16 Ekim 2023 tarihinden 25 Ekim 2023 tarihi 23.55'e kadar istek ve mazeretleri üzerine görev veya yer değiştirme talepleri alınacaktır. Talep sonuçları 30.11.2023-31.12.2023 tarihleri arasında yayınlanacaktır.
Personel alım ilanı yayınlandıktan sonra adaylar; belirtilen süreler içerisinde https://ikys.diyanet.gov.tr/sinav/kurumdisi adresi üzerinden e-başvuru programı aracılığı ile mülakat başvurularını yapacaklar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri